Baskien / Spanien

Kundresa Baskien

Ni som har bokat er på Sparbanken i Enköpings reseinformationer kommer inom kort få information. Har du inte bokat så kan ni boka er plats nedan.

Följ med oss på en resa där det mesta ingår i priset!
Baskien i norra Spanien är regionen som erbjuder en spännande blandning av
kultur, historia, natur, gastronomi och välsmakande viner. Vi bekantar oss med
Bilbao och besöker självklart det världsberömda Guggenheimmuseet. Vi besöker
den exklusiva kuststaden San Sebastian med sina vackra stränder och vi vistas
även i det välkända vindistriktet Rioja. Vi upplever, utforskar och smakar oss
fram genom Baskien och Rioja tillsammans med vår kunniga svensktalande
lokalguide.

Ingår i resan

 • busstransfer Enköping-Bålsta-Kungsängen - Arlanda tur och retur
 • flygresa med Iberia, Arlanda - Madrid tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 •  buss enligt programmet i Spanien 
 •  fem övernattningar i dubbelrum 
 •  transfer och utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-6 enligt programmet
 •  guidad stadspromenad i Burgos, Bilbao och San Sebastian
 •  entré och audioguide i Guggenheimmuseet i Bilbao
 • besök, visning och vinprovning (flertalet glas) på två vingårdar
 •  entré till bergbanan Monte Igueldo
 •  whispers (öronsnäckor vid guidning)
 •  fem frukostar
 •  två luncher; fler-rätters på Vizcayas Txakolivin dag 2 och på en bodega i Rioja dag 5
 •  fem middagar; två tapasmiddagar dag 1,5 och två 3-rätters i Bilbao dag 2,3 samt en
  flerrätters på Bistro Guggenheim dag 4
 •  måltidsdryck; 1/3 flaska vin/1 öl/1 alkoholfri dryck samt bordsvatten och kaffe (oftast espresso)
 •  dricks till lokalguide och chaufför
 •  personal från Specialresor (varav en är sjukvårdsutbildad)
 •  resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 3 550:-

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Baskien

  Avresa sen förmiddag från Enköping och Bålsta med buss till Arlanda flygplats. Iberias direktflyg tar oss vidare till Madrid där vi landar tidig kväll. Buss och lokalguide möter upp för att ta oss norrut till staden Burgos där vi övernattar. Under resans dryga två timmar kommer vår guide ge en introduktion om landet och vad vi upplever i kvällssolen medan vi färdas över berg och den spanska högplatån. Efter incheckningen på hotellet äter vi en lättare måltid med god dryck i hotellets restaurang. För de som vill ha en bensträckare tar vår guide med oss på en kvällspromenad i historiska Burgos.

 • Dag 2 Biscayabukten & Bilbao

  Efter frukost erbjuds en valfri guidad morgonpromenad till den kända gotiska katedralen innan vi beger oss upp mot Biscayabukten där den spännande och moderna staden Bilbao väntar. Vår resa går genom vackra landskap där spanska Mesetan (platån) snart förvandlas till gröna baskiska berg. Vi hinner med en avstickare till Puente Colgante, världens äldsta bro i sitt slag, byggd på 1890-talet och klassat av Unesco som ett världsarv sedan 2006. Det är en säregen bro som har en gondol hängandes i vajrar, och namnet betyder just ”hängbron”. Innan vi checkar in på vårt trendiga Hotel Barceló Nervión äter vi en god lunch och stannar till på utsiktsplatsen Monte Artaxanda för att få en överblick över staden Bilbao. På hotellet har vi tid att göra oss hemmastadda och packa upp innan vi beger oss ut på en innehållsrik guidad stadspromenad i Bilbaos ”Gamla Stan”. Bilbao har genomgått en fantastisk omvandling och förnyelse sedan varvskriser och nedläggning av industrier på 70- och 80-talen. Det började med Guggenheimmuseet 1997, ritat av den kanadensiska arkitekten Frank Gehry, och har fortsätt sedan dess. I dag är den gamla hamn- och industristaden en spännande mix av kultur, konst och djärv arkitektur. Det baskiska köket anses vara Spaniens mest nyskapande, vilket vi tydligt blir varse under kommande dagar.Varje måltid ger våra smaklökar nya upplevelser och vi får se vad kvällens middag innebär! Vi äter på en trevlig lokal restaurang nära hotellet

 • Dag 3 San Sebastian

  I dag har vi en ny innehållsrik dag framför oss. I byn Zarautz besöker vi en trevlig traditionell
  vinbodega för visning och vinprovning av det lokala Txakolivinet, ett mycket friskt och smakrikt
  vin. Därefter väntar den eleganta kuststaden San Sebastian. Denna tjusiga badort har ett idylliskt läge vid den halvmåneformade bukten La Concha, omgiven av två bergstoppar. I den vackra kuststaden ges möjlighet till en guidad stadspromenad innan det är dags för fri tid och egna strövtåg. Att hitta ett bra lunchställe är inte svårt i San Sebastian, som har flera restauranger med de eftertraktade Michelinstjärnorna än någon annan stad i hela världen. Staden är också berömd för sina pintxos, baskernas variant på tapas. Det finns ett myller av pintxosbarer att välja på. Stranden ligger mycket lämpligt till inne i staden, så glöm inte badkläderna ifall ett dopp lockar under eftermiddagen! Tidig kväll samlas vi för att bege oss upp på hög höjd, en linbana tar oss upp till berget Monte Igueldo varifrån vi har en bedårande utsikt. Därifrån tar bussen oss tillbaka till Bilbao och vårt hotell. Vi får tid för ombyte och en stunds vila innan vi samlas för att gemensamt promenera till gamla stan, där vi äter kvällens
  middag och får en ny gastronomisk upplevelse. Vi återvänder sedan till vårt hotell för en god
  natts sömn efter dagens alla upplevelser

 • Dag 4 Dag på egen hand och Guggenheimmuseet

  Efter ett par dagar med många intryck och smaker kan det vara skönt med en helt ledig dag. Bilbao med sin unika stil och energi väntar bara på att upptäckas! Tack vare vårt centrala boende i Bilbao är det nära till Gamla Stan, spännande museer, shopping och restauranger. Passa på att besöka saluhallen, Mercado de la Ribera, som är den största av sitt slag i Spanien eller kanske ta en båttur på floden Nervion som rinner genom staden. Specialresors representant finns tillgänglig i receptionen under morgonen med tips om vad man kan göra. Det kanske passar med några läckra pintxos till, även denna på egen hand. Tidig kväll möts vi igen för att tillsammans med vår guide besöka det världsberömda Guggenheimmuseet, en av världens mest imponerande byggnader! Vår guide ger en introduktion till museets historia, därefter ges möjlighet att gå runt på egen hand. Besöket avslutas med en gourmetmiddag på Bistro Guggenheim, där vi får testa det nya baskiska köket med flera spännande rätter på menyn. Efter en fantastisk kväll promenerar vi hem till hotellet utmed floden, uppfyllda av flertalet härliga sinnesintryck.

 • Dag 5 Laguardia och Rioja

  Efter frukost och utcheckning styr vi färden mot regionen Rioja, Spaniens mest kända vinregion. Vi färdas genom det vackra landskapet med vinodlingar åt alla håll och inte nog med det vi kommer också att besöka medeltida charmiga staden Laguardia. Här får vi möjlighet att uppleva stadens unika klockspel, mysiga gränder och butiker. Då vi är i Rioja besöker vi självklart en vinproducent (bodega) och provsmakar deras dryck tillsammans med en fantastisk avsmakningslunch. Kanske hittar vi ett gott Riojavin som passar bra att ta med hem. Mätta och nöjda sätter vi oss på bussen för att resa ner mot Madrid. En resa på dryga tre timmar med avbrott för en bensträckare. Vi checkar in på vårt fräscha hotell under kvällen, äter en trevlig gemensam avskedstapasmiddag med cocktail!

 • Dag 6 Hemresa

  Under tidig morgon går vår färd mot Madrids flygplats efter trevliga dagar i Baskien. Resan till flygplatsen tar ca 30 minuter och vi flyger med Iberia direkt till Arlanda där vi landar vid 14- tiden. Vår egen buss väntar för att ta oss tillbaka till Kungsängen, Bålsta samt Enköping.