Sparbanken Rekarne - Skottland – Specialresor
Edinburgh / Skottland

Sparbanken Rekarne till sagolika Skottland

6 - 10 sep 13 - 17 sep
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!

Låt dig förföras av Skottlands sagolika slott, hisnande natur och fascinerande historia. Vi besöker en av Europas vackraste städer och beger oss ut i de skotska högländerna. Att göra en rundtur i whiskyns, kiltens och säckpipans hemland är en häpnadsväckande upplevelse du sent glömmer!

Avgång

6 september 2021

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

13 990 SEK

Avgång

13 september 2021

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

13 990 SEK

Ingår i resan

 • transfer Eskilstuna, Strängnäs – Arlanda tur och retur
 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda – Edinburgh tur och retur, inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresa enligt programmet i Skottland
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • transfer/utflykter med svensktalande lokalguide i Skottland dag 1-4
 • entré och guidning till Glamis Castle
 • besök, guidning och whiskyprovning på Glenturret Destillery
 • entré till Edinburgh Castle
 • en skotsk afton med show i Edinburgh
 • fyra frukostar
 • två luncher (2-rätters); en på Glamis Castle samt en på lokal restaurang i högländerna
 • fyra middagar (3-rätters); två på Atholl Palace Hotel, en på Glenturret Distillery och en på den skotska aftonen i Edinburgh
 • måltidsdryck i Skottland; 1 glas vin eller öl/läsk/mineralvatten och kaffe/te
 • dricks till lokalguide och busschaufför
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 • personal från Specialresor (varav en är sjukvårdsutbildad)

Tillval

Tillägg för enkelrum i fyra nätter: 2030:- 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

Öppet köp t o m 27 juni 2021. 

__________________________________________________________________________________

Transferbuss till Arlanda: 

6/9 och 13/9: buss avgår från Eskilstuna kl 07.00 och Strängnäs kl 07.40.

__________________________________________________________________________________

På resor med våra orange symboler finns en personal som har sjuksköterskeutbildning. I första hand är färdledarens fokus att leda hela gruppen i sin roll som färdledare. Om en plötslig och oväntad situation uppkommer har vår medföljande sjuksköterska sin adderade kompetens att luta sig mot i bedömningen och hanteringen av situationen. Läs mer om vår resebemanning genom att trycka här. 

Läs hela programmet här. 

Program

 • Dag 1 St Andrews och Atholl Palace

  Avresa med buss tidig morgon från Eskilstuna eller Strängnäs till Arlanda flygplats. Vi flyger med Scandinavian Airlines direktflyg från Arlanda till Edinburgh, en flygning på drygt två timmar. Planet landar i Skottland runt lunchtid och vi välkomnas på flygplatsen av vår svensktalande guide. Vi börjar vår Skottlandsvistelse med att bege oss till Nordsjöns kust, till den golfintresserades ”Mekka” och Skottlands äldsta universitetsstad St Andrews. En intressant och vacker stad väl värd att bekanta sig med, även för en icke-golfare. Här har vi fri tid för att strosa runt bland småbutikerna, uppleva den storslagna ruinen efter stadens medeltida katedral och besöka en av stadens pubar eller caféer. Är man golffantast så tar man självklart tillfället i akt och besöker ”The Old Course”, världens äldsta golfbana. Färden går sedan vidare till Pitlochry och vårt charmiga hotell Atholl Palace som kommer vara vår hemvist under de första dagarna i Skottland. Vårt hotell ligger högt beläget med fantastisk utsikt och närhet till natursköna vandringsleder. Tid finns att bekanta sig med omgivningarna innan vi serveras middag i hotellets restaurang.

 • Dag 2 Glamis Castle och Pitlochry

  Denna dag åker vi tillsammans med vår lokalguide österut för ett besök på slottet Glamis Castle. Slottet är inte bara känt för sina tinnar och torn, utan också för att vara Skottlands mesta spökslott. I detta vackra ”sagoslott”, som bebotts av samma släkt i över 600 år, tillbringade Drottningmodern en stor del av sin barndom. Under vår guidade rundtur får vi bland annat se och lyssna till historien om det äldsta rummet Duncans Hall, platsen där kungen mördas i Shakespeares drama om Macbeth. Efter en lättare lunch i slottscaféet, finns tid till att promenera i slottsparken och njuta av området. Under eftermiddagen återvänder vi till Pitlochry och har möjligheten att upptäcka staden på egen hand. Längs huvudgatan radar en mängd trevliga småbutiker upp sig, som alla erbjuder ett spännande utbud av skotska produkter såsom whisky, tweed, shortbread (småkaka) och porslin. I många skyltfönster kan man beskåda skottarnas traditionella tartan, det skotskrutiga ylletyget som återfinns i många produkter, framförallt i den keltiska höglandsdräkten. I området finns förutom ljungfabriken som förädlar ljungrötterna till vackra smycken även en laxtrappa för den fiskeintresserade. Här finns också ett rikt utbud av pubar. Middagen serveras på hotellet.

 • Dag 3 De skotska högländerna och whisky

  I dag beger vi oss på en utflykt fylld av hisnande naturupplevelser i de skotska högländerna. Vi reser genom ett varierat landskap med höga berg, djupa dalar och porlande vattendrag och gör ett och annat stopp längs vägen. Vi äter en gemensam lunch och fortsätter därefter vår tur i det vackra landskapet. Sen eftermiddag upplever vi ett av Skottlands äldsta destillerier, Glenturret Distillery. Vi välkomnas med ett smakprov av Glenturrets egen whisky och sedan väntar en guidad rundtur, där vi får lära oss om whiskyns framställning. Whisky är för en skotte vad champagne är för en fransman, och ingen bör lämna Skottland utan att först ha provat denna värmande dryck. På gaeliska betyder ordet whisky ”livets vatten” och den framställs traditionellt på enbart korn, jäst och källvatten. Vi provsmakar whisky och avslutar kvällen med att äta en god middag i destilleriets unika och fina restaurang. Åter på hotellet sen kväll.

 • Dag 4 Edinburgh

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss mot den skotska huvudstaden, Edinburgh, betraktad som en av Europas vackraste städer! Vi inleder med en guidad stadsrundtur med buss och bekantar oss med stadens många och varierande stadsdelar och passerar bland annat Holyrood Palace, drottningens residens i Skottland. Vi färdas också på The Royal Mile där man kan se de medeltida husen i Old Town. Efter vår rundtur besöker vi den imponerande borgen Edinburgh Castle. Vår guide berättar dess fascinerande historia och därefter får vi tid till att, på egen hand, njuta av utsikten eller undersöka borgens alla skrymslen och vrår lite närmare. Lunch äter vi på egen hand. Kanske passar du på att shoppa, besöka en skotsk pub eller varför inte promenera runt och upptäcka den underbara staden. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell, centralt beläget i Old Town, de äldsta delarna av Edinburgh. Här har vi stadslivet precis utanför dörren. Under kvällen beger vi oss iväg för att uppleva en skotsk afton med middag och underhållning i form av musik och dans. En härlig avslutning på våra dagar i Skottland.

 • Dag 5 Hemresa

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och beger oss mot Edinburghs flygplats. På flygplatsen finns bra shopping för den shoppingsugne som har missat att inhandla något minne ifrån våra skottlandsdagar. Vi flyger direkt med Scandinavian Airlines till Arlanda flygplats. Planet landar på Arlanda omkring 13.40-tiden på eftermiddagen, svensk tid. Vid flygplatsen väntar vår buss på att få ta oss tillbaka till Eskilstuna, efter inspirerande dagar i sagolika Skottland. Beräknad ankomsttid i Strängnäs är vid 16.30-tiden, därefter ankommer vi till Eskilstuna.