Färöarna – Specialresor
Torshavn / Färöarna

Färöarna – de vilda och orörda oaserna i Atlanten

8 - 12 okt Full­bokad
Följ med på en resa där det mesta ingår i priset, med max 20 deltagare.
Resan utgår från Arlanda alternativt Köpenhamn.

Vi reser i mindre grupp för att lättare nå fram till de unika platserna vi vill visa dig. Vår resa till Färöarna bjuder på storslagen och unik natur som inte lämnar någon oberörd. Den orörda, dramatiska naturen kan locka vem som helst till vandring och eftertanke. Tillsammans med vår lokala guide besöker vi bland annat en av Europas mest isolerade orter, färdas med båt förbi lodräta klippväggar och lär känna det nordiska arvet hemma hos ett gästvänligt bondepar på den färöiska landsbygden. Autentiska äventyr väntar och är du matintresserad, så finns här råvaror i världsklass.

Avgång

8 oktober 2021

Från

Köpenhamn

Reslängd

5 dagar

Pris

18 870 SEK

Avgång

8 oktober 2021

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

19 570 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines från Arlanda via Kastrup, alternativt direkt från Kastrup, till Vagar tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa)
 • flygskatter och avgifter
 • fyra övernattningar i dubbelrum
 • bussresor enligt program på Färöarna
 • skandinavisktalande lokalguide
 • utflykter och entréer enligt program
 • fyra frukostar
 • en lunch
 • fyra 3-rätters middagar
 • måltidsdryck på Färöarna; till lunch 1 glas måltidsdryck, vatten och kaffe/te, till middag 1 glas husets vin/öl/läsk, vatten och kaffe/te
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Enkelrumstillägg: 2 000:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Vill du klimatkompensera din resa? Gå in på www.special-resor.se, Inför resan, för mer information.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Mer information

Max antal deltagare: 20

Öppet köp t o m 1 september 2021.
För att ni ska känna er trygga med att boka en resa under rådande omständigheter erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften enligt nedan, och att den återbetalas om ni avbokar före ovan angivet öppet köp datum. 

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Gásaldur och Torshavn

  Samling och incheckning på Arlanda flygplats kl 05.30. Vi flyger med Scandinavian Airlines till Kastrup där vi byter plan och beräknas landa på Vágar flygplats omkring 12.30-tiden lokal tid. Önskar du flyga från Kastrup, kontakta oss. Vid ankomsten möts vi av vår lokala guide och buss som tar oss direkt ut i den häftiga naturen. Landskapet imponerar på oss med sina skiftningar från  stenigt till grönt och frodigt innan vi kommer fram till den pittoreska byn Gásaldur, vackert beläget på en höjd vid kusten. Vi fortsätter sedan till Torshavn via den gamla bergsvägen och checkar in på vårt hotell där vi lite senare serveras en 3-rätters middag.

 • Dag 2 Torshavn

  Efter en god frukost lär vi känna Torshavn tillsammans med vår lokala guide. Staden har fått sitt namn efter den nordiska asaguden Tor och grundades 825 e.Kr. vilket gör det till en av världens äldsta lagstiftande församlingar. Vår promenad går genom Tinganes, den gamla delen av staden via smala passager som sammanflätas av klippor och små svarttjärade hus med vita fönster och grästak. Här lever gamla traditioner och seder kvar. ”Alla känner alla”, vilket skapar en avslappnande och vänlig atmosfär. Eftermiddagen är fri för egna upptäckter och lunch på egen hand. Vår guide ger gärna förslag på restauranger och aktiviteter. Vad sägs om en helikoptertur? Naturen finns runt hörnet för den som vill vandra och är det kultur som intresserar kan Torshavn erbjuda unik Färöisk konst, hantverk och museer. Den färöiska huvudstaden ligger på ön Streymoy, mitt i ögruppen av totalt 18 öar, vilket gör staden till en perfekt utgångspunkt för intressanta utflykter. På kvällen träffas vi igen och äter middag tillsammans på hotellet.

 • Dag 3 Vestmanna, Gjógv

  Förmiddagen är fri till egna strövtåg och lunch på egen hand. Vill man ha sällskap erbjuder vår färdledare någon aktivitet att följa med på. Efter lunch beger vi oss iväg på en gemensam utflykt. Vi färdas genom ett landskap av rå skönhet på vår väg till byn Vestmanna. Här väntar en båttur via branta bergsväggar och smala passager. På nära håll upplever vi det rika
  fågellivet och häckningsplatsen för mängder av havsfåglar. Har vi tur kanske vi får se en skymt av havets clown, lunnefågeln. Färden fortsätter genom den storslagna naturen av glittrande fjordar, stupande klippor och höga berg. Fåren går fritt och landsbygden är levande och välbevarad tack vare den imponerande infrastrukturen som sammanbinder de olika öarna. Vi passerar bron som tar oss till ön Eysturoy och den charmiga byn Gjógv med sin karaktäristiska naturhamn där vi gör ett kort stopp. Lite senare, när hungern börjar göra sig påmind väntar en unik men också vanlig företeelse på Färöarna, nämligen ”heimablidni”. En autentisk upplevelse där vi välkomnas in till en lokal familj som bjuder på en traditionell färöisk middag i sitt hem. Vi avslutar dagen med att imponeras av infrastrukturen då vi tar oss tillbaka till Torshavn via den 11 kilometer långa havstunneln som invigs under 2020!

 • Dag 4 Kirkjubøur

  Idag väntar ett besök på Nordic House i Torshavn, en kulturell plats där vi får ta del av nordisk konst och kultur. Husets identitet förmedlas genom finska möbler, norsk sten, svenskt trä, danskt stål och glas, samt en isländsk takkonstruktion där taket består av färöiskt gräs... En arkitektonisk pärla! Vi äter en ”hälsosam och medveten” lunch innan vi med buss tar oss till Kirkjubøur, Färöarnas viktigaste och äldsta kulturella centrum. Här hittar vi ruinerna av Magnuskatedralen från 1300-talet och den medeltida Olofskyrkan som används än idag. Den kanske mest intressanta platsen är Roykstovan, ett av världens äldsta trähus. Den 900 år gamla gården har funnits inom familjen Patursson sedan 17 generationer tillbaka. Det är en spännande historia vi får höra under besöket.

  För den som vill ha närkontakt med naturen och landskapet, finns möjligheten att promenera tillbaka till Torshavn, en tur på cirka 9 kilometer. Vandringsleden är tämligen lätt och tar cirka två timmar. Till kvällen samlas vi igen och tar en kort promenad till vår mysiga middagsrestaurang. Det färöiska köket intresserar toppkockar världen över och har fått en plats på matkartan tack vare sina lokala råvaror, som bearbetas enligt traditionella metoder.
  Kvällens middag bjuder på en fascinerande smakupplevelse av salt, sött och surt.

 • Dag 5 Oyggjarvegur, hemresa

  Efter en lugn morgon checkar vi ut från vårt hotell och beger oss mot flygplatsen via bergsvägen Oyggjarvegur för att en sista gång njuta av de fängslande vyerna över naturen och ön Nólsoy. Vi flyger hem via Kastrup och landar på Arlanda cirka kl 18.30.