Förälska dig i Florens – Specialresor
Florens / Italien

Förälska dig i Florens

13 - 17 mar 2024
Florens är med all rätt en av världens mest omtalade städer, att komma hit är som att kliva in i ett stort konstmuseum. Kultur, konst, restauranger och underbar glass, Florens är en mångfacetterad stad som har någonting för alla. Museer för den konst- eller historieintresserade. Italiensk mat i alla former för gourmanden. Trevliga takbarer för den som tycker om magiska vyer. Italienskt mode för den som uppskattar shopping. Färgglada och välfyllda saluhallar, perfekt för fotografen. Är man typen som gillar att bara strosa omkring och mysa i en italiensk stad, med allt vad det innebär, så är Florens också helt rätt. Vi erbjuder en resa som ger dig en inblick i stadens intressanta historia och som samtidigt tar dig utanför de ”vanliga” turiststråken. Vår lokala guide Bodil har mycket att visa upp och tipsa om. Vi reser i mindre grupp, endast 25 platser.

Avgång

13 mars 2024

Från

Arlanda

Reslängd

5 dagar

Pris

17 620 SEK

Ingår i resan

 • flyg Arlanda - Florens med mellanlandning tur och retur inkl bagage
 • flygskatter och avgifter
 • busstransfer tur och retur Florens flygplats - hotellet
 • 4 övernattningar i vald rumskategori
 • besök och entréer under gemensamt program
 • 4 frukostar
 • 1 lunch + 1 småplock på saluhall
 • 2 middagar och 1 lättare kvällssnacks
 • 1 glas öl/vin till lunch och middag
 • dricks till guide, busschaufför och restauranger
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 • färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg: 4 nätter, 2.270:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Önskas resa från Kastrup eller Landvetter så är det på förfrågan, kontakta oss.

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs program här 

Program

 • Dag 1 Ankomst Florens

  Ankomst Florens på kvällen. Incheckning på vårt hotell i centrala Florens, därefter kvällsnacks med dryck.

 • Dag 2 Florens - en av världens vackraste städer

  Bodil visar sin stad, vi ser allt det där som gör Florens till en av världens vackraste städer. Vi följer även i den för Florens viktiga bankirfamiljen Medicis fotspår.
  Lunchen som avslutar vår promenad serveras i en mycket vacker lokal med sin egen historia att berätta. Eftermiddagen kan spenderas efter eget tycke och smak. Antingen letar man upp sitt eget smultronställe eller så kan man slå sig samman med andra konstintresserade i gruppen. Bodil ser vad som är på gång i Florens och lägger upp en gallerirunda eller så besöker vi Palazzo Strozzi för att imponeras av ett konstgalleri med modern konst.
  Gemensam middag på rustik restaurang med hemtrevlig känsla och florentinsk mat på menyn.

 • Dag 3 Florens - en spännande stad

  Vi fortsätter att utforska Florens som har en tradition av skickliga hantverkare. Bodil tar oss med på en hantverksrunda i de ”rätta kvarteren”. Vad sägs om besök till läderskolan, en titt in i det otroligt vackra apoteket, sten och marmorarbeten.  Det hela avslutas med lite lokalt småplock på en av Florens fina saluhallar. Eftermiddagen är till eget förfogande. Även denna eftermiddag kan man följa med Bodil till någon plats i Florens som hon gärna visar upp, kan vara en charmig trädgård eller något annat, beror på vad vädret tillåter.
  Egen middag. Vi tipsar gärna!

 • Dag 4 Florens - en kulturell stad

  Under förmiddagen väntar ett besök och guidad visning i Uffizierna, ett av världens största konstmuseum. Samlingarna inom Uffiziernas väggar är enorma och omfattar verk från så tidigt som medeltiden till modern tid. Konstskatterna är många men kanske Uffizierna är mest berömt för sin stora samling av unika renässanskonstverk. Här finns verk av de stora, vad sägs om konstnärer som Leonardo da Vinci, Botticelli, Raffaello och Michelangelo. Bodil är med och guidar vilket ger besöket ytterligare en dimension. Eftermiddagen är till eget förfogande.
  Dagen avslutas med en gemensam middag på ”andra sidan” floden Arno, i de trevliga kvarteren som inte alla turister tar sig tid att besöka. Lokala smaker på menyn, och gott vin i glasen.

 • Dag 5 Hemresa

  Lugn morgon, vi checkar ut från hotellet vid 10-tiden för att åka den korta sträckan till Florens flygplats för hemresa.

Färdledare

 • Bodil Jacobsson

  Guide & färdledare

  Bodil Jacobsson är auktoriserad guide i Florens och Siena där hon även arbetar som reseledare. Hon kom till Florens på 90-talet för att studera och blev kvar, kidnappad av skönheten som hon själv säger. Efter att ha studerat konstvetenskap och historia blev Bodil certifierad stadsguide i Florens och Siena. Att förmedla och kommunicera Italiens unika och vardagliga kultur är något som hon brinner för och vill att du ska få ta del av. Matlagning är hennes stora passion och att delge anekdoter både roliga och personliga.