Res till Österrike och Wien | Specialresor
Wien / Österrike

Wien-finkultur och läckra bakverk

3 - 7 okt
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!
Wien, Österrikes vackra och inbjudande huvudstad, erbjuder en mängd historiska sevärdheter som kejserliga palats, sofistikerade wienercaféer och dessutom intressanta omgivningar med vinodlingar och restauranger i
lantlig miljö. Staden är känd för sin klassiska musik och fantastiska arkitektur och inte minst för att vara världens grönaste stad, en utmärkelse man fick 2020.

Avgång

3 oktober 2022

Från

Gardermoen

Reslängd

5 dagar

Pris

14 970 SEK

Ingår i resan

 • busstransfer Sunne, Edane, Arvika, Charlottenberg – Gardermoens flygplats, tur och retur
 • flygresa med Austrian Airlines, Gardermoen - Wien tur och retur, inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresa enligt programmet i Österrike
 • transfer/utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-4
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • vinprovning i Spitz (tre vita viner)
 • flodkryssning på Donau, Krems-Dürnstein
 • entré Schönbrunn och sightseeingtåg i parken
 • Apfelstrudel Show inklusive fika
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 1-4
 • fyra frukostar
 • två luncher; en 2-rätters i Wien samt en 2-rätters i Spitz
 • fyra middagar; två 3-rätters på hotellet, en Heuriger buffé samt en 3-rätters middag på lokal restaurang i Wien
 • måltidsdryck; 1 glas av husets vin/öl/läsk, bordsvatten och kaffe/te
 • personal från Specialresor (varav en är sjukvårdsutbildad)
 • dricks till lokalguide och busschaufför
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg för enkelrum: 1.720:-

Tillägg för Wienerkonsert inkl transfer till/från hotellet: 710:-

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

Anmälan senast 20 juni, därefter i mån av plats!

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här.

Program

 • Dag 1 Ankomst Wien

  Avresa med buss från Sunne, Arvika, Edane och Charlottenberg under förmiddagen till Gardermoens flygplats. Vi flyger direkt till Wien med det österrikiska flygbolaget Austrian Airlines. Flygtiden är drygt två timmar och vid ankomsten till Wien möts vi av vår svensktalande lokalguide som tar oss med in till centrala Wien. Stadens olika ansikten passerar förbi utanför bussfönstret och dess mångfald blir tydlig då vi färdas längs den berömda Ringstrasse, stadens paradgata. Vi gör ett stopp i det färgglatt designade bostadskvarteret Hundertwasser Village, där vår guide berättar om arkitekten Hundertwasser och den speciella miljö han skapade. En kort busstur tar oss sedan till vårt centralt belägna hotell, som är vår hemvist för kommande dagar. Charmiga Hotel Stefanie ligger inte långt från Schwedenplatz vid Donaukanalens strand och bara en kort promenad från Wiens äldre, mysiga stadskärna! Vår första gemensamma middag serveras på vårt trevliga hotell.

 • Dag 2 Wien

  Wien har mycket att erbjuda sina besökare och idag väntar en guidad busstur och en stadspromenad tillsammans med vår kunniga lokalguide. Det är en bra start som gör att man lär känna staden och har lättare att orientera sig då det vankas fri tid! Stadens kejserliga förflutna syns tydligt överallt och antalet historiska skatter är imponerande. Vårt första stopp för dagen görs vid vinterpalatset Hofburg som har anor från 1200-talet. Idag hittar man inom det stora palatsområdet flera museer, butiker, bostäder, restauranger och inte minst den berömda Spanska Ridskolan med sina väldresserade Lipizzanerhästar. Vi gör en gemensam guidad promenad i Hofburg och fortsätter genom Wiens gränder till vår lunchrestaurang. Efter lunchen väntar en fortsatt intressant stadspromenad på cirka en timme, som avslutas vid den mäktiga Stefansdomen.

  Eftermiddagen är sedan fri för egna strövtåg i Wien, kanske med lite shopping och ett kafébesök på agendan! Kvällens middag äter vi på hotellet. Denna kväll finns möjlighet att besöka och njuta av en Wienerkonsert (ingår ej, tillval vid bokning).

 • Dag 3 Wachaudalen

  Idag beger vi oss västerut till Wachaudalen, Österrikes kanske mest idylliska dal. Vårt första stopp gör vi i staden Krems där vi kliver ombord på en av Donaus trevliga flodkryssningsbåtar! Färden går genom ett landskap med historiska platser och branta sluttningar där druvorna odlas på terrasser. Det är lätt att förstå varför just Wachauregionen har en plats på UNESCOs världsarvslista. Vi fortsätter nedströms genom vackra omgivningar mot Dürnstein där vi går iland. Här ges tid att på egen hand upptäcka den populära medeltida byn. Dürnstein är känd för sin historiska karaktär och slottsruin där kung Richard Lejonhjärta satt fängslad. Här hittar vi också lokalt producerade aprikosprodukter i alla dess former, som till exempel bakverk, snaps och marmelad. Gator och gränder i den charmiga lilla byn kantas av små stånd och butiker som säljer just ”marillen”. Smaksensationer törs utlovas för den aprikos-glade!

  Färden fortsätter sedan med buss till Spitz. Hela området är känt för sina vita kvalitetsviner, och vad passar då bättre än ett besök hos en lokal vintillverkare för att provsmaka några av dalens berömda viner. När hungern börjar göra sig påmind, serveras vi en klassisk österrikisk lunch i den historiska vinkällaren. Vi åker sedan tillbaka till hotellet och spenderar resterande del av dagen på valfritt sätt. Under kvällen äter vi en gemensam middag på en av Wiens lokala restauranger.  

 • Dag 4 Wien, Schönbrunn

  Förmiddagen är fri och man har alla möjligheter att utforska Wien på egen hand. I denna mångkulturella huvudstad finns något i alla smakriktningar. Nu finns tid att upptäcka den närmaste omgivningen kring hotellet som bland annat innehåller de judiska kvarteren, ett litet marknadstorg och trevliga små butiker. Kanske lockar en promenad i centrum på någon av de berömda shopping- och gågatorna runt Stefansplatsen. Wien har också ett stort utbud av konstmuseer och förstås Wienerkaféer med de berömda bakverken. Spanska Ridskolan har öppna träningspass till Wienermusik varje förmiddag och för de som är intresserade följer vår färdledare med hit. Lunch äter man på egen hand.

  Vi samlas sedan under eftermiddagen för att åka till det kejserliga sommarpalatset Schönbrunn, ofta omnämnt som Wiens Versailles! Slottet färdigställdes på 1740-talet under Maria Teresias regeringstid och har varit skådeplats för många historiska händelser. Det var bland annat i en av festsalarna på Schönbrunn som en liten femårig pojke för första gången höll konsert – Wolfgang Amadeus Mozart. Vi upplever en intressant guidning genom salarna, den ena mer praktfullt utsmyckad än den andra. Vi får också veta hemligheten bakom Wiens berömda dessert Apfelstrudel då Slottskaféets konditor bjuder på show och ett läckert smakprov med kaffe! En historisk eftermiddag lider mot sitt slut och vi fortsätter dagen i Wiens utkanter. I Neustift-am Wald, på en traditionell Heuriger-restaurang, äter vi en trevlig buffémiddag med många smårätter och smakar på husets goda, vita vin. Heurigerkulturen är speciell i Wien och själva begreppet kommer från slutet av 1700-talet, då vinbonden fick tillstånd att servera sitt eget vin i en enkel lokal på gården som kallas just Heuriger. Det blir en minnesvärd kväll i en rustik miljö i glada vänners sällskap!

 • Dag 5 Hemresa

  Vi checkar ut och lämnar hotellet runt 8-tiden för att bege oss till flygplatsen. Efter incheckning av bagage finns möjlighet att köpa sig något att äta. Vårt plan landar på Gardermoens flygplats vid 13.30-tiden och här väntar vår buss på att ta med oss hem. Vi gör ett stopp på hemresan för möjligheten att köpa något att äta och dricka. Beräknad ankomst till Charlottenberg är cirka kl 16.30 därefter ankommer vi till Arvika, Edane och Sunne.