Sparbanken Skaraborg Pb - Normandie – Specialresor
Normandie / Frankrike

Sparbanken Skaraborg Private banking - Normandie

5 - 9 sep
I Normandie möts man av det mjuka landskapet med gröna böljande kullar, de typiska normandiska korna, gamla korsvirkesstäder, badorter med ljuvliga sandstränder men framför allt är det de många historiska platserna som berör på ett alldeles speciellt sätt! Vi utforskar en del av nordfrankrike tillsammans med vår omtyckta svensktalande lokala guide.

Avgång

5 september 2022

Från

Landvetter

Reslängd

5 dagar

Pris

16 790 SEK

Ingår i resan

 • busstransfer Götene, Skara, Vara Lekåsakorset – Landvetter flygplats, tur och retur
 • flygresa med Scandinavian Airlines tur och retur Landvetter - Kastrup - Paris
  inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • resor med buss enligt program i Frankrike
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet
 • entréer; Giverny och Le Mémorial
 • besök hos en Calvadosproducent inklusive provsmakning
 • besök på Le Mont-Saint-Michel samt entré till klostret med guidning
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 2-4
 • fyra frukostar
 • en 2-rätters lunch i Arromanches
 • fyra middagar; en 3-rätters i Giverny, en 3-rätters i Honfleur, en 3-rätters på hotellet samt en 3-rätters på restaurang i Caen
 • måltidsdryck; ett glas (2-rätters) och två glas (3-rätters) husets vin/öl/läsk, bordsvatten och kaffe (oftast espresso)
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 3.740:-

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

För att följa med på resan krävs att du är fullvaccinerad och kan uppvisa EU:s covidbevis vid avresa.

Vi erbjuder öppet köp t o m 1 juni 2022.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här 

Program

 • Dag 1 Giverny, Caen

  Avresa med start kl 04.15 med buss till Landvetter flygplats från Götene, Skara, Vara och Lekåsakorset. Vi flyger med Scandinavian Airlines via Kastrup till Paris, där vi landar tidig eftermiddag. Vi tar oss västerut, och i Giverny, ungefär halvvägs till Caen, gör vi ett stopp för att besöka den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar. Hans rosa 1800-talshus är renoverat och vattenträdgården är ett verkligt paradis med sin berömda Japanska bro och näckrosdamm. Monet tolkade kärleksfullt sin trädgård vad gäller färger, ljus och reflexer. Det är speciellt att som besökare uppleva de kända motiven bakom hans tavlor i verkligenheten. En god middag avslutar besöket och vi fortsätter mot Caen och vårt hotell, Mercure Caen Centre Port de Plaisance. Vi bor centralt vid småbåtshamnen med närhet till trevlig shopping, caféer och restauranger.

 • Dag 2 Caen, Calvados, Honfleur

  Det är en historisk stad vi bor i och det finns många intressanta saker att utforska i vår närmaste omgivning. Vår guide erbjuder på förmiddagen en kort ”orienteringsrunda” samt ett besök vid slottet som ligger mitt i Caens centrum. Lunch på egen hand.

  Tidig eftermiddag samlas vi för en spännande rundtur i regionen. Vi börjar med Calvadosdistriktet, där vi får lära oss om, och så klart smaka på, det nordfranska äppelbrännvinet. Vi lär oss bland annat att tiden är den viktigaste ingrediensen för en perfekt Calvados, som helst ska lagras i två år. Även regionens cider får vi smaka på ackompanjerat av normandiska ostar som Camembert, Pont-l’Evêque och Livarot.

  Vi fortsätter sedan längs kusten och passerar de populära badorterna Deauville och Trouville med sina lyxhotell, casinos och fantastiska sandstränder. I pittoreska Honfleur gör vi ett stopp för egen tid samt gemensam middag med härliga skaldjur på menyn. Honfleur med sina smala gränder kantade av korsvirkeshus, små torg och fina lilla hamn, är en av de mest sevärda städerna utmed Normandies kust. Många konstnärers favorit!

 • Dag 3 Arromanches, Omaha Beach

  Idag väntar en historisk rundtur, för många en av resans absoluta höjdpunkter, och en utflykt som berör på många sätt. För att få en överblick över andra världskriget, från dess första dagar fram till krigsslutet börjar vi med ett besök på sevärda Le Mémorial i Caen. Utanför museet står den svenska konstnären Reutersvärds berömda staty av en pistol med knut på pipan. Vi fortsätter till Arromanches, idag en charmig liten kustort, men under andra världskriget en av platserna för den största landstigningsoperationen som gjorts i historien.

  Vi äter en gemensam lunch och därefter åker vi vidare västerut till Omaha Beach och den amerikanska krigskyrkogården. En minnesträdgård där varje stupad allierad soldat representeras av ett stort vitt kors eller en davidsstjärna. Det är en stark upplevelse att se de 9000 korsen, perfekt uppradade, på denna vackra plats med utsikt över Omaha Beach och havet. Vi återvänder till Caen och under kvällen serveras middag på hotellet.

 • Dag 4 Le Mont-Saint-Michel

  I dag står världsarvsklassade Le Mont-Saint-Michel på tur, mitt i gränslandet mellan Normandie och Bretagne. Denna magiska och mytomspunna klippö är en vacker och fascinerande syn med det ståtliga medeltida klostret som tronar på toppen av klippan. Ön är en egen kommun och en av de minsta i Frankrike med sina 44 invånare, men med desto fler besökare. Här har vi gott om tid för att kunna besöka klostret, utforska gränderna och äta lunch innan vi samlas för att återvända mot Caen. Vi avslutar vår resa i Normandie med en middag som avspeglar att vi är i en del av Frankrike där mat och dryck står i centrum.

 • Dag 5 Hemresa

  Det är dags att ta farväl av Normandie, och efter en tidig frukost åker vi direkt till Paris varifrån vi flyger till Landvetter via Kastrup. Buss väntar för att ta oss hem, och vi beräknar vara åter vid Lekåsakorset ca kl 17.30, därefter i Vara, Skara och Götene