Kopparberg / Sverige

Opera på Skäret!

11 aug
Följ med oss till Opera på Skäret och se NORMA
Norma är den mest spelade bel canto-operan av Vincenzo Bellini, mästaren av vackra melodier. Ingen kan som han få en melodi att uttrycka känslor med sådan intensitet och skönhet. Operan innehåller många örhängen, framförallt Maria Callas stora paradnummer Casta Diva.
Opera på Skäret ligger vid sjön Ljusnarens strand i Kopparberg. Med artister och produktioner i världsklass har Opera på Skäret etablerat sig som den ledande aktören på den svenska sommaroperascenen. Den historiska sågverksmiljön och operahuset, ett före detta virkesmagasin med unik akustik har gett besökarna oförglömliga upplevelser.

Avgång

11 augusti 2024

Reslängd

1 dagar

Pris

2 660 SEK

Ingår i resan

  • bussresa från Kil–Karlstad-Kristinehamn–Karlskoga-Kopparberg tur och retur
  • 2-rätters lunch inkl dryck i Grythyttan
  • operabiljett på parkett rad  9-12
  • ett glas vin och snacks i paus
  • smörgås och dryck på hemresan
  • färdledare från Specialresor
  • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Avresa från Arvika 100:- tur och retur

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

.

Mer information

Läs hela programmet här

Årets solister!

Sopranen Alina Tkachuk från Ukraina är tillbaka. Hon gjorde förra året succé i rollen som Gilda i Rigoletto. I år sjunger hon huvudrollen Norma. Rollen som Norma delas mellan Alina och serbiska sopranen Sonja Šarić. Pollione gestaltas av tenoren Vitaliy Kovalchuk, även han från Ukraina, samt thailändska tenoren Nutthaporn Thammathi. Rollen som Adalgisa sjungs av den tyska mezzosopranen Anna Werle samt colombianska Andrea Niño. Den finska basen Petri Lindroos sjunger rollen som Oroveso. Det gör även den amerikanska basbarytonen Tyler Putnam, som många känner igen från förra året då han axlade de båda rollerna Sparafucile och Greven av Monterone i Rigoletto. Flavio gestaltas av tenoren Ido Beit Halachmi från Israel. Sist men inte minst, svenska Mathilda Bryngelsson sjunger rollen som Clotilde.