Våra externa färdledare

 • Agneta Lindblom Färdledare

  Reser till Provence och Champagne/Paris. Dalkulla som sedan många år arbetar i internationell miljö, van att hålla många bollar i luften. Förutom inspirerande resor ut i världen ägnar hon sig gärna åt trädgård och heminredning. Tränar för att må bra.

 • Anna Sökjer Lindström Färdledare

  Reser till Slovenien. Anna har ett brett förflutet inom hotell och resenäringen. Trivs utomhus, gärna med stavar, cykel eller golfklubbor. Gillar språk och är alltid öppen för ett gott samtal. Som ung gick Anna i katolsk pojkskola i Genova.

 • Annchristin Kjellberg Färdledare

  Reser till Island, England, Irland, Katalonien, Toscana, Sicilien och Sorrento. Har många och långa erfarenheter från olika delar av världen som ”utlandssvensk”, numer bosatt i både Karlstad och Finska Karelen. Åker gärna skidor och spelar tennis

 • Bengt Epperlein Färdledare

  Reser till Slovenien och Berlin. Har rest ganska mycket i Europa och då främst Tyskland. Sedan 2010 har Madeira varit ett årligt resmål. Fru och 3 vuxna barn samt 2 barnbarn är något han gärna lägger tid på. Är skogligt utbildad och jobbar till vardags med kalkning av sjöar och vattendrag.

 • Britt-Inger Thery Färdledare

  Reser till Provence. Snart pensionerad fransklärare som är bosatt i Stockholm och på skolloven i  Bordeaux. Har tidigare bott utomlands i Frankrike, Marocko och Västindien. Gillar resor, böcker, kultur och att träna på Friskis och Svettis.

 • Christina Snell Färdledare

  Reser till Provence och Kroatien. Till vardags studie- och karriärvägledare vid Karlstads universitet. Har ett förflutet inom turismbranschen och älskar att resa! Festfixare som tycker om att laga god mat, att avnjutas i glada vänners lag

 • Elisabeth Hebbe Färdledare

  Reser till Champagne/Paris och Kuba. Egenföretagare sedan många år, Sleep in Silk, med rötterna i den värmländska myllan. Har även arrangerat egna vinresor till Toscana. Nybliven husägare i Spanien. Älskar människor och nya möten.

 • Eva Erlandsson Färdledare

  Reser bl a till Skottland, Toscana, Sydafrika, Alsace och Kuba. Eva har jobbat med olika uppdrag hos oss sedan 2006. Driver bolaget TourCom som arbetar med fortbildning inom främst turism. Tycker att hon har hittat den perfekta mixen, utbildning och att resa med grupper.

 • Florence Drugge Färdledare

  Reser till alla våra resmål. Före detta medarbetare hos Specialresor som gärna följer med våra grupper ut i Europa. Florence är en frisk fläkt som gillar att träna, lyssna på musik och att läsa en god bok.

 • Gunbritt Jarnulf Persson Färdledare

  Reser till Budapest, Irland och Slovenien. Älskar att resa och träffa nya människor. Glädje i livet ger också familjen, golf, skidåkning och läsning av deckare. Har ett förflutet som kontorschef i Swedbank. Har varit bankvärd på ett 15-tal resor arrangerade av Specialresor.

 • Gunilla Lööf Färdledare

  Gunilla har ett förflutet som resekonsult på Specialresor. Hon har även arbetat på  Linjeflyg och SAS och har ett stort intresse för resor med familjen. Hon läser gärna en bok eller två mellan de stärkande promenaderna. Gunilla reser till flera av våra destinationer.

 • Jessika Axelsson Färdledare

  Jessika reser till Alsace. Är utbildad förskollärare och ekonom som har lätt till skratt. Gillar att träna, och resa med familj och vänner. Fritiden ägnas åt barnens aktiviteter i ishallar, innebandyhallar och på fotbollsplaner.

 • Karin Granström Färdledare

  Reser till Baskien. Karin jobbar till vardags med rådgivning till lantbrukare. Hon älskar att varva det lugna livet i naturen och den egna trädgården med resor ut i världen och möten med nya människor. Karin drar också gärna en värmlandsvals på fiol!

 • Maria Sjögelid Färdledare

  Reser till Andalusien, Irland, Portugal och Sydamerika. Egenföretagare inom hudvård och makeup. Har tidigare arbetat många år på SAS. Spelar gärna en runda golf och tar en svängom på dansgolvet.

 • Marieanne Malm Färdledare

  Marieannes yrkesliv har varit en rödtråd inom rese- och besöksbranschen genom SAS, som kongressarrangör och som egen företagare. Hon har även bott utomlands. Marieanne tycker om att träffa nya människor, besöka nya platser och städer. Marieanne reser på Hurtigruten.

 • Marianne Wennström Färdledare

  Reser till Kroatien. Nybliven pensionär från Leksands Sparbank med många järn i elden. Gillar att resa och att renovera gamla hus. Lagar gärna god mat till många gäster. Har på egen motorcykel haft härliga turer både i Europa och de nordiska länderna på slingringa vägar.

   

 • Marie-Louise Harborn Färdledare

  Reser till Skottland, Irland, Sorrento och Portugal. En glad mormor/farmor från Mariestad som gillar det mesta, men framförallt att resa, umgås med barn/barnbarn och att röra på sig.

 • Randi Pedersen Färdledare

  Reser till Baskien. Har ett förflutet inom SAS som support, utbildare och ledare. Tar gärna en vandringstur i Engelska Lake Distrikt, eller springer en tjejmil i New York. Är idag hälften pensionär och hälften egenföretagare.

 • Therese Nilsdotter Färdledare

  Reser till Sicilien. Arbetar till vardags som affärsområdeschef på Feelgood. Therese är yogalärare och leder grupper på SATS, spelar gärna golf och reser. Är sedan två år Stockholmsbo med ett litet sommarställe i Värmland.

 • Ulla-Märta Tall Färdledare

  Reser till Sorrento, Andalusien och Mosel. Ulla-Märta har 30 års erfarenhet från turismbranschen. Hjobo med barn och barnbarn i Göteborg. Spelar lite golf, gillar antikens historia och att läsa. Anser att uppleva nya saker tillhör livets glädjeämnen!

 • Ulrica Björklund Färdledare

  Reser till Kroatien. Har jobbat inom restaurang, turism- och konferensbranchen hela sitt yrkesliv. Ulrica driver ett Bed&Breakfast tillsammans med sin man. Gillar renoveringsprojekt, fixa trädgården, cykla mountainbike, golf, åka skidor och umgås med familj och vänner.

 • Ulrica Fransson Färdledare

  Reser till Provence. Gillar naturen, en tur med båten på havet och att röra på sig. Ulrica läser gärna en god bok, hon sjunger även i en gospelkör - det ger energi! Till vardags arbetar Ulrica som pedagog och med verksamhetsutveckling inom Svenska Kyrkan.

 • Margaretha Skoglund Färdledare

  Margareta har lång erfarenhet av resebranschen, både inom resebyrå och SAS (över 30 år). Hon tycker om att röra på sig både i skog och mark, på golfbanan och även i storstäder. Naturligtvis älskar Margareta att resa och lära känna andra kulturer. Hon är också mycket intresserad av konst och litteratur.