Res till Grekland

Destinationer som besöks

  • Grekland
8 dagar
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.

Fråga oss om resan!

054-18 89 00 info@special-resor.se

I oktober 2018 går vår efterlängtade premiärtur till Grekland! Fullständigt program kommer att publiceras senare i höst/vinter, men ni kan redan nu intresseanmäla er på info@special-resor.se 
(En intresseanmälan är ej bindande)


Följ med till grekiska fastlandet, Aten och Peloponnesos!

Under en spännande vecka i oktober möter vi ett magiskt vackert Grekland bortom de stora turistströmmarna. Vi utforskar både Kalamata och Aten under vår resa. Staden Kalamata blir vårt hem för fem nätter med närhet till de klassiska platserna Mistra, Sparta, Olympia och Epidauros. Vårt trevliga hotell ligger vid stranden, nära fiskrestauranger och caféer. Kalamata centrum finns inom promenadavstånd och här hittar man både trendig shopping och en mysig marina. På programmet finns bland annat Olympia som är det Olympiska spelens födelseort och samtidigt en av Greklands mest betydelsefulla antika helgedomar. Andra attraktioner i närområdet är en av Greklands bästa stränder, Voidokilia Beach och i Manitrakten hittar vi spännande grottor samt Zorbas riktiga hus! Kalamata är även känt för sina utsökta oliver och en provsmakning av dessa delikatesser är en självklarhet!

Vi besöker ett land rikt på historia med en mängd intressanta kloster, medeltida städer och tempel. Vårt utvalda område visar även upp en annan sida, ett variationsrikt odlingslandskap. Vi imponeras av en mängd odlingar, bland annat fikon, apelsiner, vindruvor och grönsaker. Honung är också en känd och uppskattad produkt från regionen. En annan sak…visste du att det finns kameleonter på stränderna i Peloponnesos, de är dock sällsynta! Resan avslutas med två dagar i Aten och vi passar på att se mer av vi den unika Korintkanalen på vår väg mellan Kalamata och huvudstaden. Aten är en stad som i mångt och mycket är en blandning av gammalt och nytt. Stadens unika historia blir tydlig genom en av dess mest kända symboler, Akropolis, ett av stadens måsten! Vi bor centralt i Aten med närhet till de kända turiststråken Monastiraki och Plaka.

Vår vana trogen har vi vår egen svensktalande lokala guide som lär oss allt från grekisk mytologi till hur man lever i dagens Grekland. Intressanta och sköna dagar väntar oss i Grekland. Välkommen med till vårt nya spännande resmål!

Resfakta och pris

Fullständigt program och pris publiceras senare under hösten. I våra program ingår alltid det mesta i priset, så som flyg, hotell, mat och dryck, utflykter, svensktalande lokalguide och en färdledare ifrån Specialresor. 

Anmälan

Anmälan sker direkt till Specialresor, antigen på telefon 054-18 89 00 (telefontid: 10-12 och 13-15) eller mejla till anmalan@special-resor.se Antalet platser är begränsat! Anmälningsavgiften är 10% av resans pris per person och skall betalas inom tio dagar efter erhållen inbetalningsavi, resterande betalas senast 40 dagar före avresa.

Avbeställning

Avbeställning av resa debiteras enligt Svenska Resebyråföreningens villkor för paketresor och Specialresors särskilda villkor, finns att hämta på www.special-resor.se

Övrigt

Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en resa senast 30 dagar före avresa om antalet deltagare understiger 30 personer. Vi reserverar oss för eventuella program-, pris och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. Har ni frågor är ni välkomna att kontakta Specialresor på telefon: 054-18 89 00. 

Kom ihåg giltigt pass!

Kontaktperson

Ann-Catrin Gell Rese- och Agritours konsult / Travel- and Agritours consultant
8 dagar
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.

Fråga oss om resan!

054-18 89 00 info@special-resor.se