Hamilton & Lamm | Res med Specialresor

Hamilton & Lamm

Hamilton & Lamm är konceptet för dig som gillar kultur och historia, gamla slott, museer, katedraler, trädgårdar, god mat och fina viner. Våra resor går till olika delar av Frankrike; Paris så klart, men även Loiredalen, Bourgogne, Alsace, Normandie, Provence och fler resmål kommer till varje år. 

Med stor lokalkännedom och goda kontakter ges du som resenär möjligheten att följa med in i privata miljöer, palats och slott, som annars inte visas för allmänheten. Vi letar upp de bästa restaurangerna, de mysigaste caféerna och ordnar uppskattade besök i saluhallar och hos vinbönder.

Gustaf Hamilton har bott i Frankrike i över 20 år och äger tillsammans med sin fru Laurence slottet Champchevrier i Loiredalen. Gustaf är en riktig frankofil och har ett stort intresse för kultur, historia samt mat och vin, vilket passar bra i detta kulturens och gastronomins Mecka. Tillsammans med sin fru Laurence, som är fransyska, planerar de resor genom deras Frankrike där ett sedan länge etablerat kontaktnät öppnar portar till slott och herresäten. En kombination som borgar för en mycket exklusiv och personlig upplevelse.

Peder Lamm är konsthistoriker med förflutet inom auktionsbranschen. Han är författare och skribent och skriver regelbundet för exempelvis Antik & Auktion och Connoisseur. Peder är också föreläsare och reser land och rike runt och föreläser om antikviteter, mat och vin och andra kulturhistoriska ämnen. Privat älskar han livet på landet och bor i en gammal prästgård i Skåne där han ägnar sig åt trädgårdspyssel och hemmagastronomi.

 • Rom / Italien

  Historiska Rom - den eviga staden

  23 - 27 mar

  Vi möter våren i Rom på en historisk resa tillsammans med våra expertciceroner dr Niklas Hillbom och Gustaf Hamilton.

  5 dagar från 23 990 SEK
 • Paris / Frankrike

  Hemliga Paris

  11 - 14 maj

  Kom och få en smak av Parisarnas Paris bortom Eiffeltorn, triumfbågar och turistfyllda avenyer. Peder Lamm och Gustaf Hamilton tar i stället med oss till bortglömda gränder, kvarterskrogar, hemliga platser, virvlande marknader och passager.

  4 dagar från 21 500 SEK
 • Alsace / Frankrike

  Alsace med Hamilton & Lamm

  28 sep - 2 okt

  Följ med oss på en upptäcktsfärd till det historiska gränslandet mellan Frankrike och Tyskland tillsammans med Gustaf Hamilton och Peder Lamm.

  5 dagar från 25 830 SEK