Hamilton & Lamm | Res med Specialresor

Hamilton & Lamm

Hamilton & Lamm är konceptet för dig som gillar kultur och historia, gamla slott, museer, katedraler, trädgårdar, god mat och fina viner. Våra resor går till olika delar av Frankrike; Paris så klart, men även Loiredalen, Bourgogne, Alsace, Normandie, Provence och fler resmål kommer till varje år. 

Med stor lokalkännedom och goda kontakter ges du som resenär möjligheten att följa med in i privata miljöer, palats och slott, som annars inte visas för allmänheten. Vi letar upp de bästa restaurangerna, de mysigaste caféerna och ordnar uppskattade besök i saluhallar och hos vinbönder.

Gustaf Hamilton har bott i Frankrike i över 20 år och äger tillsammans med sin fru Laurence slottet Champchevrier i Loiredalen. Gustaf är en riktig frankofil och har ett stort intresse för kultur, historia samt mat och vin, vilket passar bra i detta kulturens och gastronomins Mecka. Tillsammans med sin fru Laurence, som är fransyska, planerar de resor genom deras Frankrike där ett sedan länge etablerat kontaktnät öppnar portar till slott och herresäten. En kombination som borgar för en mycket exklusiv och personlig upplevelse.

Peder Lamm är konsthistoriker med förflutet inom auktionsbranschen. Han är författare och skribent och skriver regelbundet för exempelvis Antik & Auktion och Connoisseur. Peder är också föreläsare och reser land och rike runt och föreläser om antikviteter, mat och vin och andra kulturhistoriska ämnen. Privat älskar han livet på landet och bor i en gammal prästgård i Skåne där han ägnar sig åt trädgårdspyssel och hemmagastronomi.

 • Sörmland / Sverige

  Exklusiv slottsresa med Peder Lamm

  25 - 26 apr

  Vi besöker flera intressanta och fina slott i Sörmland där Peder Lamm tar oss med direkt in i "finrummen". Det blir en härlig blandning av historia, sportbilar, fina trädgårdar, butiker, god mat och såklart intressanta besök. Vi övernattar hos familjen Åström på Dufweholms Herrgård. Resan utgår med buss från Stockholm

  2 dagar från 9 750 SEK
 • Loiredalen / Frankrike

  Hamilton & Lamm-Drömmarnas slott

  13 - 17 maj

  Följ med Peder Lamm, Laurence och Gustaf Hamilton till Loiredalen. Under resan bekantar vi oss med slottsägare, vinmakare, kockar och jakthundar. Peder berättar om slottens historia, antikviteter, konst samt om den välsmakande maten och drycken.

  5 dagar från 26 950 SEK
 • Lyon / Frankrike

  NYHET - Lyon 19-23/9

  Gustaf Hamilton och Peder Lamms nya resa går till Lyon i Frankrike.
  Följ med till Frankries mage! Det blir en härlig blandning av kultur, historia, mat och dryck och mer spännande inslag - precis som vanligt!

  Anmäl intresse
 • Alsace / Frankrike

  Alsace med Hamilton & Lamm

  10 - 14 okt

  Följ med oss på en upptäcktsfärd till det historiska gränslandet mellan Frankrike och Tyskland tillsammans med Gustaf Hamilton och Peder Lamm.

  5 dagar från 27 990 SEK
 • Bryssel / Belgien

  Loppis o antikt i Bryssel med Peder Lamm!

  Följ med oss till loppmarknadernas mecka i Bryssel! Under och Peder Lamms ledning besöker vi flera marknader med olika inriktningar.

  Anmäl intresse