Hamilton & Lamm

Hamilton & Lamm är konceptet för dig som gillar kultur och historia, gamla slott, museer, katedraler, trädgårdar, god mat och fina viner. Våra resor går till olika delar av Frankrike; Paris så klart, men även Loiredalen, Bourgogne, Alsace, Normandie, Provence och fler resmål kommer till varje år. 

Med stor lokalkännedom och goda kontakter ges du som resenär möjligheten att följa med in i privata miljöer, palats och slott, som annars inte visas för allmänheten. Vi letar upp de bästa restaurangerna, de mysigaste caféerna och ordnar uppskattade besök i saluhallar och hos vinbönder.

Gustaf Hamilton har bott i Frankrike i över 20 år och äger tillsammans med sin fru Laurence slottet Champchevrier i Loiredalen. Gustaf är en riktig frankofil och har ett stort intresse för kultur, historia samt mat och vin, vilket passar bra i detta kulturens och gastronomins Mecka. Tillsammans med sin fru Laurence, som är fransyska, planerar de resor genom deras Frankrike där ett sedan länge etablerat kontaktnät öppnar portar till slott och herresäten. En kombination som borgar för en mycket exklusiv och personlig upplevelse.

Peder Lamm är konsthistoriker med förflutet inom auktionsbranschen. Han är författare och skribent och skriver regelbundet för exempelvis Antik & Auktion och Connoisseur. Peder är också föreläsare och reser land och rike runt och föreläser om antikviteter, mat och vin och andra kulturhistoriska ämnen. Privat älskar han livet på landet och bor i en gammal prästgård i Skåne där han ägnar sig åt trädgårdspyssel och hemmagastronomi.

 • Alsace / Frankrike

  Alsace med Hamilton & Lamm

  10 - 14 okt

  Följ med oss på en upptäcktsfärd till det historiska gränslandet mellan Frankrike och Tyskland tillsammans med Gustaf Hamilton och Peder Lamm.

  5 dagar från 27 990 SEK
 • Lyon / Frankrike

  NYHET - Lyon 17-21/10

  17 - 21 okt

  Gustaf Hamilton och Peder Lamms nya resa går till Lyon i Frankrike.
  Följ med till Frankries mage! Det blir en härlig blandning av kultur, historia, mat och dryck och mer spännande inslag - precis som vanligt!

  5 dagar från 28 190 SEK
 • Bryssel / Belgien

  Loppis o antikt i Bryssel med Peder Lamm!

  24 - 27 apr 2025

  Följ med oss till loppmarknadernas mecka i Bryssel! Passa på att fynda inför årets loppisstart!
  Under Peder Lamms ledning besöker vi flera marknader med olika inriktningar.

  Anmäl intresse
 • Östergötland / Sverige

  Exklusiv slottsresa med Peder Lamm

  6 - 7 maj 2025

  Våren 2024 genomförde vi vår första slottsresa i Sverige (Sörmland). Nästa resa går till Östergötland och är planerad till våren 2025. Peder Lamm tar oss med direkt in i "finrummen" och det blir en härlig blandning av historia, god mat och såklart intressanta besök. Anmäl ditt intresse redan nu!

  Anmäl intresse
 • Loiredalen / Frankrike

  Hamilton & Lamm-Drömmarnas slott

  Följ med Peder Lamm, Laurence och Gustaf Hamilton till Loiredalen. Under resan bekantar vi oss med slottsägare, vinmakare, kockar och jakthundar. Peder berättar om slottens historia, antikviteter, konst samt om den välsmakande maten och drycken.

  Anmäl intresse