Hamilton & Lamm | Res med Specialresor

Hamilton & Lamm

Hamilton & Lamm är konceptet för dig som gillar kultur och historia, gamla slott, museer, katedraler, trädgårdar, god mat och fina viner. Våra resor går till olika delar av Frankrike; Paris så klart, men även Loiredalen, Bourgogne, Alsace, Normandie, Provence och fler resmål kommer till varje år. 

Med stor lokalkännedom och goda kontakter ges du som resenär möjligheten att följa med in i privata miljöer, palats och slott, som annars inte visas för allmänheten. Vi letar upp de bästa restaurangerna, de mysigaste caféerna och ordnar uppskattade besök i saluhallar och hos vinbönder.

Gustaf Hamilton har bott i Frankrike i över 20 år och äger tillsammans med sin fru Laurence slottet Champchevrier i Loiredalen. Gustaf är en riktig frankofil och har ett stort intresse för kultur, historia samt mat och vin, vilket passar bra i detta kulturens och gastronomins Mecka. Tillsammans med sin fru Laurence, som är fransyska, planerar de resor genom deras Frankrike där ett sedan länge etablerat kontaktnät öppnar portar till slott och herresäten. En kombination som borgar för en mycket exklusiv och personlig upplevelse.

Peder Lamm är konsthistoriker med förflutet inom auktionsbranschen. Han är författare och skribent och skriver regelbundet för exempelvis Antik & Auktion och Connoisseur. Peder är också föreläsare och reser land och rike runt och föreläser om antikviteter, mat och vin och andra kulturhistoriska ämnen. Privat älskar han livet på landet och bor i en gammal prästgård i Skåne där han ägnar sig åt trädgårdspyssel och hemmagastronomi.

 • Perigord Noir / Frankrike

  Perigord Noir med med Hamilton & Lamm

  Få regioner sammanfattar attraktionerna i Frankrike bättre än Dordogne. Ett område med naturlig skönhet, böljande kullar, gamla byar, slott och små städer. Regionen är kanske mest känt för sina gourmetglädjeämnen, särskilt paté de foie gras, valnötter och tryffel.
  Peder och Gustaf guidar traditionsenligt vårt trevliga gäng och gör sitt bästa för att alla ska trivas och få med sig trevliga minnen hem.

  Anmäl intresse
 • Alsace / Frankrike

  Alsace med Hamilton & Lamm

  28 sep - 2 okt Full­bokad

  Följ med oss på en upptäcktsfärd till det historiska gränslandet mellan Frankrike och Tyskland tillsammans med Gustaf Hamilton och Peder Lamm.

  5 dagar från 26 180 SEK