Island / Island

Sagolika Island

27 apr - 1 maj 2025
Vi har skapat en resa som passar dig som inte varit på Island tidigare, en resa som innehåller det där som man bara måste se när man besöker Island, och ”lite till”. Det mesta ingår i priset, även mat och dryck. Vi åker med max 26 deltagare för den bästa upplevelsen. Island är en magisk plats, som föddes med en explosion ur Nordatlanten, och som fortsätter att skapas på samma dramatiska sätt. Vår svensktalande lokalguide visar oss runt i en natur som bjuder på ett oförglömligt skådespel. Gejsrar sprutar kaskader av varmt vatten, glaciärer, vattenfall, älvar som skapar liv i det karga landskapet och förstenade lavafält som ger ett ”månlikt” intryck. Det är oundvikligt att lämna Island med annat än en känsla av urkraft och tidernas begynnelse.
Nästa avgång våren 2025
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Ingår i resan

 • Flygresa Arlanda-Reykjavik tur och retur inkl 1 incheckad väska, flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i vald rumskategor
 • svensktalande lokalguide under utflyktsdagarna
 • alla utflykter enligt enligt program
 • tre frukostar på hotellet samt 1 frukostpåse på avresedagen
 • två luncher/två middagar
 • 1 glas öl/vin till lunch/middag
 • dricks till guide och chaufför
 • resegaranti och färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg i fyra nätter: 

Ridning på Islandshäst: 

2-rätters middag inkl 1 glas öl/vin samt kaffe/te dag 3: 

Valsafari: bokas och betalas på plats då aktiviteten är väderberoende.

Mer information

Se över ditt reseskydd. Avbeställningsskydd och reseförsäkring ingår inte i resans pris.

Program

 • Dag 1 Reykjavik

  Samling och avresa från Arlanda vid lunch-tid. Ankomst till Island under eftermiddagen, vår lokalguide och buss väntar och tar med oss till den isländska huvudstaden Reykjavik där vi checkar in på vårt hotell.

  Under kvällen serveras middagen på en restaurang i närheten av hotellet. 

 • Dag 2 Gyllene Cirkeln

  I dag beger vi oss ut på en oförglömlig naturupplevelse, då vi färdas med buss till några av Islands mest kända utflyktsmål runt den ”Gyllene Cirkeln”. Vi startar med Tingvalla National Park som under lång tid var platsen för det äldsta parlamentet i världen. Alltinget grundades här 930 e kr och platsen anses vara den heligaste på Island. Två av jordens kontinentalplattor, den europeiska och den nordamerikanska, har sin skarv just här, de flyttar sig längre och längre ifrån varandra och marken däremellan sjunker ju längre plattorna glider isär.

  På Fridheimar Gård dukas det upp en soppbuffé med hembakat bröd till lunch. Vi får även träffa den unika Islandshästen och se insidan på ett isländskt växthus. Vi fortsätter mot Haukadalur, ett fascinerande naturområde där vi hittar de mest berömda heta källorna, Geysir och Strokkur. Strokkur exploderar regelbundet och sprutar kaskader av vatten högt upp i luften, ibland upp till 30 meter. Detta sker ungefär var sjunde minut.

  Gyllene cirkeln tar oss vidare till mäktiga Gullfoss, drottningen av de isländska vattenfallen. Har vi tur kan vi se regnbågen genom vattenångorna, mycket vackert. Vi intar en enklare middag på gården Efstidalur som drivs av fyra syskon och deras familjer. Familjen Efstidalur är först och främst mjölkbönder men har även öppnat sina dörrar för turister. Vi bjuds på en härlig hamburgare gjord på gårdens eget nötkött och till dessert bjuds vi på gårdens egengjorda glass.

   

 • Dag 3 Reykjavik

  Sightseeing (buss och promenad) i Reykjavik, vår guide hämtar upp oss så vi kan bekanta oss med den lilla storstaden med stor karaktär och stolthet. Små korrugerade plåthus inbäddade bland futuristiska glasbyggnader, och internationella inflytanden blandas med gamla isländska traditioner. Gammalt och nytt i en härlig och ytterst intressant blandning, inte likt något annat. Lunch, eftermiddag och kväll disponeras på egen hand. Kanske kan vi locka med valsafari eller rida islandshäst!

  Tillval middag för de som vill.

 • Dag 4 Puttrande natur och Blå Lagunen

  Vårt första stopp för dagen är vid Krysuviks unika geotermiska fält. Här promenerar vi på stigar som är omgivna av bubblande små krater, de avger ånga och dofter från jordens inre och upplevelsen får oss att känna en stor ödmjukhet för naturens krafter. Ett måste på Island är att bada i den Blå Lagunen, en oas mitt i ett lavafält och här badar man i 36-39 gradigt vatten oavsett årstid. Det varma vattnet innehåller naturligt aktiva ingredienser, som välgörande mineralsalter och gröna alger. Det sägs att man blir flera år yngre efter ett dopp.. men inte nog med det man blir härligt avstressad på köpet. Lunchen serveras på en restaurang i Grindavik. Åter på hotellet under eftermiddagen. Middag på egen hand.

 • Dag 5 Hemresa

  Tidig väckning och utcheckning från hotellet, transfer till flygplatsen. Vi landar på Arlanda runt 13-tiden.