Vin och Ven i Skåne – Specialresor
Västra Skåne / Sverige

Vin & Ven i Skåne

24 - 27 aug
Välkommen med på en resa till västra Skåne - ”Sveriges Toscana”. En region fylld med fina upplevelser! Vad sägs om vackra sensommarblommor i Norrvikens och Sofieros trädgårdar eller besök hos intressanta familjeägda verksamheter som Chipseriet? Tillsammans med våra lokala guider tar vi oss runt på Bjärehalvön och i Kullabygden men även ut till natursköna Ven. Vill du bli hänförd av klassiska svenska bygder, då är detta definitivt en resa för dig!

Kontakta Specialresor om du önskar att ansluta till resan i Skåne.

Avgång

24 augusti 2022

Reslängd

4 dagar

Pris

9 980 SEK

Programpunkter, 4 dagar:

  • Vi besöker Norrvikens Trädgårdar med sina praktfulla stilträdgårdar där inspiration är hämtad från både olika länder och tidsepoker.
  • Rundtur på Bjärehalvön med flera stopp.
  • Vi utforskar Kullabygden och besöker bland annat Chipseriet. Potatis är deras passion! Här tillverkas sedan några år tillbaka egna chips av hög kvalitet.
  • Visning, provsmakning och lunch på Kullabergs Vingård, en av flera vingårdar som har etablerat sig på Kullaberg. Här får vi höra om utvecklingen och även utmaningarna att driva vinproduktion i Sverige.
  •  En dag på den natursköna ön Ven, belägen mitt i Öresund och som från ovan påminner om ett färgrikt lapptäcke. Vi tar oss runt på ön med vår guide, och förutom att bekanta oss med ön, dyker vi även in i den excentriska vetenskapsmannen Tycho Brahes upptäckter.

 

  • Sofiero Slottsträdgård med guidad rundtur och lunch i fantastiska omgivningar. Under sensommaren kan man här njuta av färgsprakande perennrabatter, massor av dahlior i olika färger och former samt olika temautställningar

Förutom nämnda programpunkter inkluderar resan även:
rundresa med turistbuss, tre övernattningar på 4* hotell i vald rumskategori inklusive frukost, lokalguider med expertkunskap, två kaffe med kaka, tre luncher, två middagar, måltidsdryck; mineralvatten/lättöl och kaffe, förutom lunch på vingården där det  även ingår ett glas vin, resegaranti och en färdledare från Specialresor.

Läs mer här

Tillval

Enkelrumstillägg: 1.020:-

Mer information

Max antal deltagare: 35