Res med Hurtigruten, MS Polarlys | Specialresor
Rundresa / Norge

Res med Hurtigruten, MS Polarlys

23 - 29 aug
Hurtigruten tar oss till platser där turister sällan satt sin fot, erbjuder en hisnande natur och många oförglömliga vyer. Vi reser från Kirkenes i norr ner till Bergen i söder genom majestätiska fjordar och små hamnar där större fartyg inte kan gå in. Vi börjar nu se kontrasterna mellan Nord- och Sydnorge. Hösten sprider sina praktfulla färger uppe i norr samtidigt som det är näst intill sommarvärme i Bergen. Ombord råder en lugn atmosfär och vi serveras mat inspirerad av lokala råvaror från de regioner och hamnar vi kommer att besöka

Avgång

23 augusti 2022

Från

Kastrup

Reslängd

7 dagar

Pris

23 240 SEK

Avgång

23 augusti 2022

Från

Arlanda

Reslängd

7 dagar

Pris

22 650 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines; Kastrup/Arlanda – Oslo - Kirkenes och Bergen – Kastrup/Arlanda inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresan) samt flygskatter och avgifter
 • en övernattning i delat dubbelrum på Thon Hotel Kirkenes
 • kryssning med Hurtigruten sträckan Kirkenes - Bergen inkl, fem övernattningar ombord i del i dubbel insideshytt (I2-hytt, kan vara däck 3 eller 5)
 • busstransfers i Norge enligt program
 • utflykt i Kirkenes dag 2
 • utflykt ”Midnattskonsert i Ishavskatedralen” dag 3
 • sex frukostbufféer
 • sex luncher
 • fem middagar
 • middag på hotellet första kvällen
 • dryck på hotellet samt ombord på Hurtigruten; ett glas husets vin eller en öl eller läsk/vatten samt kaffe eller te
 • representant från Icakuriren/Hemmets Journal
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti från statliga resegarantin 

Tillval

 • flyg från Kastrup: 590:-
 • fönsterhytt (kan vara däck 2 eller 3), begränsad utsikt, i fem nätter: 2.600:-
 • fönsterhytt (kan vara däck 3 eller 5) i fem nätter 4.490:-
 • fönsterhytt på däck 5 (promenaddäck) eller däck 6 i fem nätter: 5.960:-
 • enkelrum och insideshytt för eget bruk (däck 3 eller 6) i sex nätter: 6.010:-
 • enkelrum och fönsterhytt för eget bruk (däck 3 eller 5) i sex nätter: 12.740:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Sista dag för anmälan är 20 april 2022. 

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Ankomst Kirkenes

  Samling på Arlanda kl 12.00. Vi flyger med SAS via Gardermoen till Kirkenes. Resande från Köpenhamn/Oslo ansluter på Gardermoen. För att vara utvilade och redo för en fantastisk resa med början nästa dag övernattar vi i Kirkenes. Vi är nu cirka 40 mil norr om polcirkeln och är lika långt österut som Sankt Petersburg. De flesta av de cirka 7000 invånarna är av norsk härkomst, medan det också finns en samisk minoritet. Andra kommer från Finland och cirka 500 invandrare har nyligen anlänt från Ryssland. Vid ankomsten omkring 20-tiden på kvällen väntar vår buss som kör oss till vårt hotell, Thon Hotel Kirkenes. Vi blir serverade en enklare middag innan det är dags att gå till sängs.

 • Dag 2 Kirkenes, Vardø, Berlevåg

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet och vår buss hämtar upp oss för en sightseeingtur i området. Från utsiktsplatsen Prestefjell kan man kan ta fina bilder av Hurtigrutens fartyg. Eftersom vi är så nära Ryssland åker vi såklart till ryska gränsen! Under turen får vi veta mer om Kirkenes historia, natur och klimat samt vardagliga livet. Turen avslutas vid Hurtigrutskajen och det är dags att gå ombord.

  Vid lunchtid avgår vårt fartyg och vår resa söderut har startat. Kuststräckan vi ska färdas är 250 mil lång och vi kommer att lägga till i 32 hamnar på vår resa ner till Bergen. I de mindre samhällena gör vi endast korta stopp, för lossning och lastning, medan vi på de större orterna gör längre uppehåll. Atmosfären ombord på Hurtigruten är informell och man tar dagen lite som den kommer. Njut av ett dopp i jacuzzin, en fika i caféet som har öppet dygnet runt, sätt dig med en bra bok i biblioteket eller bara slappna av i en bekväm fåtölj. På eftermiddagen lägger Hurtigruten till vid kaj i Vardö, som är Norges ostligaste hamn. Vi fortsätter vår resa längs Varangerhalvön till Båtsfjord innan vi på kvällen gör dagens sista stopp i Berlevåg.

 • Dag 3 Honningsvåg, Hammerfest, Tromsø

  Vår första morgon ombord startar med en härlig frukostbuffé i fartygets restaurang. På förmiddagen når vi världens nordligaste stad Hammerfest och här finns gott om tid att gå

  iland och kika i affärer, ta en skön promenad eller varför inte besöka Isbjörns museet. Under eftermiddagen njuter vi av lugnet ombord ifrån fartygets panoramasalong eller ute på däck. Under tiden som vi äter en 3-rätters middag ankommer vi till Skjervöy När det är läggdags lägger vi till i Tromsö, Nordnorges största stad. Men vi ska inte sova riktigt än, utan här väntar en utflykt så vi tar bussen över bron till Ishavskatedralen och njuter av en vacker midnattskonsert (ingår i resans pris).

  Möjlighet till utflykter:

  ”Frukost på Nordkap”   

 • Dag 4 Lofoten, Vesterålen, Trollfjorden

  Efter att vi har ätit vår lunch lägger vi till i Stokmarknes, orten där Hurtigruten ”föddes”. Här finner vi Hurtigrutens nybyggda museum som är väl värt ett besök. Fartyget navigerar vidare genom det 20 kilometer långa Raftsundet, som omgärdas av 1000 meter höga fjäll. Om vädret tillåter gör vi en avstickare in i den fantastiska Trollfjorden, där skarpa klippor omger fartygets sidor, en helt magisk naturupplevelse. Under eftermiddagen och kvällen passerar vi ögruppen Lofoten som erbjuder något av de mest spektakulära vi kommer att få se under vår kustresa. Mot kvällningen lägger vi till i Svolvaer, huvudorten på Lofoten, där vi i de vackra omgivningarna kan passa på att ta en kvällspromenad. Färden längs Lofoten fortsätter och snart anlöper vi Stamsund, där Lofotsväggens majestätiska klippor kan studeras.

  Möjlighet till utflykter:

  ”En smak av Vesterålen”    ”Havsörnssafari”     ”Lofoten”      ”Lofoten till häst”      ”Kryssning med eldriven båt”

 • Dag 5 Helgelandskusten, Sandnessjøen

  Med sina hundratals små öar, bördiga jordbruksmarker och branta granitklippor är det väl värt en tidig väckning och frukost för att få uppleva den fantastiskt vackra Helgelandskusten. Vi kommer att passera polcirkeln vid 66° 33 N och i samband med detta sker en viktig reseritual. Myterna och legenderna kring denna kuststräcka är många. De mest kända är legenden kring ”de Syv Søstre”, en rad bergstoppar och myten hur pilen från ”Hästmannens” båge formade hålet i Torghatten. Innan vi anlöper Sandnessjöen får vi uppleva Vegaöarna, upptagna på UNESCO:s världsarvslista. Under eftermiddagen finns det gott om tid att ta ett dopp i jacuzzin ute på däck, koppla av en stund i panoramabastun eller köra ett träningspass i fartygets motionsrum. Kvällens middag blir speciell, för det är nämligen ”Kaptenens middag”. Var inte orolig, du behöver inte ha galaklänningen med i resväskan för detta! Varför näst sista kvällen ombord kanske du undrar? Jo det är för att många i personalen har sin hemmahamn i Trondheim, som vi anlöper imorgon, och där går av sitt arbetspass.

  Möjlighet till utflykter:

  ”Det norska laxäventyret”

 • Dag 6 Trondheim, Ålesund

  Vi startar dagen med fartygets härliga frukostbuffé. Under tidig morgon har vi kommit fram till Trondheim, Norges första huvudstad som tidigare kallades för Nidaros. Trondheim har en spännande historia, imponerande träbyggnader, färgrika bryggor och den vackra stadsbron från 1861. Trondheims mest kända byggnadsverk är Nidarosdomen, Skandinaviens största medeltida byggnad som är byggd i nygotisk stil. I denna mäktiga domkyrka är tre drottningar och sju kungar krönta.

  Vi lämnar Trondheim och fortsätter vår resa söderut, på vägen ut ur Trondheimsfjorden passerar vi öarna Munkholmen och Hitra. På eftermiddagen gör vi stopp i Kristiansund. Kristiansund räknas som Norges klippfiskhuvudstad på grund av sin långa exporttradition av saltad och torkad fisk. Vi styr ut över det öppna havet mot Molde som med sin närhet till Golfströmmen även är känd som Rosornas stad. Om vi håller oss vakna till midnatt så får vi uppleva Ålesund, staden som är byggd i Jugendstil och som får oss att tro att vi befinner oss i Sydtyskland. En smakrik middag serveras under kvällen.

  Möjlighet till utflykter:

  ”Trondheim med Nidarosdomen”            ”Atlanthavsvägen”

 • Dag 7 Bergen, Hemresa

  Sista frukosten ombord och ”Världens vackraste sjöresa” börjar närma sig sitt slut. Innan vi når Bergen ser vi på håll den enorma glaciären Josteldalsbreen och mynningen till mäktiga Sognefjorden. Inseglingen till Bergen, staden mellan de sju bergen, är ett synintryck som vi sent kommer att glömma. Bergen är en internationell stad med småstadens charm, de mest kända sevärdheterna är Bryggen som finns med på UNESCO:s världsarvslista, Fisketorget och Mariakyrkan. Innan vi lämnar vårt fartyg MS Polarlys äter vi en härlig och mättande lunch. När vi kommer iland i Bergen beger vi oss iväg direkt mot flygplatsen och påbörjar vår hemresa. Vi flyger via Oslo till Arlanda eller direkt till Köpenhamn och landar runt kl 20.15 (Kastrup) och 22.25 (Arlanda).