Florens / Italien

Förälska dig i Florens

19 - 22 nov
Från mitten av november är Florens vackert dekorerat med julbelysning. Mycket är på gång! Toscanas ”huvudstad” är med all rätt en av världens mest omtalade och mytomspunna städer, att komma hit är som att kliva in i ett stort konstmuseum. Florens är en mångfacetterad stad som har någonting för alla. Museer för den konst- eller historieintresserade. Italiensk mat i alla former. Trevliga takbarer med magiska vyer över stadens terrakottatak och historiska byggnader. Italienskt mode, färgglada och välfyllda saluhallar… kanske en julmarknad eller två. Vill man strosa omkring och mysa i en italiensk stad, med allt vad det innebär, så är Florens också helt rätt. Att befinna sig här under den lugnare perioden av året när turisterna är färre är en magisk upplevelse. Specialresor, tillsammans med vår härliga lokala guide Bodil, erbjuder en unik resa som ger dig en inblick i stadens historia, den världsberömda konsten och överraskande hantverkstraditioner. Bodil har mycket att visa upp och tar dig även med utanför de ”vanliga” turiststråken. Det finns också tid för egna strövtåg. Vi reser i mindre grupp, 15-25 platser.

Avgång

19 november 2024

Från

Arlanda

Reslängd

4 dagar

Pris

14 930 SEK

Ingår i resan

 • flyg Arlanda - Florens med mellanlandning tur och retur inkl bagage
 • flygskatter och avgifter
 • busstransfer tur och retur Florens flygplats - hotellet
 • 3 övernattningar i vald rumskategori
 • svensktalande lokalguide
 • besök och entréer under gemensamt program
 • 3 frukostar
 • 1 lunch 
 • 2 middagar
 • 1 glas öl/vin till lunch och middag
 • dricks till guide, busschaufför och restauranger
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 • färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg: 3 nätter, 1.720:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Önskas resa från Kastrup eller Landvetter så är det på förfrågan, kontakta oss.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs program här 

Program

 • Dag 1 Ankomst Florens

  Ankomst till Florens på eftermiddagen. Bodil möter upp och tar oss med den korta sträckan till Florens centrum där vi checkar in på vårt hotell. Gemensam middag på rustik restaurang med hemtrevlig känsla och florentinsk mat på menyn.

 • Dag 2 Florens - en av världens vackraste städer

  Bodil visar sin stad, vi ser allt det där som gör Florens till en av världens vackraste städer. Vi följer även i den för Florens viktiga bankirfamiljen Medicis fotspår. Lunchen som avslutar vår promenad serveras i en mycket vacker lokal med sin egen historia att berätta. Eftermiddagen kan spenderas efter eget tycke och smak. Antingen letar man upp sitt eget smultronställe eller så kan man slå sig samman med andra konstintresserade i gruppen. Bodil ser vad som är på gång i Florens och lägger upp en gallerirunda eller så besöker vi Palazzo Strozzi för att imponeras av ett konstgalleri med modern konst. Egen kväll och middag. Vi tipsar gärna!

 • Dag 3 Florens - en spännande stad

  Vi fortsätter att utforska Florens som har en tradition av skickliga hantverkare. Bodil tar oss med på en hantverksrunda i de ”rätta kvarteren”. Vad sägs om besök till läderskolan, en titt in i det otroligt vackra apoteket, pappersfärgning, sten och marmorarbete… Det hela avslutas i en av Florens fina saluhallar. Eftermiddagen är till eget förfogande. Bodil har alltid något spännande att visa upp i ”sin” stad, ifall någon önskar hänga på henne istället för att ha egen tid. Dagen avslutas med en gemensam middag på ”andra sidan” floden Arno, i de trevliga kvarteren som inte alla turister tar sig tid att besöka. Lokala smaker på menyn, och gott vin i glasen.

 • Dag 4 Florens - en kulturell stad och hemresa

  Under förmiddagen väntar ett besök och guidad visning i Uffizierna, ett av världens största konstmuseum. Samlingarna inom Uffiziernas väggar är enorma och omfattar verk från så tidigt som medeltiden till modern tid. Konstskatterna är många men kanske Uffizierna är mest berömt för sin stora samling av unika renässanskonstverk. Här finns verk av de stora, vad sägs om konstnärer som Leonardo da Vinci, Botticelli, Raffaello och Michelangelo. Bodil är med och guidar vilket ger besöket ytterligare en dimension. Egen lunch och därefter åker vi den korta sträckan till Florens flygplats för hemresa.

Färdledare

 • Bodil Jacobsson

  Guide & färdledare

  Bodil Jacobsson är auktoriserad guide i Florens och Siena där hon även arbetar som reseledare. Hon kom till Florens på 90-talet för att studera och blev kvar, kidnappad av skönheten som hon själv säger. Efter att ha studerat konstvetenskap och historia blev Bodil certifierad stadsguide i Florens och Siena. Att förmedla och kommunicera Italiens unika och vardagliga kultur är något som hon brinner för och vill att du ska få ta del av. Matlagning är hennes stora passion och att delge anekdoter både roliga och personliga.