Torshavn / Färöarna

Färöarna – de vilda och orörda oaserna i Atlanten

5 - 9 maj 2025
Följ med på en exklusiv resa där det mesta ingår i priset. Vi reser i mindre grupp för att lättare nå fram till de unika platserna vi vill visa dig. Vår resa till Färöarna bjuder på storslagen och unik natur som inte lämnar någon oberörd. Den orörda, dramatiska naturen kan locka vem som helst till vandring, och eftertanke. Autentiska äventyr väntar och är du matintresserad, så finns här råvaror i världsklass. Endast 25 platser, avresa från Arlanda och Kastrup.
Från Landvetter på förfrågan.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines från Arlanda/Kastrup till Vágar tur och retur,
  inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 •  flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • bussresor och utflykter enligt program på Färöarna
 • skandinavisktalande lokalguide
 • entréer och båtturer enligt program
 • fyra frukostar
 • två luncher inkl 1 måltidsdryck
 • tre (2 eller 3 rätters) middagar inkl 1 glas husets vin, vatten och kaffe
 • en drink på lokal bar
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin
   

Tillval

Enkelrumstillägg 4 nätter 

Mer information

Endast 25 platser, så först till kvarn.

Ta kontakt om du önskar avresa från Landvetter.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Läs programmet för maj 

Program

 • Dag 1 Gásadalur och Torshavn

  Samling och incheckning på Arlanda eller Kastrup flygplats respektive kl 07.10 och 09.20, se flygtider bak i programmet. Vi flyger till Färöarna med Scandinavian Airlines. Vid ankomsten möts vi av vår lokala guide och buss som tar oss direkt ut i den häftiga naturen. Vi färdas genom en natur som skiftar från stenigt och grått till grönt och frodigt. Snart är vi framme i den lilla byn Bö där en enklare lunch väntar oss innan vi fortsätter mot den vackert belägna byn Gásadalur. Här tar vi en promenad där ett majestätiskt vattenfall blir vår belöning. Vi fortsätter vidare till Tórshavn, checkar in på vårt stiliga moderna hotell, och blir lite senare serverade middag. Den färöiska huvudstaden ligger på ön Streymoy, mitt i ögruppen av totalt 18 öar, vilket gör staden till en perfekt utgångspunkt för varierande utflykter.

 • Dag 2 Torshavn

  Efter en god frukost lär vi känna Torshavn tillsammans med vår lokala guide. Staden har fått sitt namn efter den nordiska asaguden Tor och grundades 825 e.Kr. vilket gör det till en av världens äldsta lagstiftande församlingar. Vår promenad går genom Tinganes, den gamla delen av staden via smala passager som sammanflätas av klippor och små svarttjärade hus med vita fönster och grästak. Här lever gamla traditioner och seder kvar. ”Alla känner alla”, vilket skapar en avslappnande och vänlig atmosfär. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter och lunch på egen hand. Vår guide ger gärna förslag på restauranger och aktiviteter. Naturen finns runt hörnet för den som vill vandra och är det kultur som intresserar kan Torshavn erbjuda unik Färöisk konst, hantverk och museer.

  Middag på restaurang i Tórshavn. Det färöiska köket intresserar kockar världen över och har fått en plats på matkartan tack vare sina lokala råvaror, något att se fram emot!

   

 • Dag 3 Vestmanna, Gjógv

  I dag väntar en heldag där vi skall utforska öarna Streymoy och Eysturoy. Vi färdas genom ett landskap av rå skönhet på vår väg till byn Vestmanna. Här väntar en båttur längs branta bergsväggar, in i grottor och förbi smala passager, och på nära håll upplever vi det rika fågellivet. Väl på land igen smakar det gott med lunch innan vi fortsätter över till Eysturoy. Natursköna vägar, Färöarnas högsta berg, omtalade klippformationer och pittoreska små byar väntar oss, och som alltid står naturen i fokus på Färöarna! Vi gör några små stopp, bland annat i den charmiga byn Gjógv, med sin karaktäristiska naturhamn. Vi avslutar dagens utflykt med att imponeras av infrastrukturen då vi tar oss tillbaka till Torshavn via den 11 kilometer långa havstunneln som invigdes under 2020. Här inne bjuds det även på ett vackert konstverk skapat av den lokala konstnär och äventyrare Tróndur Patursson, en av Färöarnas främsta levande konstnärer. Middag på egen hand.

 • Dag 4 Kirkjubøur, Nólsoy

  Efter frukost tar vi oss med buss till Kirkjubøur, Färöarnas viktigaste och äldsta kulturella centrum. Här hittar vi ruinerna av Magnuskatedralen från 1300-talet och den medeltida Olofskyrkan som används än idag. Den kanske mest intressanta platsen är Roykstovan, med ett av världens äldsta trähus. Den 900 år gamla gården har funnits i familjen Paturssons ägo i hela 17 generationer, så vi kan lova att det är en spännande historia vi får höra. Nu finns det fler alternativ att välja på. För den som vill ha närkontakt med naturen och landskapet, finns möjligheten att vandra tillbaka till Torshavn, en tur på cirka 9 kilometer, ca 2,5 timmar. Vandringsleden är lagom lätt, men lite stigning i början samt partier med ojämn terräng kräver att man är i bra form och har solida skor på benen. För de som inte önskar att vandra följer med bussen tillbaka till Torshavn och stiger av vid hotellet för att sedan ha eftermiddagen på egen hand. Är man intresserad av att lära sig mer om Färöarnas historia, så finns det möjlighet att följa med bussen vidare till Nationalmuseet.

  Kvällens middag intas på grannön Nólsoy dit vi kommer efter ca 30 minuters båtfärd. Här möter vi vår middagsvärd som bjuder på en traditionell och hemlagad måltid med lokala smaker och produkter. Efter middagen går vi vidare till en lokal bar för en drink och musik innan vi tar färjan tillbaka till Tórshavn igen. Vi kan lova en minnesvärd och härlig kväll med en massa atmosfär!

 • Dag 5 Oyggjarvegur, hemresa

  Efter en stadig frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss mot flygplatsen via bergsvägen Oyggjarvegur för att en sista gång njuta av de fängslande vyerna över naturen och ön Nólsoy. Avresa från Vagar flygplats kl 13.25 (lokal tid). Vi landar på Kastrup vid 16.30-tiden för byte av flyg. Ankomst Arlanda ca 19.30.