Färdledare

 • Agneta Lindblom

  Reser till Provence och Champagne/Paris. Dalkulla som sedan många år arbetar i internationell miljö, van att hålla många bollar i luften. Förutom inspirerande resor ut i världen ägnar hon sig gärna åt trädgård och heminredning. Tränar för att må bra.

 • Anna Sökjer Lindström

  Reser till Maggioresjön, Slovenien och Sicilien. Anna har ett brett förflutet inom hotell och resenäringen. Trivs utomhus, gärna med stavar, cykel eller golfklubbor. Gillar språk och är alltid öppen för ett gott samtal. Som ung gick Anna i katolsk pojkskola i Genova.

 • Annchristin Kjellberg

  Reser till Island, England, Irland, Katalonien, Toscana, Sicilien och Sorrento. Har många och långa erfarenheter från olika delar av världen som ”utlandssvensk”, numer bosatt i både Karlstad och Finska Karelen. Åker gärna skidor och spelar tennis

 • Bengt Epperlein

  Reser till Slovenien och Berlin. Har rest ganska mycket i Europa och då främst Tyskland. Sedan 2010 har Madeira varit ett årligt resmål. Fru och 3 vuxna barn samt 2 barnbarn är något han gärna lägger tid på. Är skogligt utbildad och jobbar till vardags med kalkning av sjöar och vattendrag.

 • Britt-Inger Thery

  Reser till Provence. Snart pensionerad fransklärare som är bosatt i Stockholm och på skolloven i  Bordeaux. Har tidigare bott utomlands i Frankrike, Marocko och Västindien. Gillar resor, böcker, kultur och att träna på Friskis och Svettis.

 • Christina Snell

  Reser till Provence och Kroatien. Till vardags studie- och karriärvägledare vid Karlstads universitet. Har ett förflutet inom turismbranschen och älskar att resa! Festfixare som tycker om att laga god mat, att avnjutas i glada vänners lag

 • Elisabeth Hebbe

  Reser till Champagne/Paris och Kuba. Egenföretagare sedan många år, Sleep in Silk, med rötterna i den värmländska myllan. Har även arrangerat egna vinresor till Toscana. Nybliven husägare i Spanien. Älskar människor och nya möten.

 • Eva Erlandsson

  Reser bl a till Skottland, Toscana, Sydafrika, Alsace och Kuba. Eva har jobbat med olika uppdrag hos oss sedan 2006. Driver bolaget TourCom som arbetar med fortbildning inom främst turism. Tycker att hon har hittat den perfekta mixen, utbildning och att resa med grupper.

 • Florence Drugge

  Reser till alla våra resmål. Före detta medarbetare hos Specialresor som gärna följer med våra grupper ut i Europa. Florence är en frisk fläkt som gillar att träna, lyssna på musik och att läsa en god bok.

 • Gunbritt Jarnulf Persson

  Reser till Budapest, Irland och Slovenien. Älskar att resa och träffa nya människor. Glädje i livet ger också familjen, golf, skidåkning och läsning av deckare. Har ett förflutet som kontorschef i Swedbank. Har varit bankvärd på ett 15-tal resor arrangerade av Specialresor.

 • Gunilla Lööf

  Gunilla har ett förflutet som resekonsult på Specialresor. Hon har även arbetat på  Linjeflyg och SAS och har ett stort intresse för resor med familjen. Hon läser gärna en bok eller två mellan de stärkande promenaderna. Gunilla reser till flera av våra destinationer.

 • Jessika Axelsson

  Jessika reser till Toscana och Alsace. Är utbildad förskollärare och ekonom som har lätt till skratt. Gillar att träna, och resa med familj och vänner. Fritiden ägnas åt barnens aktiviteter i ishallar, innebandyhallar och på fotbollsplaner.

 • Karin Granström

  Reser till Baskien och Wien. Karin jobbar till vardags med rådgivning till lantbrukare. Hon älskar att varva det lugna livet i naturen och den egna trädgården med resor ut i världen och möten med nya människor. Karin drar också gärna en värmlandsvals på fiol!

 • Marianne Wennström

  Reser till Neapel, Kroatien och Wien. Nybliven pensionär från Leksands Sparbank med många järn i elden. Gillar att resa och att renovera gamla hus. Lagar gärna god mat till många gäster. Har på egen motorcykel haft härliga turer både i Europa och de nordiska länderna på slingringa vägar.

   

 • Marie-Louise Harborn

  Reser till Andalusien, Skottland, Irland, Sorrento och Portugal. En glad mormor/farmor från Mariestad som gillar det mesta, men framförallt att resa, umgås med barn/barnbarn och att röra på sig.

 • Randi Pedersen

  Reser till Baskien och Grekland. Har ett förflutet inom SAS som support, utbildare och ledare. Tar gärna en vandringstur i Engelska Lake Distrikt, eller springer en tjejmil i New York. Är idag hälften pensionär och hälften egenföretagare.

 • Therese Nilsdotter

  Reser till Baskien och Sicilien. Therese är yogalärare och leder grupper på SATS, spelar gärna golf och reser. Är sedan två år Stockholmsbo med ett litet sommarställe i Värmland.

 • Ulrica Björklund

  Reser till Kroatien och Hurtigruten. Har jobbat inom restaurang, turism- och konferensbranschen hela sitt yrkesliv. Ulrica driver ett Bed&Breakfast tillsammans med sin man. Gillar renoveringsprojekt, fixa trädgården, cykla mountainbike, golf, åka skidor och umgås med familj och vänner.

 • Ulrica Fransson

  Reser till Irland, Provence och Malta. Gillar naturen, en tur med båten på havet och att röra på sig. Ulrica läser gärna en god bok, hon sjunger även i en gospelkör - det ger energi! Till vardags arbetar Ulrica som pedagog och med verksamhetsutveckling inom Svenska Kyrkan.

 • Margaretha Skoglund

  Reser till Sicilien och Andalusien. Margareta har lång erfarenhet av resebranschen, både inom resebyrå och SAS. Hon tycker om att röra på sig både i skog och mark, på golfbanan och även i storstäder. Naturligtvis älskar Margareta att resa och lära känna andra kulturer. Hon är också mycket intresserad av konst och litteratur.

 • Lena Georgsson

  I över 30 år har Lena jobbat på SAS med många olika uppdrag, både operationellt och kommersiellt. Är numera pensionär med många järn i elden. Älskar att promenera, god mat och dryck och förstås att resa och uppleva världen.    

  Lena har även ett gesällbrev i damskrädderi och gillar att skapa både till kropp och själ. Gillar att inreda, uppfinna och fixa i hemmet. Lena reser med våra grupper till Andalusien.

 • Ulrika Hermansson

  Reser till Champagne-Paris. Har jobbat inom hotell - och restaurangbranschen hela sitt yrkesliv.  Älskar mötet med människor och att resa. Har bott i Tyskland i flera år. 

  Ulrika lever med familjen och hund i Leksand. Jobbar med ledarskap och försäljning som egen företagare. 

 • Marie Salevik

  Reser till Portugal. Marie har arbetat i bank men ägnar sig idag mest åt fritidssysselsättning. Tycker om att yoga, träna, promenera och spelar gärna några golfrundor i veckan. Har ett eget litet företag med hälso- och hudvårdsprodukter.

  Gillar språk och möten med människor. Tycker om att resa och uppleva människor, mat och dryck i olika länder.

 • Lisbeth Lander

  Nyfiken egenföretagare i sina bästa år som mår allra bäst nära havet och på resande fot.

  Lisbeth jobbar som sjuksköterska och reser på våra resor till Normandie.