Valencia - en överraskande "doldis" – Specialresor
Valencia / Spanien

Valencia - en överraskande "doldis"

14 - 18 apr 2024
Nyfiken på Valencia? Det var vi, och hittade en stad som sticker ut på många sätt! Staden imponerar på sina besökare med häftig arkitektur, djärv konst och en genuin matkultur. Det är paellans hemstad och risodlingar finns alldeles inpå stadsbebyggelsen. För övrigt finns här både charmiga gränder, vin- och tapasbarer, närhet till stränder och hav och allt som vi förknippar med spanska städer. År 2024 stoltserar staden med titeln European Green Capital. Vi reser i liten grupp, max 25 deltagare.

Avgång

14 april 2024

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

16 480 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda-Alicante tur och retur
 • flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i vald rumskategori
 • svensktalande lokalguide
 • utflykter, besök och entréer enligt program
 • fyra frukostar, en lunch, en enklare kvällsmåltid, två middagar
 • 1-2 glas öl/vin till måltiderna
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg, 4 nätter: 2.830:-

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Avresa från Landvetter på förfrågan 

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Alicante

  Samling på Arlanda sker klockan 14.00. Ankomst Alicante flygplats vid 20-tiden. Med egen buss och guide tar vi oss norrut mot Valencia (ca 2 timmars resväg). Vi stannar till för en enklare måltid längs med vägen innan vi ankommer vårt hotell, centralt beläget i Valencia.

 • Dag 2 Stadspromenad och tapasrunda

  Vi upptäcker till fots den fantastisk charmiga och hippa stadsdelen El Carmen, där modern gatukonst smälter in i vacker kontrast med gotisk arkitektur. Mixen ger staden en unik och autentisk atmosfär. Vi besöker den världsarvs-förklarade sidenbörsen från 1400-talet, La Lonja, den underbara modernistiska saluhallen El Mercado Central, vackra torg och mycket mer.

  Ledig eftermiddag för egna äventyr.

  På kvällen fortsätter vår upptäcktsfärd, men nu via magen, i en informell och väldigt spansk tapaspromenad.

 • Dag 3 Albufera, paella och Calatravas konst -och vetenskapsstad

  Dagens första besök är Albufera, en imponerande och överraskande naturpark som upptar mer än 21 000 hektar, med bland annat Spaniens största naturliga sjö och ett stort system av kanaler. Parken är ett paradis för fåglar, och här odlas riset till den berömde paellan. Vi åker ut på en båttur och får lära oss mer om paellan som självklart även utgör vår lunch, tillagad över öppen eld, enligt tradition. Det är något alldeles speciellt att äta paella i dessa omgivningar, när man vet att det är här den ”föddes”. 

  Mätta och belåtna åker vi tillbaka till Valencia och Calatravas konst -och vetenskapsstad, Ciutat de les Arts i les Ciències. Här väntar oss ett ultramodernt byggnadskomplex som kommer att få dig att tappa hakan, och som är fylld med kultur, konst och museer.

  Innan vi avslutar dagens utflykt, bjuds vi på den valenciska drycken Horchata gjord på tigernöt, och tilltugget Farton, sötsaken som man gärna doppar i drycken. Man ska lära känna en stad med alla sinnen!

  Ledig kväll och middag på egen hand. 

   

 • Dag 4 Túriaparken, cykeltur, street art och Sorolla

  Idag utforskar vi den speciella park som omfamnar staden; uppbyggd på den gamla flodbädden efter floden Túria som blev omlagd pga översvämningar. Sedan 1980-talet har man här succesivt byggd upp rekreationsområden som parker, fotbollsplaner och annat. I dag är Túria-parken en av de största stadsparkerna i Spanien, med mer än nio kilometer fantastisk grönska. Vi tar oss runt i parken på cykel, som en riktig Valenciabo. Vi försäkrar att det är platt och lätt att ta sig runt. Nu får vi även lära oss lite mer om stadens miljötänk och inte minst planerna som är tänkta framöver, allt för att ge sina invånare en frisk och hälsosam stad att leva i.

  Vi har givetvis ett alternativ för de om inte känner för att cykla. Då finns i stället möjligheten till en ”street art walk”. Staden är känd för sin gatukonst och tillsammans med vår guide kikar vi på de mer berömda konstverken i detta öppna museum på Valencias gator.

   Avslutningsvis, innan lunch och ledig eftermiddag, besöker vi Museo de Bellas Artes, en av Spaniens största museum, mest känd för sin stora samling verk av den berömda valenciska impressionisten Joaquín Sorolla.  

  Avslutningsmiddag på mysig restaurang.

 • Dag 5

  Utcheckning och avresa från hotellet med egen buss kl 07.00. Vårt flyg avgår från Alicante flygplats på förmiddagen och vi landar på Arlanda vid 15-tiden.