Toscana - en klassiker – Specialresor
Toscana / Italien

Toscana - en klassiker

10 - 15 sep
Vi bor i lagom stora termalstaden Montecatini Terme, här har vi ett perfekt utgångsläge för varierade utflykter under resans sex dagar. Hotellet vi bor på heter Grand Hotel Croce di Malta. Som vanligt äter vi gott och provar den lokala maten plus att vi har en svensktalande lokalguide för bästa upplevelsen.

Dag 1: Vi flyger från Arlanda via Köpenhamn till Bologna. Samling på Arlanda kl 11.40, Scandinavian Airlines avgår kl 13.40. Vi checkar in på vårt hotell sen kväll.

Dag 2: Guidad promenad i Montecatini Terme med besök på fina och anrika Terme Tettuccio och vi tar bergbanan till Montecatini Alto. Här kan man njuta av utsikten och kanske ta en kaffe på torget i den lilla byn, en riktig toskansk idyll.

Dag 3: En av Toscanas gömda skatter finns med på dagens program, staden Lucca med sitt runda torg och sin fyra kilometer långa ringmur. I Luccas omgivningar ligger de pampiga villorna och trädgårdarna tätt, och vi har valt ut en favorit av dessa att besöka.

Dag 4: Vi tar tåget till Florens, en av världens vackraste städer, gör en guidad promenad, besöker några gömda pärlor, smakar på något gott, har egen tid och får lära oss om Florens kända hantverk.

Dag 5: Förmiddagen är utan program, och eftermiddagen bjuder på en tur till havet, och besök i Pietrasanta – skulptur och ateljéstaden vid foten av bergen där man bryter Carrara marmorn.

Dag 6: Resan avslutas i Modena, trakten nära Bologna. Vi börjar med att äta en höjdarlunch hos en producent av balsamvinäger och avslutar med ett besök på Ferrari museet i Maranello, något som imponerar även om du inte är motorintresserad.

Pris i delat dubbelrum: ca 17.500:-
Antal platser: 20-35
Meddela ditt intresse senast 20 juni
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.