Värmland / Sverige

Sköna Värmland i samarbete med tidningen Land

16 – 18 maj 2021
Resan är under produktion. Anmäl ditt intresse redan nu!

Vad sägs om Sliperiet i Borgvik, Vildhjärtas pinnvärld i Tortanskogen, Lars Lerins fantastiska konstmuseum och Klässbols linneväveri? Vi bekantar oss även med Karlstad som stad och bor på anrika stadshotellet som ligger där Sola i Karlstad en gång arbetade. Ska du uppleva Värmland ska du göra det nu, tillsammans med oss!

Läs gärna preliminärt program nedan.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Vi har buss från följande orter:

Linje 1= Jönköping – Skövde – Mariestad

Linje 2= Stockholm – Västerås – Örebro – Karlskoga

Finns inte din ort med, hör med oss för förslag.

Program

 • Dag 1 Karlstad

  Avresa från vald ort på morgonen/förmiddagen. Vi kommer till Värmland i lagom tid för att äta lunch på Alsters Herrgård, Gustaf Frödings fina minnesgård. Vi får sedan en guidning och hinner även med att gå runt och titta i trädgården eller besöka hantverksbutiken. Vi fortsätter till vårt fina anrika hotell, Elite Stadshotell, vackert beläget intill Klarälven och med närhet till många sevärdheter. Efter incheckning väntar en guidad promenad med kulinariska smakprov från Värmland. Middag äter vi på en restaurang i inre hamn.

 • Dag 2 Västra Värmland

  Idag är det konst som hägrar. Vi åker till västra Värmland där vi i en timrad stuga mitt ute i skogen hittar Vildhjärtas ateljé, en sagovärld av Maria Westerbergs fantasifulla skapelser som hon tillverkar med vad hon hittar från naturen. Vi får en visning av detta unika besöksmål innan färden går vidare. Nästa stopp gör vi på Klässbols Linneväveri. Vi får höra om företagets historia samt besöka butiken. En kort resa därifron kommer vi till en annan idyllisk miljö, Värmskogs café där vi äter den berömda räksmörgåsen! Vårt sista stopp för dagen gör vi på Sliperiet i Borgvik som drivs av musikern och gitarristen Oscar Magnusson, även känd som en av medlemmarna i Sven-Ingvars. Här får vi en guidad visning av den aktuella utställningen innan vi beger oss tillbaka till Karlstad.
  Åter på hotellet sen eftermiddag. Lite senare samlas vi för att äta middag tillsammans på hotellet.

 • Dag 3 Karlstad, Hemresa

  Efter en lugn och skön frukost promenerar vi till museiparken. Efter att den berömda dansrestaurangen Sandgrund slog igen så var nyfikenheten stor på vad som skulle bli där. Nu vet vi, Karlstad fick en konsthall där konstnären Lars Lerin har sin permanenta utställning. Han anses vara både Nordens främsta akvarellkonstnär och en av de mest framstående i världen. Vi blir guidade och får sedan tid att på egen hand njuta av alla målningar. Efter att ha besökt museét finns tid att på egen hand utforska centrala Karlstad samt äta lunch. Bussen går tillbaka tidig eftermiddag via Pelargonmuseét i Niklasdamm. Åter i Stockholm/Jönköping under kvällen.