Färdledare – Specialresor

Färdledare

 • Agneta Lindblom

  Färdledare

  Reser till Provence och Champagne/Paris. Dalkulla som sedan många år arbetar i internationell miljö, van att hålla många bollar i luften. Förutom inspirerande resor ut i världen ägnar hon sig gärna åt trädgård och heminredning. Tränar för att må bra.

 • Anna Sökjer Lindström

  Färdledare

  Reser till Maggioresjön, Slovenien, Sicilien och Japan. Anna har ett brett förflutet inom hotell och resenäringen. Trivs utomhus, gärna med stavar, cykel eller golfklubbor. Gillar språk och är alltid öppen för ett gott samtal. Som ung gick Anna i katolsk pojkskola i Genova.

 • Annchristin Kjellberg

  Färdledare

  Reser till Island, England, Irland, Katalonien, Toscana, Sicilien och Sorrento. Har många och långa erfarenheter från olika delar av världen som ”utlandssvensk”. Åker gärna skidor och spelar tennis.

 • Bengt Epperlein

  Färdledare

  Reser till Slovenien och Berlin. Har rest ganska mycket i Europa och då främst Tyskland. Sedan 2010 har Madeira varit ett årligt resmål. Fru och 3 vuxna barn samt 2 barnbarn är något han gärna lägger tid på. Är skogligt utbildad och jobbar till vardags med kalkning av sjöar och vattendrag.

 • Britt-Inger Thery

  Färdledare

  Reser till Provence. Snart pensionerad fransklärare som är bosatt i Stockholm och på skolloven i  Bordeaux. Har tidigare bott utomlands i Frankrike, Marocko och Västindien. Gillar resor, böcker, kultur och att träna på Friskis och Svettis.

 • Cathrin Gunnesby

  Färdledare

  Cathrin reser på många av våra destinationer, bland annat Toscana, Baskien, Vietnam och Sydafrika. Hon har tidigare arbetat på bl a Linjeflyg, SAS och här på Specialresor. Förutom intresset för resor, som alltid har varit stort sedan hon började jobba i ett flygbolag, finns ett stort engagemang i kören Voicette. Är ni sugna på allsång på resan så säger ni till Cathrin.

 • Christina Snell

  Färdledare

  Reser till Provence och Kroatien. Till vardags studie- och karriärvägledare vid Karlstads universitet. Har ett förflutet inom turismbranschen och älskar att resa! Festfixare som tycker om att laga god mat, att avnjutas i glada vänners lag.

 • Elisabeth Hebbe

  Färdledare

  Reser till Champagne/Paris och Kuba. Egenföretagare sedan många år, Sleep in Silk, med rötterna i den värmländska myllan. Har även arrangerat egna vinresor till Toscana. Nybliven husägare i Spanien. Älskar människor och nya möten.

 • Eva Jantzen

  Färdledare

  Reser bl a till Skottland, Toscana, Sydafrika, Alsace, Wien och Kuba. Eva har jobbat med olika uppdrag hos oss sedan 2006. Driver bolaget TourCom som arbetar med fortbildning inom främst turism. Tycker att hon har hittat den perfekta mixen, utbildning och att resa med grupper.

 • Gunbritt Jarnulf Persson

  Färdledare

  Reser till Budapest, Irland och Slovenien. Älskar att resa och träffa nya människor. Glädje i livet ger också familjen, golf, skidåkning och läsning av deckare. Har ett förflutet som kontorschef i Swedbank. Har varit bankvärd på ett 15-tal resor arrangerade av Specialresor.

 • Gunilla Lööf

  Färdledare

  Gunilla har ett förflutet som resekonsult på Specialresor. Hon har även arbetat på  Linjeflyg och SAS och har ett stort intresse för resor med familjen. Hon läser gärna en bok eller två mellan de stärkande promenaderna. Gunilla reser till flera av våra destinationer.

 • Jessika Axelsson

  Färdledare

  Jessika reser till Toscana och Alsace. Är utbildad förskollärare och ekonom som har lätt till skratt. Gillar att träna, och resa med familj och vänner. Fritiden ägnas åt barnens aktiviteter i ishallar, innebandyhallar och på fotbollsplaner.

 • Karin Granström

  Färdledare

  Reser till Baskien och Wien. Karin jobbar till vardags med rådgivning till lantbrukare. Hon älskar att varva det lugna livet i naturen och den egna trädgården med resor ut i världen och möten med nya människor. Karin drar också gärna en värmlandsvals på fiol!

 • Lena Georgsson

  Färdledare

  I över 30 år har Lena jobbat på SAS med många olika uppdrag, både operationellt och kommersiellt. Är numera pensionär med många järn i elden. Älskar att promenera, god mat och dryck och förstås att resa och uppleva världen.   
  Lena har även ett gesällbrev i damskrädderi och gillar att skapa både till kropp och själ. Gillar att inreda, uppfinna och fixa i hemmet. Lena reser med våra grupper till Andalusien.

 • Lisbeth Lander

  Färdledare

  Nyfiken egenföretagare i sina bästa år som mår allra bäst nära havet och på resande fot.
  Lisbeth jobbar som sjuksköterska och reser som färdledare till Normandie.

 • Louise Toriseva

  Färdledare

  Reser med våra grupper på Hurtigruten. Louise har tidigare arbetat på Specialresors kontor i Karlstad men är nuförtiden göteborgare på heltid. Hon varvar sina studier till medicinsk sekreterare med turer längs norska kusten. På fritiden tar Louise gärna en sväng om i en foxtrot eller i en fox med inslag av tango. Hon innehar rekordet av våra färdledare i antal resor med Hurtigruten, hela 12 stycken!

 • Margaretha Skoglund

  Färdledare

  Reser till Sicilien och Andalusien. Margareta har lång erfarenhet av resebranschen, både inom resebyrå och SAS. Hon tycker om att röra på sig både i skog och mark, på golfbanan och även i storstäder. Naturligtvis älskar Margareta att resa och lära känna andra kulturer. Hon är också mycket intresserad av konst och litteratur.

 • Maria Edman

  Färdledare

  Reser till Irland. Maria är en glad förskolelärare med egen inomhusstrand. Hästägare som gärna seglar och reser på fritiden.

 • Maria Sjögelid

  Färdledare

  Reser till Maggioresjön, Andalusien, Irland, Portugal, Italien och Sydamerika. På fritiden umgås hon gärna med familjen och vännerna. Maria är numera västkustbo efter många år i Karlstad.

 • Marie Salevik

  Färdledare

  Reser till Portugal. Marie har arbetat i bank men ägnar sig idag mest åt fritidssysselsättning. Tycker om att yoga, träna, promenera och spelar gärna några golfrundor i veckan. Har ett eget litet företag med hälso- och hudvårdsprodukter.
  Gillar språk och möten med människor. Tycker om att resa och uppleva människor, mat och dryck i olika länder.

 • Marianne Wennström

  Färdledare

  Reser till Neapel, Kroatien och Wien. Nybliven pensionär från Leksands Sparbank med många järn i elden. Gillar att resa och att renovera gamla hus. Lagar gärna god mat till många gäster. Har på egen motorcykel haft härliga turer både i Europa och de nordiska länderna på slingringa vägar.

 • Marie-Louise Harborn

  Färdledare

  Reser till Andalusien, Skottland, Irland, Sorrento och Portugal. En glad mormor/farmor från Mariestad som gillar det mesta, men framförallt att resa, umgås med barn/barnbarn och att röra på sig.

 • Michaela Jolin

  Färdledare

  Michaela Jolin svensk skådespelare och programledare i SVT. Under en längre tid bodde bodde hon i Italien, där hon studerade konstvetenskap och språk. Jolin har en filosofie kandidatexamen i konstvetenskap och språk. Michaela är auktoriserad Stockholmsguide samt utbildad reseledare. Hon har även verkat som guide på många museer i Stockholm, bland annat Prins Eugens Waldemarsudde.

 • Randi Pedersen

  Färdledare

  Reser till Baskien och Grekland. Har ett förflutet inom SAS som support, utbildare och ledare. Tar gärna en vandringstur i Engelska Lake Distrikt, eller springer en tjejmil i New York. Är idag hälften pensionär och hälften egenföretagare.

 • Therese Nilsdotter

  Färdledare

  Reser till Baskien och Sicilien. Therese är yogalärare och leder grupper på SATS, spelar gärna golf och reser. En tidigare värmlänning som blivit Stockholmsbo och numera arbetar som mäklare.

 • Ulrica Björklund

  Färdledare

  Reser till Kroatien och Hurtigruten. Har jobbat inom restaurang, turism- och konferensbranschen hela sitt yrkesliv. Gillar renoveringsprojekt, fixa i trädgården, cykla mountainbike, golf, åka skidor och att umgås med familj och vänner.

 • Ulrica Fransson

  Färdledare

  Reser till Irland, Provence och Malta. Gillar naturen, en tur med båten på havet och att röra på sig. Ulrica läser gärna en god bok, hon sjunger även i en gospelkör - det ger energi! Till vardags arbetar Ulrica som pedagog och med verksamhetsutveckling inom Svenska Kyrkan.

 • Ulrika Hermansson

  Färdledare

  Reser till Champagne-Paris. Har jobbat inom hotell - och restaurangbranschen hela sitt yrkesliv.  Älskar mötet med människor och att resa. Har bott i Tyskland i flera år. 
  Ulrika lever med familjen och hund i Leksand. Jobbar med ledarskap och försäljning som egen företagare.