England / Storbritannien

Engelska guldkorn - med Cotswolds, Shakespeare och Oxford

8 - 12 sep På förfrågan
Här kommer en fantastisk möjlighet att följa med Sparbanken i Enköping för att hämta inspiration från den otroligt charmiga engelska landsbygden. På programmet finns pittoreska Cotswoldsbyar och Midsomer Murders miljöer. Ett unikt, och inspirerande besök på herrgården Kelmscott Manor där konstnären, författaren och formgivaren William Morris tillbringade många sommardagar. Lunch på anrikt ölbryggeri och vinprovning på prisbelönt familjedriven vingård. Vi rör oss även i trakter där både Winston Churchill och Harry Potter återfinns på olika sätt. Dessutom bor vi fint i William Shakespeares hemstad Stratford-upon-Avon. Det mesta ingår som vanligt i priset och vi kan vara max 35 personer för bästa upplevelsen.

Avgång

8 september 2024

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

22 300 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda-London Heathrow tur och retur
 • flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i vald rumskategori
 • svensktalande lokalguide
 • bussresor, provningar, besök och entréer enligt program
 • fyra frukostar
 • en afternoon tea
 • en lunch
 • fyra middagar
 • 1 glas öl/vin till lunch/middag
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg 4 nätter: 4.850:-

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Stratford-upon-Avon

  · Samling på Arlanda flygplats kl 09.15.
  · Direktflyg till London Heathrow där vi landar tidig eftermiddag. Vår lokalguide och ciceron Tina Engström möter upp på flygplatsen och resan kan börja på riktigt.  
  · Vi inleder med något gott, en traditionell afternoon tea, en av de bästa i England enligt vår ciceron…
  · Färden går vidare norrut, genom den pittoreska engelska landsbygden mot Stratford-upon-Avon och Macdonald Alveston Manor Hotel.
  · Middag på hotellet.   

 • Dag 2 Cotswolds charmiga byar, öl- och vinprovning

  · Cotswolds vackra natur och dess charmiga byar står på dagens program. Stow on the Wold och Chipping Campden är två av Cotswolds alla pärlor där man har möjlighet att strosa på egen hand en stund och bara njuta av den pittoreska atmosfären.
  · Besök med ölprovning och ploughman’s lunch på Hooky Norton Brewery. Här handlar det om hantverksöl och Hooky Nortons öl serveras på 36 pubar i regionen. Bryggeriet är ett av 32 privatägda bryggerier i hela landet, och det finaste exemplet av Victorian Tower Brewery. Vilket innebär att bryggeriprocessen börjar längst upp och avslutas längst ner i tornet.
  · I hjärtat av Cotswolds finns en mindre familjedriven vingård med prisbelönta viner och brandy. Vi stannar till här för att prova några viner innan middag på en lokal pub.

   

 • Dag 3 Stratford-upon-Avon, Shakespeare och "River Avon Cruise"

  · Vi gör en runda till fots i Stratford-upon-Avon under förmiddagen, och besöker bland annat den store nationalskalden William Shakespeares barndomshem.
  · Eftermiddagen är till eget förfogande, önskar man besöka Anne Hathaways Cottage, följer vår guide gärna med och visar. ”Stugan” är en 12-rummars bondgård där Anne Hathaway, hustru till William Shakespeare, bodde som barn. Idag kan man vandra runt bland trädgårdar och fruktodlingar, samt höra historier från tretton generationer av familjen Hathaway. Passa på att besöka andra platser med koppling till Shakespeare, nyttja vårt fina hotell eller hitta ett eget smultronställe i historiska Stratford-upon-Avon.
  · Före kvällens middag tar vi en ”River Avon Cruise” genom Stratford-upon-Avon med fina vyer och kanske något lokalt smakprov i glasen…
  · Gemensam middag på lokal restaurang/pub.

 • Dag 4 Kelmscott Manor och "Midsomer Murders"

  ·Ett överraskande och inspirerande besök finns på förmiddagens program. Visning av Kelmscott Manor, som är listad i klass 1 på National Heritage List för England. Denna herrgård, byggd av kalksten som så många andra hus i Cotswolds, använde konstnären, författaren och formgivaren William Morris som sitt sommarhus. Morris är kanske mest känd för oss svenskar som formgivare av tapeter och mönstrade tyger. Herrgården har ett fantastiskt läge vid floden Themsen. Morris älskade huset och den perfekta harmonin mellan husets konstruktion, trädgården, landskapet runt omkring och de små byarna. Kelmscott Manor är kanske det mest fantasieggande av de hus som associeras med William Morris. Här finns en unik samling ägodelar och verk av Morris själv, hans familj och hans vänner inom brittiska Arts & Crafts-rörelsen, möbler, textilier, bilder, mattor, keramik och metallarbete.
  ·Under eftermiddagen besöker vi några av miljöerna vi känner igen från populära TV-serien ”Midsomer Murders”. Vår guide visar och det finns tid att se sig omkring på egen hand i någon av byarna.
  ·Gemensam middag på lokal restaurang/pub.

 • Dag 5 Churchill, Oxford och hemresa

  · Frukost och därefter utcheckning och avresa från Stratford-upon-Avon.
  · Vi åker i riktning mot Oxford och passerar på vår väg trakten där Winston Churchill är både född och begravd. Vi får höra hans historia och stannar till vid den lilla bykyrkan i Bladon där han och hans familj ligger begravda.  
  · Resten av dagen spenderas i Oxford, en stad som främst är känd för sitt universitet, University of Oxford. Undervisning har bedrivits här sedan år 1096, och det gör universitetet till den engelskspråkiga världens äldsta. Vår guide tar oss med på en guidad promenad och om möjligt besöker vi ett av Oxfords college.
  · En stund på egen hand i Oxford och därefter en kort bussresa till flygplatsen för hemresan.