Saabs konstförening till Stockholm – Specialresor
Stockholm /

Saabs Konstförenings medlemsresa till Stockholm

Följ med oss på en dagstur till vår trevliga huvudstad en lördag i augusti.

Bussen utgår från Linköping men önskar du ansluta från annan ort i Sverige – hör med oss för mötesplats och ev prisavdrag.

Ingår i resan

 • bussresa Linköping – Stockholm tur och retur enligt program 
 • entré och guidad visning på Artipelag
 • lunch inkl måltidsdryck och kaffe
 • entré till utställningen Swedish Grace på Nationalmuseum
 • busskaffe och smörgås på utresan
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Mer information

Kontakta oss om du önskar ansluta till resan i Stockholm eller från annan ort.


Saabs Konstförening verkar för att sprida konstbildande och konstförmedlande verksamhet. Vi verkar också för att tillhandahålla konst till överkomliga priser för medlemmarna samtidigt som vi erbjuder besökare på utställningar en stunds avkoppling med fina och bra konstupplevelser av god kvalité. På vår hemsida kan du läsa mer om föreningen, hur du kommer i kontakt med styrelsen för att få information om vår verksamhet eller har andra frågor. 

Program

 • Dag 1 Stockholm

  Avresa med buss från Linköping kl 08.30. Vi stannar till för kaffe och smörgås innan vi kommer fram till Stockholm. Vårt första besök är konsthallen Artipelag, vackert belägen i Stockholms skärgård. Vi kommer se Essence-Eksistence av den tyske konstnären Anselm Kiefer. Trots att han är en av samtidens främsta konstnärer har hans verk aldrig visats i någon större omfattning i Sverige.

  Arkitekturen här är minst lika intressant som konsten. Som grundaren själv säger ”Artipelag kan egentligen inte förklaras med ord. Det måste upplevas på plats”. Därefter åker vi till vårt lunchställe som ligger vid vattnet där lunchen serveras.

  Som sista stopp denna dag gör vi ett besök på Nationalmuseum, här tittar vi på den otroligt populära utställningen Swedish Grace – konst och design i 1920-talets Sverige. (Utställningen pågår tom 28/8). Detta konst- och designmuseum är utsett till Årets Museum 2022 och här finns måleri, skulptur, miniatyrer, konst-hantverk, design, teckningar mm. Har du tid över innan bussen går tillbaka kan du strosa runt lite i huvudstaden. Vi är åter i Linköping under kvällen.

  Välkommen med på en trevlig dag med populära besök!