Reims / Frankrike

Upplev sprudlande Champagne med Mattias "Fredagskocken" Larsson

11 - 14 okt
Champagne sägs vara världens lyxigaste dryck och vi tar reda på hur ett lyckat recept smakar. Följ med oss när vi provsmakar oss fram bland flera champagnehus i Reims, Epernay och Ay. Tillsammans med Mattias Larsson beger vi oss till champagnens vagga. Här lär vi oss massor om denna ädla dryck och en av höjdpunkterna under resan är när vi tillsammans med Mattias lagar vår middag. Vi provar flera olika sorters eleganta champagner och njuter av denna omtalade dryck. Vi bor i huvudorten i Champagne, universitetsstaden Reims som blir vår utgångspunkt under resan

Avgång

11 oktober 2024

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

21 830 SEK

Ingår i resan

 • Flygresa Arlanda-Paris tur och retur inklusive flygskatter/avgifter samt 1 incheckat bagage
 • Alla busstransfers, besök och provningar enligt program
 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • tre frukostar/en lättare lunch/två middagar inkl vin
 • två dryckesprovningar under Mattias ledning
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg för 3 nätter 4.190:-/person

Mer information

Antal deltagare: 17-25

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 mot Reims

  ·Vi landar i Paris strax före lunch och beger oss av österut mot Reims. Innan vi når Reims gör vi ett kortare stopp för att sträcka på benen och den som vill kan köpa något att äta.  

  ·Incheckning på centrala Continental Hotel i Reims.

  ·Champagneprovning följt av middag på Brasserie Le Boulingrin.  

 • Dag 2 Reims

  ·Taittinger är en av de få riktigt stora champagnehus som är familjeägda och vi börjar dagen med ett besök här. Deras champagne lagras i ett gammalt kloster i Reims och många anser att detta är den bästa champagnen i världen.

  ·Tid ges för egen lunch och egna upptäckter. Ett besök i Reims Notre Dame katedralen är ett måste, här är 33 st av Frankrikes kungar krönta. Kanske kan shopping locka eller en cafe au lait på en utav gågatans många caféer. Vår färdledare ger gärna fler tips!

  ·Vi samlas tidig kväll för att bege oss av till Au Piano des Chefs, en matstudio där vi kommer tillaga en härlig trerätters middag tillsammans under Mattias ledning. Rätterna serveras med tillhörande vin och självklart hinner vi med en liten dryckesprovning. Efter middagen kan man ta del av det livliga nattlivet längs med gågatan som leder till hotellet.

 • Dag 3 Epernay

  ·I dag beger vi oss söderut till staden Epernay som är champagneproduktionens och distributionens centrum. Runt om Epernay hittar vi flera vingårdar och de mest kända champagnehusen som Moet & Chandon, Dom Perignon och Perrier-Jouet har sina vinkällare här. Vi besöker champagne-producenten Pierre Mignon som grundades år 1737 och har fått flera priser för kvalitativa champagne.

  ·I Epernay finns också en vacker boulevard, Avenue de Champagne, där kan man promenera längs gatan och besöka champagneproducenter och provsmaka deras viner. Ett tips kan vara att besöka ett av de många champagnemuseér som finns här. Epernay erbjuder även andra sevärdheter, som den imponerande kyrkan Saint-Pierre-Saint-Paul.

  ·Åter på hotellet under eftermiddagen, resten av dagen och middag på egen hand.

 • Dag 4 Ay och hemresa

  ·Frukost och utcheckning från hotellet.

  ·Idag beger vi oss av mot Ay och nu är det ett besök hos Bollinger som står på tur. Som Lily Bollinger en gång sa: ”Jag dricker champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det i enrum. I sällskap tycker jag att det är obligatoriskt. Jag smuttar lite på det om jag inte är hungrig. Annars rör jag det inte - om jag inte är törstig förstås”. Staden är känd för sina vingårdar och champagneproduktion, vars historia går långt tillbaka i tiden.

  ·Vi kommer att besöka ytterliga en producent i Ay (vilken meddelas inom kort).

  Innan vi åker vidare mot Charles de Gaulle flygplats äter vi en enklare lunch. Flyget går tillbaka till Sverige under kvällen och vi landar i Stockholm runt 22-tiden