Förälska dig i Florens – Specialresor
Florence / Italien

Förälska dig i Florence

13 - 17 mar 2024
Dag 1: Vi flyger från Arlanda via Paris till Florens. Samling på Arlanda kl 10.50, Air France avgår kl 12.50. Vi checkar in på vårt hotell under kvällen.

Dag 2: Bodil visar sin stad, vi ser allt det där som gör Florens till en av världens vackraste städer, och vi följer i den för Florens så viktiga bankirfamiljen Medicis fotspår… Eftermiddagen kan spenderas på egen hand, eller följ med Bodil på t ex en gallerirunda eller konstgalleri, vilket det blir bestäms på plats under resan, beroende på vad som är på gång i staden.

Dag 3: Florens har en tradition av skickliga hantverkare, och vi gör en hantverksrunda i de rätta kvarteren för att få veta mer. Läder och marmor/sten är två av materialen vi får se hanteras på ett skickligt sätt. På saluhallen Mercato di sant Ambrogio smakar vi något lokalt innan egen tid för lunch och någon intressant eftermiddagsaktivitet. Tillåter vädret kan man följa med Bodil till en charmig och mindre trädgård på andra sidan Arno, varifrån man har en magisk utsikt över den mytomspunna staden.

Dag 4: Visning av Uffizerna, ett konstmuseum i världsklass och ett av världens äldsta. Du får guidad resa genom renässansens konstverk av bland annat da Vinci, Botticelli, Raffaello och Michelanglo. Eftermiddagen är till för egna strövtåg.

Dag 5: Hemresa, flyget med KLM avgår vid lunchtid, vi flyger via Amsterdam, och landar på Arlanda vid 19-tiden.

Pris i delat dubbelrum: ca 16.900:-
Antal platser: 15-25
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.