Res till Normandie | Specialresor
Normandie / Frankrike

Kundresa till Normandie – ett historiskt resmål med många höjdpunkter

24 - 28 aug
Följ med oss på en resa där det mesta ingår i priset.
I Normandie möts man av det mjuka landskapet med gröna böljande kullar, de typiska normandiska korna, gamla korsvirkesstäder, badorter med ljuvliga sandstränder men framförallt är det de många historiska platserna som berör på ett alldeles speciellt sätt! Vi utforskar en del av nordfrankrike tillsammans med vår omtyckta svensktalande lokala guide.

Avgång

24 augusti 2023

Från

Landvetter

Reslängd

5 dagar

Pris

17 580 SEK

Ingår i resan

 • busstransfer Lidköping– Landvetter flygplats, tur och retur
 • flygresa med Air France tur och retur Göteborg – Paris, inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • resor med buss enligt program i Frankrike
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet
 • entréer; Le Mémorial, Bayeuxtapeten och Monets trädgård
 • besök hos en Calvadosproducent inklusive provsmakning
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 2-4
 • fyra frukostar
 • tre luncher; en 2-rätters lunch i Arromanches, en 1-rätters i Bayeux samt en 2-rätters lunch i Giverny
 • två middagar; en 3-rätters i Honfleur samt en 3-rätters på restaurang i Caen
 • måltidsdryck; ett glas (2-rätters) och två glas (3-rätters) husets vin/öl/läsk, bordsvatten och kaffe (oftast espresso)
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • färdledare från Specialresor 
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg för enkelrum i 4 nätter: 3.090:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? 
Kontakta oss för mer information på info@special-resor.se

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Caen

  Avresa med buss kl 13.30 från Lidköping till Landvetter flygplats. Vi flyger med Air France direkt till Paris. Flygtiden är cirka 2 timmar och vi landar vid 20-tiden. Vår guide och buss möter upp oss och tar oss med västerut mot Normandie och staden Caen. Vi tar en bensträckare längs med vägen där det finns möjlighet att handla något att äta och dricka. Vid midnatt checkar vi in på vårt Hotel Mercure Caen Centre Port de Plaisance och får oss en god natts sömn. Hotellet är centralt beläget vid småbåtshamnen med närhet till trevlig shopping, caféer och restauranger.

 • Dag 2 Caen, Calvados, Honfleur

  För att lära känna våra omgivningar erbjuder vår guide denna första förmiddag en kort ”orienteringsrunda” och ett besök vid slottet som ligger mitt i Caens centrum. Sedan finns det tid att strosa runt på egen hand. Det är en historisk stad vi bor i och det finns många intressanta saker att utforska i vår närmaste omgivning! Vår guide tipsar gärna! 

  Tidig eftermiddag samlas vi för en spännande rundtur i regionen. Vi börjar med Calvadosdistriktet, där vi får lära oss om, och så klart smaka på, det nordfranska äppelbrännvinet. Vi lär oss bland annat att tiden är den viktigaste ingrediensen för en perfekt Calvados, som helst ska lagras i två år. Vi fortsätter sedan längs kusten och passerar de populära badorterna Deauville och Trouville med sina lyxhotell, casinos och fantastiska sandstränder. I pittoreska Honfleur gör vi ett stopp för egen tid samt gemensam middag med härliga skaldjur på menyn. Honfleur med sina smala gränder kantade av korsvirkeshus, små torg och fina lilla hamn, är en av de mest sevärda städerna utmed Normandies kust. Många konstnärers favorit!

 • Dag 3 Le Memorial, Arromanches

  Idag väntar en historisk rundtur, för många en av resans absoluta höjdpunkter, och en rundtur som berör på många sätt. För att få en överblick över andra världskriget, från dess första dagar fram till krigsslutet börjar vi med ett besök på sevärda Le Mémorial i Caen. Utanför museet står den svenske konstnären Reutersvärds berömda staty av en pistol med knut på pipan. Vi fortsätter till Arromanches, idag en charmig liten kustort, men under andra världskriget en av platserna för den största landstigningsoperationen som gjorts i historien. Vi äter en gemensam lunch och därefter åker vi vidare västerut till Omaha Beach och den amerikanska krigskyrkogården. En minnesträdgård där varje stupad allierad soldat representeras av ett stort vitt kors eller en davidsstjärna. Det är en stark upplevelse att se de 9000 korsen, perfekt uppradade, på denna vackra plats med utsikt över Omaha Beach och havet. Vi återvänder till Caen under sen eftermiddag. För att ni skall få lite tid på egen hand och även själva få möjlighet att välja vad ni vill äta eller göra, är denna kväll till eget förfogande. Vår guide tipsar givetvis om restauranger.

 • Dag 4 Bayeux

  En kort bussresa tar oss denna förmiddag till den historiska och mysiga staden Bayeux med sina kullerstensgator och skiffertak. Trots stora ödeläggelser i Normandie under andra världskriget undgick Bayeux de största stridigheter och deras kulturella arv förblev intakt. Mest av allt är staden känt för Bayeuxtapeten, en otrolig väggbonad från medeltiden som är 70 meter lång, en halv meter bred och broderad på linne med ullgarn i åtta färger. Vi avslutar besöket i Bayeux med enklare lunch där vi bland annat får smaka på Normandies kända ostar; Camembert, Pont l’Eveque, Livarot och Neufchâtel. Vi återvänder sedan till Caen där ni har eftermiddagen till eget förfogande. Vår gemensamma avslutningsmiddag avspeglar att vi är i en del av Frankrike där mat och dryck står i centrum.

 • Dag 5 Giverny, hemresa

  Det är dags att ta farväl av Normandie, och efter en tidig frukost åker vi riktning Paris. I Giverny gör vi ett stopp för att besöka den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar. Hans rosa 1800-talshus är renoverat och vattenträdgården är ett verkligt paradis med sin berömda Japanska bro och näckrosdamm. Monet tolkade kärleksfullt sin trädgård vad gäller färger, ljus och reflexer. Det är speciellt att som besökare uppleva de kända motiven bakom hans tavlor i verkligenheten. En god lunch avslutar besöket innan vi fortsätter till Charles de Gaulle flygplatsen varifrån vi flyger direkt hem till Landvetter, där vi landar vid 22-tiden. Buss väntar för att ta oss hem till Lidköping där vi beräknar vara vid 01-tiden.