Södra England / Storbritannien

Engelska trädgårdar i sensommartid

1 - 5 sep
Här kommer en unik möjlighet att följa med Wexthuset för att hämta inspiration från den charmiga engelska landsbygden. På programmet finns intressanta trädgårdsmiljöer och pittoreska Cotswoldsbyar. En resa med guldkant där vi bor fint i William Shakespeares hemstad Stratford-upon-Avon. Vi varvar trädgårdsbesök med slott och stiliga herresäten. Självklart tar vi tillfället i akt att även strosa i pittoreska Cotswoldsbyar, dricka afternoon tea och besöka någon typisk engelsk pub. Följ med på en resa där det mesta ingår i priset,
20-30 deltagare.

Avgång

1 september 2024

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

22 350 SEK

Ingår i resan

 • flygresa Arlanda-London Heathrow tur och retur, inklusive bagage
 • flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i vald rumskategori
 • svensktalande lokalguide
 • bussresor, besök och entréer enligt program
 • fyra frukostar
 • en afternoon tea
 • en lunch
 • tre middagar
 • 1 glas öl/vin till lunch/middag
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti
 • värd från Wexthuset
 • färdledare från Specialresor

Tillval

Tillägg enkelrum, 4 nätter: 4.910:-

Mer information:

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Mer information

Om Wexthuset:

Wexthuset.com är en av Sveriges störst e-handlare med produkter för odling och trädgård med kontor, lager och en mindre lagerbutik i Enhörna söder om Mälaren nära Södertälje. Sortimentet innehåller allt från frö till växthus med en stor mängd produkter från kända brittiska och europeiska tillverkare. Allt med hög kvalitet. Utvalt och testat av oss för att på bästa sätt bidra till att ge ett bra resultat.

Att våra kunder ska lyckas med sina växter och kunna njuta av ett bra resultat med friska och fina växter är centralt och därför finns också på hemsidan en faktabank med över 1000 Tips- & Råd-sidor med allt ifrån odlingsråd, inspiration och praktiska tips för lyckad odling.

Grundaren Lena Ljungquist har bred kunskap och erfarenhet inom trädgård och odling sedan decennier och är en passionerad odlare. Många resor går till England där hon genom åren skapat ett stort nätverk av både odlare, tillverkare och trägårdsprofiler som alla bidrar till att hålla ett relevant produktutbud som innehåller det bästa branschen erbjuder för alla hobbyodlare, växt- och trädgårdsentusiaster.

Ett genomgående tema i sortimentet är fokus på hållbarhet både vad gäller produktutbudet men också hela vägen i det interna arbetet med fysisk paketering av produkterna, packmaterial och transporter. Ett av de större avsnitten i faktabanken tipsar också om många olika sätt att göra både trädgården och odlingen mer hållbar.

Program

 • Dag 1 Avresa och Waterperry Gardens

  · Samling på Arlanda flygplats kl 09.15.

  · Direktflyg till London Heathrow där vi landar tidig eftermiddag. Vår lokalguide och ciceron Tina Engström möter upp på flygplatsen och resan kan börja på riktigt.   

  · Waterperry Gardens. Ett trädgårdscenter och en trädgård, känd för sin skönhet och historia. En plats för dig som är intresserad av trädgårdsskötsel, växter och vacker landskapsarkitektur. Här finns en mängd olika växtmiljöer och växtsamlingar som inkluderar spännande äldre och sällsynta växter. Är du lite sugen på något att äta finns här en trevlig servering med smått och gott på menyn.

  · Färden går vidare norrut, genom den pittoreska engelska landsbygden mot Stratford-upon-Avon och Macdonald Alveston Manor Hotel.

  · Middag på hotellet.   

 • Dag 2 Cotswolds charmiga byar och Kiftsgate Court Garden

  · Cotswolds vackra natur och dess charmiga byar står på dagens program. Kanske gör vi ett stopp vid en av de antikaffärer som finns i området. Chipping Camden är en av Cotswolds alla pärlor där vi gör ett längre stopp med möjlighet att äta lunch, strosa på egen hand en stund och bara njuta av atmosfären.

  · Eftermiddagen spenderar vi i Kiftsgate Court Garden. Trädgården är känd för sin spektakulära design, blommor och panoramautsikt över Cotswolds landsbygd. Trädgårdarna här är resultatet av tre generationer kvinnliga trädgårdsmästare. Heather Muir var den första, när hon och hennes man Jack köpte huset 1918 fanns varken trädgård eller kunskap. Sedan har stafettpinnen gått från mor till dotter och idag är det Anne och hennes man Johnny Chambers som bor på Kiftsgate och jobbar i trädgården på heltid. Framför allt är huset ett hem och dess trädgårdar är berömda för sin fantastiska sammansättning av blommor och färger.

  · Dagen avslutas med en gemensam middag på anrika puben The White Swan i Stratford-upon-Avon.

 • Dag 3 Stratford-upon-Avon och William Shakespeare

  · Vi gör en runda till fots i Stratford-upon-Avon under förmiddagen, och besöker bland annat den store nationalskalden William Shakespeares barndomshem.

  · Eftermiddag och kväll är till eget förfogande, önskar man besöka Anne Hathaways Cottage, följer vår guide gärna med och visar. ”Stugan” är en 12-rummars bondgård där Anne Hathaway, hustru till William Shakespeare, bodde som barn. Idag kan man vandra runt bland trädgårdar och fruktodlingar, samt höra historier från tretton generationer av familjen Hathaway. Passa på att besöka andra platser med koppling till Shakespeare eller hitta ett eget smultronställe i historiska Stratford-upon-Avon.

 • Dag 4 Bourton House Garden och Sudeley Castle

  · Dagen inleds med ett besök på den privata trädgården Bourton House Garden. Dessa trädgårdar uppfördes på 80- och 90-talen och anses vara, trots att dom är relativt nya, bland dom vackraste i hela Storbritannien. Inte så stor trädgård men fantastisk blomsterprakt och vackert läge. Vi blir visade runt bland ovanliga och exotiska växter av deras egen trädgårdsmästare.

  · Vid lunchtid väntar ett smakfullt besök på en fruktodling... En lättare lunch med lokala smaker på menyn dukas upp och vi provsmakar den hemlagade äppelcidern.

  · Under eftermiddagen väntar ståtliga Sudeley Castle och dess prisbelönta trädgårdar. Slottet är ett fascinerande historiskt landmärke med kopplingar till Englands kungliga historia. Det är en av de få slotten i England som fortfarande bebos och ägs privat. Slottet har en imponerande arkitektur med delar som daterar tillbaka till medeltiden. Trädgårdarna är kända världen över för sin artrikedom och färgprakt från vår till höst. Ett besök på Sudeley Castle ger dig slott, historia och trädgårdar!

  · Gemensam middag i Stratford-upon-Avon, och denna kväll serveras det indisk mat.

 • Dag 5 Church Gardens och West Green House

  · Frukost och därefter utcheckning och avresa från Stratford-upon-Avon.

  · Dagen börjar med en ”doldis”, ett familjeprojekt och en kärleksfullt restaurerad trädgård i Harefield som heter Church Gardens. Ägare och trädgårdsmästare Kay McHugh tar oss med på en inspirerande guidning av sin trädgård med fokus på permakultur och en hållbar trädgård. Ett garanterat spännande besök!

  · Vår resa i avslutas med ett besök i grevskapet Hampshire och West Green House, en fantastisk privat trädgård som erbjuder en plats att koppla av under alla årstider. West Green House har en historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet. Idag sköts trädgårdarna privat och noga återuppbyggda och har vidareutvecklats med flera moderna designkoncept och konstnärliga inslag. Själva huset privat bostad men trädgårdarna är öppna för allmänheten från mars till december varje år. Här dukas det upp en traditionell afternoon tea, en av de bästa i England enligt vår ciceron…

  · Buss till London Heathrow för hemresa till Arlanda och Sverige.

Färdledare

 • Tina Engström

  Guide och Ciceron

  Vår mycket uppskattade ciceron Tina Engström har varit auktoriserad guide i London med omnejd i 20 år. Hon har lång erfarenhet av att leda resor på olika teman till olika delar av Storbritannien, bland annat södra England. Tina är bosatt i London och arbetar även som journalist, översättare och lärare i svenska. Hon är intresserad av historia, trädgårdar, konst och kultur, språkhistoria och fotografering