Sparbanken i Karlshamn Private Banking - Prag – Specialresor
Prag / Tjeckien

Kulturresa till Prag

30 sep - 3 okt
Vår kulturresa till Prag är en bra blandning av allt som Prag har att visa upp, guidade promenader med olika fokus, som historia eller matkultur. Bryggerier, vingård och ölspa väntar i, och utanför, en av Europas vackraste städer. De klassiska inslagen som kullerstensgatorna, Pragborgen och Karlsbron finns där de alltid har funnits, men man får heller inte missa allt det nya i Prag, som nya konstgallerier och restauranger av internationell toppklass. Vi tar oss an stadens spännande ölkultur, från ölprovning till ölspa. Denna gyllene vätska gör, så att säga, gott inifrån och ut! Andra inslag under resan är en tur med historisk spårvagn, smaker av tjeckisk mat och egen tid att leta upp något smultronställe, för i Prag finns det många… Vänta inte med att boka, vi reser i mindre grupp, endast 30 platser.

Avgång

30 september 2024

Från

Köpenhamn

Reslängd

4 dagar

Pris

15 220 SEK

Ingår i resan

 • Busstransfer till Kastrup
 • flygresa Kastrup-Prag tur och retur, flygskatter och avgifter
 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • guidade promenader/bussturer, entréer, öl/vinprovningar samt tilltugg enligt program
 • spårvagnstur
 • 1h ÖLSPA inkl obegränsat med öl
 • två bussfika
 • tre frukostar
 • två luncher varav en i form av ”food & beer walk” dag 3
 • två middagar, 2-3 glas vin alt öl till lunch/middag
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti
 • färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg: 2130:-, 3 nätter

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Då vi tar oss fram till fots under vår vistelse i Prag är det viktigt att man har ”god promenadförmåga”, hör gärna av dig om du har funderingar kring detta.

Alla guidningar sker på svenska eller översätts till svenska.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst till Prag

  ·Buss avgår från på morgonen från Karlshamn kl 06.45, Asarum kl 07.00, Mörrum kl 07.15 och Olofström kl 07.45, till Kastrup flygplats. Vi stannar för fika, god fralla med dryck, innan ankomst till Kastrup flygplats.
  ·Vi flyger med Norwegian direkt till Prag där vi landar tidig eftermiddag.
  ·Lokal guide och buss möter upp oss och tar oss med in till centrala Prag och Pragborgen. Här väntar en introduktion till Prag, en kort promenad och fina vyer innan vi fortsätter till vårt centralt belägna hotell för incheckning.
  ·Dagen avslutas med en trerätters middag med ”järnvägsatmosfär”. Vår restaurang kan stoltsera med 400 meters modelljärnväg och specialrätter på menyn. Här kan vi lova att beställd dryck levereras utan försening…

 • Dag 2 Stadspromenad och ölspa

  ·Förmiddagen bjuder in till en intressant guidad promenad med vår lokala guide, cirka tre timmar. Vi snirklar oss fram genom den historiska gamla stadskärnan, gör en kaffepaus, och insuper den härliga atmosfären som är så typisk för Prag.
  ·Lunch på anrika Café Slavia.
  ·Under eftermiddagen/kvällen blandas egen tid med en timmes ÖLSPA, så glöm inte badkläderna. Tjeckerna dricker inte bara sin öl, de har även börjat använda den i ölspa, vilket innebär att ölen kan kittla smaklökarna och återuppliva kroppen på en och samma gång. Ölbadet innehåller ingredienser från bryggprocessen och sägs vara både föryngrande och energigivande. Obegränsad tillgång på ljus och mörk öl under badproceduren. Vi turas om att bada och 8 personer kan bada samtidigt med max 2 personer per badkar. Vill man inte bada så kan man självklart följa med ändå och njuta av den goda ölen.
  ·Kvällen är till eget förfogande. Bankens värdar och Specialresors färdledare finns tillgänglig och tipsar gärna om trevliga restauranger för middag och om vad som finns att se och göra!

 • Dag 3 Historisk spårvagn & "food and beer walk"

  ·Dagen inleds med en tur med historisk spårvagn därefter väntar en för oss specialdesignad Prag ”food & beer walk”. Vår guide tar oss med på en guidad promenad och vi smakar på några väl utvalda produkter längs vägen, både i flytande och fast form. Vi börjar med ett historiskt klosterbryggeri nära Pragborgen, promenerar över den berömda Karlsbron och avslutar med ett minibryggeri som kan stoltsera med en 500-årig tradition av ölbryggeri.
  ·Ett par timmar för egna strövtåg under eftermiddagen.
  ·Dagen avslutas med en gemensam middag på trevlig restaurang i Prag.

 • Dag 4 Vinprovning, slott och hemresa

  ·Egen tid.
  ·Strax efter lunch hämtas vi med buss för en tur till Prags norra utkant. Vid Slottet Troja hittar vi den Botaniska trädgården med cirka 30 hektar anlagda utställningsområden inklusive en vingård, en japansk meditationsträdgård och ett unikt tropiskt växthus. Växthuset har tre separata delar, med olika temperatur och luftfuktighet, som tar oss med på en resa genom den tropiska naturen när som helst på året. Prag har en lång historia av vinframställning som går tillbaka till medeltiden, och det finns fortfarande vingårdar i staden. Eftermiddagen innehåller inte bara slott och botanik, vi kommer även att prova det lokala vinet med välsmakande tilltugg. Därefter transfer till flygplatsen för hemresa.
  ·Buss väntar på Kastrup för transfern hem till Karlshamn, Asarum, Mörrum och Olofström. Fralla och dryck finns på bussen.