Inför resan – Specialresor

Mer information Inför resan

Det är mycket att tänka på innan det är dags att resa. Här har vi samlat lite information som kan vara till bra hjälp innan avresa.

Covid-19 bilaga

För att ni ska känna er trygga och förberedda inför er stundande resa så har vi sammanställt sådant som är viktigt att tänka på med anledning av covid 19.

Det är tryggt att resa med Specialresor
Vi följer UD´s rekommendationer och ställer in resan om de skulle avråda. Vi har också nära kontakt med våra lokala samarbetspartners och får kontinuerligt uppdateringar om läget på plats. Vi omfattas av paketreselagen, så skulle vi behöva ställa in resan så får du alla dina pengar tillbaka. Dessutom har vi ställt resegaranti.

Restriktioner på grund av Covid-19
På grund av den rådande pandemin kan länder med kort varsel införa eller ändra nationella eller lokala restriktioner som kan påverka din resa. Sådana restriktioner kan påverka dig som resenär genom att det t.ex. kan ställas krav på intyg, provtagning och användning av munskydd. Restriktionerna kan även påverka din resa genom begränsningar av folksamlingar eller genom att turistattraktioner, restauranger och butiker kan vara stängda, ha begränsade öppettider, begränsat antal gäster eller liknande. Våra lokala guider och vår färdledare kommer att ge er information under resan och leda er med trygg hand.

Munskydd
Oavsett resmål rekommenderar vi er att ta med munskydd. De flesta flygbolag kräver att man har munskydd under hela flygresan och godkänner endast engångsmunskydd. Det är alltså inte alltid tillåtet med munskydd i tyg. Dessutom kräver flygplatserna ofta att man har munskydd inne på flygplatsen. Så ha munskydd redo i handbagaget inför avresan. Ta med minst fyra munskydd per dag för säkerhets skull. Munskydden går att köpa på apotek och i de flesta större livsmedelsbutiker. Vi rekommenderar er även att ta med handsprit.

Covidbevis och ID-handling
För att resa med oss på Specialresor behöver ni ett giltigt covidbevis. Från och med den 1 juli kan alla som är fullvaccinerade ladda hem EU:s digitala Covidbevis. Vissa flygbolag, restauranger och sevärdheter kan också ha krav på att man ska visa upp detta. Notera att det är viktigt att ni kan visa upp en ID-handling i samband med att ni visar ert covidbevis. Vi rekommenderar er att ta med ert körkort eller en kopia av passet. För att Covidbeviset ska vara giltigt krävs det att man är fullvaccinerad senast 2 veckor innan avresa. Covidbeviset är giltigt i 3 månader och kan laddas hem flera gånger.

På www.covidbevis.se kan du ladda ner ditt covidbevis, där kan du även läsa mer om hur detta vaccinationsbevis fungerar och hur länge det är giltigt.

Vi rekommenderar er att både ladda ner covidbeviset i er mobil och ha med två utskrivna kopior i pappersformat. Om du har Kivra kan man kryssa i att beviset ska vara tillgängligt offline i din Kivra-app. Så ligger det lättillgängligt i appen även när du inte har uppkoppling.  

Formulär
Många länder kräver att man fyller i ett formulär för att få komma in i landet. Avvakta information samt instruktion från oss på Specialresor om vad som gäller för just din resa. Detta kan ske nära inpå avresedatum om det blir aktuellt.   

Håll koll på er hemförsäkring
Skulle du bli sjuk under resan så är det viktigt att du har en fullgod försäkring som täcker t.ex. hotellkostnader under karantän, sjukvård och hemtransport. Om det inte finns några reserestriktioner från UD fungerar de flesta hemförsäkringar men se till att ta reda på exakt vad som ingår i din försäkring och om det finns några undantag för Covid 19.

Kostnader

Vi reserverar oss för att extra kostnader kan tillkomma i samband med eventuella snabbtester och dylikt. Dessa kostnader ingår ej i resans pris, utan är något som du som resenär står för. Notera också att tester och uppvisande av vaccinpass med mera kan leda till vissa fördröjningar på flygplatser och i vissa andra sammanhang.

Om ni bokat en resa med oss så får ni också resmålsspecifik information via mejl när avresan närmar sig.