Varbergs Sparbank-Paris Champagne – Specialresor
Paris - Champagne / Frankrike

Paris - Champagne

Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!
Champagnedistriktet imponerar med dess böljande landskap, historia och världsberömda drycker. Vi lär oss allt om denna ädla dryck som är speciellt framtagen just här. I världsstaden Paris är det fullt av liv! Här möts vi av fransk kultur, mode, mäktiga boulevarder och inte minst vacker arkitektur.
Vi upplever, utforskar och smakar oss fram i Champagne och Paris tillsammans med vår svensktalande lokalguide.

Ingår i resan

 • transferbuss från Varberg till Kastrup tur och retur
 • flygresa med Scandinavian Airlines, Kastrup - Paris, tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • bussresor och transfers enligt programmet
 • guidade turer med svensktalande lokalguide dag 1-4
 • busstransfer från hotellet i Paris till flygplatsen, dag 5
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • besök och champagneprovning hos Champagnehuset Mumm
 • tur med tåg i vinodlingarna, besök och champagneprovning hos Caveau Lallement
 • besök med champagneprovning på vingården Sloovere-Pienne
 • besök hos en ostproducent i Meaux
 • en båttur på floden Seine
 • busskaffe med smörgås, dag 1
 • fyra frukostar
 • tre luncher; en 3-rätters vindistrikten, en 2-rätters i Meaux samt en 3-rätters i Paris
 • fyra middagar; en 3-rätters och en 2-rätters i Reims, en 2-rätters samt en 3-rätters i Paris
 • måltidsdryck; vin eller öl eller läsk, bordsvatten och kaffe (oftast espresso), öl finns ej att få på alla ställen.
 • whispers (hörsnäckor) till utflykter med lokalguide
 • dricks till lokalguide och busschaufförer
 • färdledare från Specialresor varav en är sjukvårdsutbildad
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 3.500:-

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Mer information

Vi erbjuder öppet köp t o m 15 juni 2022.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs hela programmet här

Program Program - Paris & Champagne

 • Dag 1 Reims

  Avresa sker med buss från Varberg kl 06.30 på morgonen, för att sedan åka vidare till Kastrups flygplats. Direktflyget tar oss till Frankrikes huvudstad Paris. Strax efter lunchtid landar vi för att sedan med buss köra öster ut mot ett landskap fyllt med vinodlingar, majestätiska skogar och böljande vinfält. Sen eftermiddag anländer vi till Reims som är en av huvudorterna och hjärtat i Champagnedistriktet. Vårt utvalda hotell ligger i centrala Reims, längs med floden L´Aisne. Runt hörnet väntar den vackra katedralen, promenadstråk, shopping och caféer. Efter att vi checkat in på vårt hotell och kommit i ordning promenerar vi till en trevlig restaurang på den livfulla gågatan, för en gemensam middag. 

 • Dag 2 Reims, Chamery och vingård

  Vi vaknar utvilade och efter frukost gör vi en guidning till fots i en av Frankrikes äldsta städer. Här möts gammal historia från romartiden med nutidens modernitet. Vi tar sikte mot katedralen, Reims egna Notre Dame, som är ett gotiskt mästerverk, framför allt känt för sin rika skulpturala utsmyckning och fasad. Katedralen har varit kröningskyrka för Frankrikes kungar alltsedan år 498 och är sedan 1991 upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

  Därefter kliver vi på vår buss för att åka längs den så kallade Champagnevägen, bestående av miltals med vinodlingar och hundratals champagnehus. "Champagne skall vara kall, torr och gratis", myntade Winston Churchill, "i segerns stund förtjänar man det, i nederlagets stund behöver man det" sa Napoleon.

  Vi startar i Chamery med vingården Caveau Lallement där vi hoppar på ett litet tåg som tuffar runt bland vinrankorna och gatorna i den lilla byn. I vinkällaren är det dags att spetsa öronen för en första champagnelektion. Vi lär oss allt om hur skörden, tappningen och lagringen av champagne går till. Självklart provsmakar vi Lallements bubblande produkt. På vingården har man även en restaurang där vi äter vår lunch. Nästa besök blir på en familjeägd vingård sedan fem generationer. Gården ligger vackert bland höjderna av Côteaux Sud d'Epernay, Ardredalen, Côte des Blancs och Marnedalen.  Numera är det mor och dotter som driver gården med högt fokus på ekologi och hållbart brukande. Vi kommer att visas runt och även uppleva en ”sabrage ”, konsten att öppna en champagneflaska med hjälp av en sabel och även smaka ett glas. Dagen avslutas på en gemytlig restaurang som är inhyst i en före detta lantgård med anor från 1600-talet. Vår värd Frank bjuder på en utsökt och vällagad ”söndagsmiddag”, innan maten provsmakar vi gårdens egen ratafia (typ sherry). Efter en spännande dag med många intryck återvänder vi som fullfjädrade champagneexperter till hotellet. 

 • Dag 3 Champagnehuset Mumm och Meaux

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet i Reims och fortsätter i den bubblande dryckens fotspår. Vi åker till ett välkänt och större champagnehus, Mumm. Här väntar en rundvisning i källaren som har miltals med tunnlar och lagring av champagneflaskor. Huset har också ett museum där vi kan se gamla maskiner som användes förr vid produktionen. I den stilfulla baren provsmakar vi deras kända champagne. Mumm kännas oftast igen för att ha varit det champagnemärke som alla Formel 1-vinnare fick som belöning. Efter provsmakningen börjar vår resa mot Paris. På vägen gör vi ett stopp i Meaux, som tidigare var huvudort i Brie, som är främst känt för sin brieost och senap. Här intas en god lunch följt av ett besök hos en ostproducent. Tidig kväll checkar vi in på vårt hotell i 10:de arrondissement i Paris med ett promenadavstånd på ca 20-30 min till Montmartre, Operan Garnier, Marais kvarteren och Musée Louvren. Kvällens middag äter vi gemensamt på en närliggande restaurang. 

 • Dag 4 Paris

  Efter frukost väntar en guidad tur i Paris med buss. Denna sägenomspunna romantiska huvudstad som är älskad av såväl fransmännen själva som av de många turister som besöker staden. Paris har en storslagen karaktär, vi får se kända landmärken som Eiffeltornet, Place de la Concorde, Louvren, Champs Elysées och Triumfbågen. Naturligtvis tar vi ett stopp i staden för att titta närmare på några av sevärdheterna. Vi äter en gemensam lunch på en restaurang i närheten av Eiffeltornet för att sedan kliva på en båt som tar oss runt i en timme på floden Seine. Under eftermiddagen har vi ledig tid och kan bekanta oss med omgivningarna och besöka någon av de många och fina sevärdheter. På kvällen samlas vi för en avslutningsmiddag. Passa på att ta pulsen på nattlivet i Paris denna sista kväll!

 • Dag 5 Paris och hemresa

  Efter en god natts sömn och frukost är det tid för egna strövtåg i Paris. Under morgonen finns Specialresors representant tillgänglig i receptionen för tips till aktiviteter. Paris är en stor stad med stora avstånd. Tunnelbanor och taxi är en bra hjälp då man vill förflytta sig snabbt och säkert. Ett bra tips till utflykt är att se de äldsta kvarteren i Paris, i stadsdelen Marais, också känt som de judiska kvarteren. Här hittar vi en härlig blandning av 1600-talsbyggnader, antikhandlare, museer, medeltida gator, restauranger, caféer, mindre designerbutiker och konstbutiker. Det vackra torget, Place des Vosges, anlades i början av 1600-talet på order av Henrik IV och omges av 36 hus med gyllenröda tegel- och stenfasader samt arkader fulla av restauranger och konstgallerier. För den som bara vill njuta av stadens speciella atmosfär räcker det kanske med att ta en stilla promenad längs floden Seine eller slå sig ner på något av Paris alla trevliga caféer längs med de bohemiska kullerstensgatorna. Planet som tar oss tillbaka till Sverige avgår på kvällen och vi landar på Kastrup omkring kl 21.30. Transferbuss väntar för att ta oss med hem till Varberg och vi beräknar vara framme ca kl 01.00.