Skagen / Danmark

Skagen - konst och magi!

Välkommen på en resa till toppen av Danmark och charmiga Skagen! Här väntar oss milslånga stränder, sanddyner och världsberömd konst. Vi besöker Skagens museum där Nordjyllands magiska ljus är förevigat av de stora mästarna. Under september månad får ljuset en magisk blå ton i skymningen som får det att se ut som att himlen och havet smälter samman. Det hör också till att besöka en av alla härliga uteserveringar, sätt dig ner, njut av en kall öl och insup atmosfären. Resan avslutas med ett besök hos glaskonstnär Lotta Söder och bildkonstnär Lars A Persson i deras ateljé i Göteborg.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Program

  • Dag 1

    Tidig avresa, cirka kl 05.00, med buss från Karlstad mot Göteborg. Vi gör ett kort stopp för busskaffe och smörgås. Färjan till Fredrikshamn avgår vid 9-tiden och färden över till Danmark tar cirka tre timmar. Vår guide möter oss vid ankomsten och vi börjar med en god tapaslunch i Fredrikshamn. Vi tar oss vidare mot Skagen men innan vi når hela vägen fram stannar vi till vid Råbjerg Mile, Europas största vandrande sanddyn. Råbjerg Mile består av 3,5 miljoner kubikmeter fin sand och flyttar sig ungefär 15-20 meter varje år. Vårt nästa stopp är vid den Tilsandede Kirke. Kyrkan stod färdig i slutet av 1300-talet och var då den största kyrkan i området. Sanden började dock långsamt att begrava kyrkan och år 1895 fick den stängas för gott. Idag är endast kyrktornet synligt. Vi fortsätter mot Skagen och fräscha Hotel Skagen där vi ska bo i två nätter. Middag serveras på hotellet.

  • Dag 2

    Efter frukost beger vi oss till Skagens Museum där vi får en guidad tur. Här finns målningar av berömda konstnärer som Anna och Michael Ancher, P.S. Kröyer och Drachmann. Det som framförallt drog konstnärerna till området var Skagens speciella ljus. Vill man besöka Anchers och Drachmanns hus finns det möjlighet att göra det på egen hand. Lunch hittar du enkelt på egen hand (ingår ej) och därefter väntar besök på Grenen, udden där haven Skagerrak och Kattegat möts. Ett naturfenomen som bara kan upplevas på några få ställen i världen, här kan du stå med ett ben i varje hav! Innan vi åker tillbaka till hotellet kan den som vill även besöka Grenen Konstmuseum. Kvällens middag serveras på en av Skagens bästa restauranger, klassiska Bröndrums Kro.

  • Dag 3

    Vi äter frukost i lugn och ro innan det är dags att bege sig mot Fredrikshamn för att ta färjan tillbaka till Sverige och Göteborg. Hos konstnärerna Lotta Söder och Lars A Persson i Göteborg väntar ett spännande ateljébesök innan vår buss vänder tillbaka mot Värmland igen. Vi räknar med att vara åter i Karlstad cirka kl 21.00 på kvällen.