Aktuellt

Med anledning av det rådande läget med Coronavirus

2020-05-15

Angående kommande resor följer vi utvecklingen noga dag för dag. UD's avrådan om icke nödvändiga resor till alla länder gäller fram till den 15 juli 2020, varefter en ny bedömning kommer att göras.

Om det idag finns önskemål att avboka en resa med avresedatum efter 15 juli 2020, så är det vanliga avbokningsregler som gäller. Avbokningsreglerna kan du läsa om här.

Vi följer alltid Utrikesdepartementets och andra myndigheters rekommendationer i sådana här fall. Det är en av UD:s viktigaste uppgifter att ge råd och information till svenska resenärer om hur säkerhetssituationen ser ut i olika länder. Det är något som både UD och utlandsmyndigheterna (ambassader och konsulat) arbetar aktivt med. Om säkerhetsläget i ett land eller delar av ett land är allvarligt påverkat kan UD gå ut med en avrådan från resor. En sådan avrådan är ett formellt beslut och du som har bokat en paket- eller charterresa har rätt att avboka och få pengarna tillbaka från och med 14 dagar före avresan.

Vi kontaktar er
Specialresor stämmer av läget i god tid innan slutbetalningen skall göras (ca 40 dagar före avresa) och kommer då kontakta alla berörda personligen genom e-post eller telefon med information om er bokade resa kommer att gå som planerat eller om vi måste ställa in alternativt flytta resan i datum. 

Har du några funderingar kring detta tveka inte att kontakta oss.