Hamilton & Lamm Travels

Hamilton & Lamm är konceptet för dig som gillar kultur och historia, gamla slott, museer, katedraler, trädgårdar, god mat och fina viner. Våra resor går till olika delar av Frankrike; Paris så klart, men även Loiredalen, Bourgogne, Alsace, Normandie, Provence och fler resmål kommer till varje år. Med stor lokalkännedom och goda kontakter ges du som resenär möjligheten att följa med in i privata miljöer, palats och slott, som annars inte visas för allmänheten. Vi letar upp de bästa restaurangerna, de mysigaste caféerna och ordnar uppskattade besök i saluhallar och hos vinbönder.

Gustaf Hamilton har bott i Frankrike i över 20 år och äger tillsammans med sin fru Laurence slottet Champchevrier i Loiredalen. Gustaf är en riktig frankofil och har ett stort intresse för kultur, historia samt mat och vin, vilket passar bra i detta kulturens och gastronomins Mecka. Tillsammans med sin fru Laurence, som är fransyska, planerar de resor genom deras Frankrike där ett sedan länge etablerat kontaktnät öppnar portar till slott och herresäten. En kombination som borgar för en mycket exklusiv och personlig upplevelse.

Peder Lamm är konsthistoriker med förflutet inom auktionsbranschen. Han är författare och skribent och skriver regelbundet för exempelvis Antik & Auktion och Connoisseur. Peder är också föreläsare och reser land och rike runt och föreläser om antikviteter, mat och vin och andra kulturhistoriska ämnen. Privat älskar han livet på landet och bor i en gammal prästgård i Skåne där han ägnar sig åt trädgårdspyssel och hemmagastronomi.

                                         Våra resor 2022

 

 

Södra Frankrikes historiska skatter 18-22 mars

Vi möter våren i södra Frankrike på en historisk resa tillsammans med våra expertciceroner dr Niklas Hillbom och Gustaf Hamilton. Vi rör oss längs med Medelhavet på Via Domitia, den romerska vägen som under dessa dagar leder oss genom tid och rum. Vi bor i hamnstaden Séte och den historiska staden Nîmes. Under dagarna njuter vi av det natursköna landskapet och de många historiskt intressanta platserna och på kvällarna de goda middagarna med tillhörande dryck.

Läs mer och boka här

Bourgogne 5-9 maj

Gustaf och Peder tar oss med på en intressant resa med unika besök där vänner till Gustaf slår upp portarna och bjuder in oss till sina privata slott. Vi bekantar oss bland annat med städerna Vezelay och Beaune samtidigt som vi får uppleva Bourgogne och smaka oss fram genom det kända distriktet tillsammans med Gustaf och Peder.

Läs mer och boka här

Hemliga Paris 12-15 maj

Kom och få en smak av Parisarnas Paris bortom Eiffeltorn, triumfbågar och turistfyllda avenyer. Peder och Gustaf tar i stället med oss till bortglömda gränder, kvarterskrogar, hemliga platser, virvlande marknader och passager. Vi vandrar mellan kvarter och epoker i Paris långa och förförande historia och lär oss om både arkitektur, antikviteter, kultur och ” art de vivre à la française”. Våra högklassiga måltider avnjuts på väl valda restauranger och nätterna tillbringar vi på fyrstjärnigt hotell med bra läge i centrala Paris.

Läs mer och boka här

Alsace 29/9-3/10

Vi beger oss av på upptäcktsfärd till det historiska gränslandet mellan Frankrike och Tyskland. Här möts den germanska och latinska kulturen och ger upphov till en mat och vinkultur utöver det vanliga. Mat och vin står naturligtvis högt på menyn men vi kommer också att besöka pittoreska byar, vackra städer, katedraler, kloster, palats och imponerande befästningar på bergskammarna överblickande slättlandskapet.

Peder och Gustaf guidar traditionsenligt vårt trevliga gäng och gör sitt bästa för att alla ska trivas och få ett minnesvärt avbrott från den grå vardagen i norr.

Läs mer och boka här

Drömmarnas slott - Loiredalen 6-10/10

Under denna resa bekantar vi oss med slottsägare, vinmakare, kockar och jakthundar. Peder berättar om slottens historia, antikviteter, konst samt om den välsmakande maten och drycken. Våra middagar intar vi på handplockade restauranger, privata slott och vi provsmakar regionens utsökta viner. En av höjdpunkterna på resan är vårt besök och middag hemma hos Gustaf och Laurence på slottet Champchevrier! Vi besöker staden Tours samtidigt som vi får uppleva Loiredalen och smakar oss fram genom det kända distriktet tillsammans med Peder och Gustaf.

Läs mer och boka här

Vill du veta mer om Gustaf och Laurence slott så kan du läsa här