Fatägarresor 2024

 

 

Paris och Barge 166 – Besök ditt fat

Under några dagar i Paris bekantar vi oss med ” Barge 166, den unika pråmen som innehar världens enda flytande dryckeslager. Delta i exklusiva rom och cognacsprovningar ombord på Barge166 och lär dig mer om historien bakom drycken. Självklart blir det provning av ditt egna fat, låt oss veta innan hur många centiliter du önskar prova. Du hinner även med att upptäcka Paris på egen hand, utbudet av museér, sevärdheter, shopping, caféer och restauranger är nästan oändligt. En riktig må bra resa i en härlig stad.

Obs! endast 22 platser per resa.

Läs programmet här

Datum/boka här: 19-22/9 eller 10-13/10

fullbokade

12-15/4 (genomförd)

Cognac - Château de Bonbonnet - "behind the scenes"

Res med oss till Cognac där Maison Ferrands resa startade. Upplev företaget Maison Ferrand bakom kulisserna. Denna resa är unik på många sätt och vi kommer att besöka flera olika lagerhus och produktionsanläggningar som ej är öppna för allmänheten. Vi bor på slottet Château de Bonbonnet som öppnar upp sina dörrar exklusivt för oss.

Vi börjar vår resa med en natt i hamnstaden Bordeaux, ett mindre Paris men med världsberömda viner och konjak innan vi tar oss vidare till Château de Bonbonnet.  Rundvisningar och flera provsmakningar står på programmet, passa på att prova ditt eget fat. Vi besöker även staden Cognac och här finns möjlighet att besöka någon av de större konjakshusen. I denna härliga autentiska miljö med avslappnad atmosfär umgås vi och har trevligt.

Obs! endast 16 platser per resa

Läs programmet här

Datum/boka här: 13-16/6 fullbokad! eller 5-8/9 (endast 2 platser kvar)

Hummerfiske på Käringön tillsammans med Plantation Rum - obs! endast ett fåtal platser kvar!

Njut av hösten längst ut i havsbandet – ta del av det bästa som Käringön har att erbjuda!

Under dagen hålls exklusiva provningar med olika single cask från Plantation samt tillgång till varmbadhuset med bastu. För den som önskar erbjuder vi provsmakning av eget fat. På kvällen serveras en fantastisk skaldjursmiddag med hummer som huvudnummer.

För att förgylla ert besök ytterligare har vi bokat plats på ostronbaren Karingo. I en fantastisk sjöbod tas ni om hand av Camilla och Kenth som har ett stort hjärta till Käringön. 

Obs! endast 30 platser

Läs programmet här

Datum/boka här: 25-27/10

Julfest på Dömle 8-9/12

Följ med oss till magiska Dömle Herrgård där vi har det stora nöjet att bjuda in till ett exklusivt julfirande med Romfokus. Söndagen den 8:e december samlas vi på den anrika Herrgården för att avnjuta Värmlands bästa julbord tillsammans med en SPA-upplevelse som verkligen är värd namnet. Vi kommer under dagen o kvällen få möjligheten att prova rom från flera delar av världen. Vad sägs om rom från Jamaica, Barbados och Fiji! Tidigare år har detta varit ett mycket välbesökt arrangemang och först till kvarn gäller. För er som har fat på Barge 166 som är 1 år eller äldre finns möjlighet att få sitt prov till detta event för avsmakning.

Max antal 70 personer.

Läs programmet här

Bokas hos Dömle på tel 055241750 eller på info@domle.se

 

Romäventyr på Barbados! (november)

En Karibisk Resa att Minnas (1v) och en unik chans att få uppleva något utöver det vanliga! Vi erbjuder en resa full av äventyr, avkoppling och fantastiska smakupplevelser. Tillsammans utforskar vi Barbados och upptäcker dess rika romtradition. Max 10 deltagare.

Maison Ferrand (Plantation rom) förvärvade 2017 West indies rom destilleri på Barbados. Detta land är vårt ”home and heart” när det gäller tillverkningen av vår Rom. Vi bor tillsammans i Maison Ferrands hus ca: 70 m från en paradisstrand som heter Rockley Beach på västra sidan av ön. Boendet går i enkel Barbados stil och varje rum har egen dusch och toalett.

Resans innehåll är ca: 2,5 dagar av utbildning och provningar. Vi kommer bland annat besöka sockerrörsplantage, West indie rom destilleri, romshops och göra provningar av olika dess slag mm.

4,5 dagar kommer spenderas på egen hand, besök den fantastiska huvudstaden Bridgetown, snorkla eller följ med på en djuphavsfisketur med de andra deltagarna. Eller sitt bara och njut i en solstol på stranden med en rompunch i handen.

ca pris 35.000:-/person. I priset ingår:

  • Flyg tur och retur/ett halvt fat med rom/person/boende i Maison Ferrands hus
  • 2,5 dagars utbildningar/provningar på West indies Rom destilleri m m
  • sju frukostar och 2 luncher    
  • På denna resa tar jag endast emot intresseanmälningar, maila till ebrack@maisonferrand.com