Vad gäller vid bokning just nu? – Specialresor

Vad gäller vid bokning just nu?

Längtar du efter att resa, men känner dig osäker på om du vågar boka en resa just nu?

Ingen fara - vi håller koll på detaljerna åt dig! Bokar du en resa med oss så kan du känna dig trygg med att vi har koll på vad som gäller på just den plats du ska åka till. Vi anpassar våra resor efter rådande omständigheter och säkerställer att vi följer de riktlinjer som är aktuella när det är dags för avresa. Du kommer kontinuerligt att få specifik information om vad som gäller för just din resa.

Vi erbjuder öppet köp 

För att du ska känna dig trygg med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp fram till ett visst datum innan avresa, se önskat program för exakt datum. Avbokar du inom ramen för öppet köp får du alltså alla dina pengar tillbaka.

Mindre grupper för ökad säkerhet

Vi har minskat ner antalet deltagare per resa under våren till max 35, vilket medför extra utrymme i bussarna som har plats för 50 personer och också förenklar att hålla avstånd på utflykter och besök. 

Vad händer om läget med covid 19 förvärras innan avresa?

Vi är måna om såväl våra resenärers som vår personals hälsa och kommer inte att genomföra resor till platser där vi anser att risken för smitta är för stor. Vi följer UD´s rekommendationer och ställer in resor till platser dit det finns en avrådan. Vi har också nära kontakt med våra lokala samarbetspartners och får ständigt uppdateringar om läget. Har du en bokad resa med oss kommer du att få specifik information om din resa löpande. Skulle vi behöva ställa in en resa så får du reda på detta i god tid innan avresa och du får då alla dina pengar tillbaka.

Vad gäller på plats?

Väl på plats genomförs resan med hänsyn till rådande situation. Boende, måltider, alla utflykter och besök kommer att följa de för platsen rådande riktlinjerna. Vår personal är uppdaterad om vad som gäller på den specifika destinationen och kommer att vägleda er.

Covid 19 test

Skulle det krävas ett negativt covid 19 test till den destination ni ska resa till med oss så kommer vi att informera om detta i god tid innan avresa.

Hur fungerar reseförsäkringar och avbeställningsskydd nu under pandemin?

Precis som i vanliga fall rekommenderar vi er att ha ett avbeställningsskydd som ger ersättning om ni blir sjuka före avresa och måste avboka resan. Nu är det dessutom extra viktigt att ta reda på om ert avbeställningsskydd gäller även för Covid 19. Så kolla upp om denna typ av avbeställningsskydd ingår i er hemförsäkring eller med ert kortföretag/er bank om ni betalat med kort.

Vad händer om jag blir sjuk när jag är ute på resa?

Skulle du bli sjuk under resan så är det viktigt att du har en fullgod försäkring som täcker t.ex. sjukvård och hemtransport. Om det inte finns några reserestriktioner från UD fungerar de flesta hemförsäkringar men se till att ta reda på exakt vad som ingår i din försäkring och om det finns några undantag för Covid 19.