Res till Normandie | Specialresor
Normandie / Frankrike

Normandie – ett historiskt resmål med många höjdpunkter

4 - 8 okt
Följ med oss på en resa där det mesta ingår i priset, med max 35 deltagare, och där du har den extra tryggheten med en färdledare som även är sjuksköterska.

I Normandie möts man av det mjuka landskapet med gröna böljande kullar, de typiska normandiska korna, gamla korsvirkesstäder, badorter med ljuvliga sandstränder men framförallt är det de många historiska platserna som berör på ett alldeles speciellt sätt! Vi utforskar en del av nordfrankrike tillsammans med vår omtyckta svensktalande lokala guide.

Avgång

4 oktober 2021

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

14 240 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines tur och retur Arlanda - Paris inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • resor med buss enligt program i Frankrike
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide enligt programmet
 • entréer; Giverny, Le Mémorial och Bayeuxtapeten
 • besök hos en Calvadosproducent inklusive provsmakning
 • besök på Le Mont-Saint-Michel samt entré till klostret med guidning
 • whispers (hörsnäckor) vid utflykter med lokalguide dag 2-4
 • fyra frukostar
 • en 2-rätters lunch i Arromanches
 • fyra middagar; en 3-rätters i Giverny, en 3-rätters i Honfleur, en middagsbuffé på hotellet samt en 3-rätters på gourmetrestaurang i Caen
 • måltidsdryck; ett glas (2-rätters) och två glas (3-rätters) husets vin/öl/läsk, bordsvatten och kaffe (oftast espresso)
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • färdledare från Specialresor som även är sjuksköterska
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 2 930:-

Mer information

Max antal deltagare: 35

Öppet köp t o m 1. juli 2021. 

Läs mer här om vad som gäller vid din bokning

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Se över ditt Reseskydd - Avbeställningsskydd och Reseförsäkring 

På den här resan finns personal som har sjuksköterskeutbildning. I första hand är färdledarens fokus att leda hela gruppen i sin roll som färdledare, men om en plötslig och oväntad situation uppkommer har vår sjuksköterskeutbildade färdledare kompetens att luta sig mot i bedömningen och hanteringen av situationen. Läs mer om vår resebemanning genom att trycka här.

Program

 • Dag 1 Giverny, Caen

  Samling på Arlanda flygplats vid 09-tiden. Flygtiden är cirka 2,5 timmar och vi landar i Paris tidig eftermiddag. Vi tar oss västerut och i Giverny, ungefär halvvägs till Caen, gör vi ett stopp för att besöka den kända impressionisten Claude Monets hem och trädgårdar. Hans rosa 1800-talshus är renoverat och vattenträdgården är ett verkligt paradis med sin berömda Japanska bro och näckrosdamm. Monet tolkade kärleksfullt sin trädgård vad gäller färger, ljus och reflexer. Det är speciellt att som besökare uppleva de kända motiven bakom hans tavlor i verkligenheten. En god middag avslutar besöket och vi fortsätter mot Caen och vårt hotell, Mercure Caen Centre Port de Plaisance. Vi bor centralt vid småbåtshamnen med närhet till trevlig shopping, caféer och restauranger. Det är en historisk stad vi bor i och det finns många intressanta saker att utforska i vår närmaste omgivning!

 • Dag 2 Caen, Calvadosdistriktet, Honfleur

  För att lära känna våra omgivningar erbjuder vår guide på förmiddagen en kort ”orienteringsrunda” och ett besök vid slottet som ligger mitt i Caens centrum. Vill man hellre strosa runt på egen hand så finns det flera fina museer eller kanske lockar det mer med ett café som erbjuder provinsens ostar, Camembert, Pont l’Eveque, Livarot….

  Tidig eftermiddag samlas vi för en spännande rundtur i regionen. Vi börjar med Calvadosdistriktet, där vi får lära oss om, och så klart smaka på, det nordfranska äppelbrännvinet. Vi lär oss bland annat att tiden är den viktigaste ingrediensen för en perfekt Calvados, som helst ska lagras i två år.

  Vi fortsätter sedan längs kusten och passerar de populära badorterna Deauville och Trouville med sina lyxhotell, casinos och fantastiska sandstränder. I pittoreska Honfleur gör vi ett stopp för egen tid samt gemensam middag med härliga skaldjur på menyn. Honfleur med sina smala gränder kantade av korsvirkeshus, små torg och fina lilla hamn, är en av de mest sevärda städerna utmed Normandies kust. Många konstnärers favorit!

 • Dag 3 Arromanches, Omaha Beach

  Idag väntar en historisk rundtur, för många en av resans absoluta höjdpunkter, och en rundtur som berör på många sätt. För att få en överblick över andra världskriget, från dess första dagar fram till krigsslutet börjar vi med ett besök på sevärda Le Mémorial i Caen. Utanför museet står den svenske konstnären Reutersvärds berömda staty av en pistol med knut på pipan. Vi fortsätter till Arromanches, idag en charmig liten kustort, men under andra världskriget en av platserna för den största landstigningsoperationen som gjorts i historien. Vi äter en gemensam lunch och därefter åker vi vidare västerut till Omaha Beach och den amerikanska krigskyrkogården. En minnesträdgård där varje stupad allierad soldat representeras av ett stort vitt kors eller en davidsstjärna. Det är en stark upplevelse att se de 9000 korsen, perfekt uppradade, på denna vackra plats med utsikt över Omaha Beach och havet. Vi återvänder till Caen och under kvällen serveras en middagsbuffé på hotellet.

 • Dag 4 Le Mont-Saint-Michel, Bayeux

  I dag står världsarvsklassade Le Mont-Saint-Michel på tur, mitt i gränslandet mellan Normandie och Bretagne. Denna magiska och mytomspunna klippö är en vacker och fascinerande syn med det ståtliga medeltida klostret som tronar på toppen av klippan. Ön är en egen kommun och en av de minsta i Frankrike med sina 44 invånare, men med desto fler besökare. Här har vi gott om tid för att kunna besöka klostret, utforska gränderna och äta lunch innan vi samlas för att återvända mot Caen. Innan vi är på hotellet igen stannar vi till i Bayeux och imponeras av Bayeuxtapeten, en otrolig väggbonad från medeltiden som är 70 meter lång (!), en halv meter bred och broderad på linne med ullgarn i åtta färger. Vi avslutar vår resa i Normandie med en middag som avspeglar att vi är i en del av Frankrike där mat och dryck står i centrum.

 • Dag 5 Hemresa

  Det är dags att ta farväl av Normandie, och efter frukost åker vi direkt till Paris varifrån vi flyger till Arlanda och landar vid 16-tiden.