Norge / Norge

Norge - en mäktig resa

27 - 30 aug
Foto: Øyvind Heen - VisitNorway.com
Följ med oss till vårt vackra grannland. Under 4 dagar får vi uppleva något av all den spännande, utmanande och inte minst vackra natur Norge har att bjuda på. Vi reser med tåg, båt och buss och får med oss både fjäll och fjord. Vi får uppleva den berömda Flåmsbanen som omtalas som ”en av världens vackraste tågresor”, båttur på natursköna Aurlandsfjorden och Näröyfjorden, Norges smalaste fjord, och avslutningsvis Hardangervidda Nationalpark. Vi utlovar natursköna vyer, häftiga vattenfall och frodiga fruktträdgårdar. Även ett besök i huvudstaden hinner vi med. Möjlighet finns för att förlänga resan med en dag i fjället för vandring, cykling eller bara att må gott.

Avgång

27 augusti 2024

Från

Oslo

Reslängd

4 dagar

Pris

15 990 SEK
Endast 4 platser kvar!

Ingår i resan

 • tre övernattningar i vald rumskategori
 • skandinavisktalande guide
 • tågresor, båt och bussutflykt enligt program
 • tre frukostar, en lunch samt två 3-rätters middagar inkl 1 gl vin/öl och kaffe
 • resegaranti
 • färdledare från Specialresor.

Tillval

Enkelrumstillägg, 3 nätter: 3.120:- 

Extra natt på Vestlia Resort inkl. 3 -rätters middag: 
per person i dubbelrum, 1.580:-
i enkelrum, 2.070:-

Utflykt till Stegastein utsiktsplats, per person: 430:-

Mer information

Endast 25 platser, så först till kvarn.

Läs hela programmet här

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Program

 • Dag 1 Ankomst Oslo

   Individuell ankomst till Oslo.

  Incheckning på Comfort Hotel Grand Central belägen vägg i vägg med Oslo Centralstation, med kort promenadavstånd till både Karl Johans gate och de nya spännande kvarteren runt Operahuset. Här ligger det nya omtalade Munchmuseet, ett stort utbud av restauranger, barer, gallerier, samt möjlighet för både bastu och salta bad vid strandpromenaden.

   Kl 15.00 erbjuds en guidad promenad i Oslos nyare stadsdelar.

  Kvällen till eget förfogande.

 • Dag 2 Oslo- Myrdal - Flåm

  Utcheckning från hotellet och samling på Oslo Centralstation.

   Bergensbanen avgår kl 08.25. Tågresan på ca 3,5 timme tar oss upp på högfjällsplatån Hardangervidda och högsta punkten 1237 moh innan vi ankommer Myrdal station.

  Tågbyte vid Myrdal för att fortsätta färden med den spektakulära Flåmsbanen. Banan är en av världens vackraste tågresor, och även en av världens brantaste. Den 20 km långa järnvägen bjuder på högklassig ingenjörskonst och tar oss 866 meter ner till Flåm. Under resan bjuds det på branta fjällväggar, vattenfall, ett antal tunnlar och givetvis häftig utsikt. Fotostopp vid Kjofossen.  

  Eftermiddagen till eget förfogande i Flåm eller valfri eftermiddagsutflykt upp till Stegastein, utsiktsplattformen som ligger 650 meter över den vackra Aurlandsfjorden.

  Gemensam middag på vårt hotell.

   

 • Dag 3 Gudvangen, cider och vattenfall

  Vi checkar ut och promenerar till båten som tar oss med ut på den vackra Aurlandsfjorden och den smala UNESCO-listade Näröyfjorden, båda omgiven av grönklädda dalsidor, små gårdar och höga fjäll.

  I Gudvangen fortsätter vi i egen buss mot Hardangerfjorden. Hardangerregionen är känd för sina praktfulla bär- och fruktodlingar. Fjordregionerna står för 40 % av all fruktproduktion i landet, givetvis på grund av det idealiska klimatet längs med fjordarna, skyddad av höga fjäll runt om. Vi stannar till på vår utvalda fruktgård för visning, provsmakning av äppelcider och avslutningsvis en mättande lunch. 

  Vøringsfossen är nästa stopp innan vi tar oss åter upp på fjället. År 2020 stod den spektakulära trappbron klar som gör det möjligt att gå över det brusande, 182 meter höga, vattenfallet. Bron byggdes som en del av projektet Nasjonale Turistveier där otraditionell arkitektur kombineras med vacker natur. 

  Vidare färd över Hardangervidda Nationalpark med flera fotostopp innan vi ankommer Geilo tidig kväll, där middagen väntar. Hardangervidda är Europas största högfjällsplatå och förutom ett rikt djurliv med bland annat vildrenar, är det ett paradis för vandring och andra friluftsaktiviteter.

 • Dag 4 Geilo, vandring eller hemresa

  Tåg till Oslo avgår på förmiddagen. Individuell hemresa därifrån.

  För de som väljer att stanna en dag extra erbjuds en lättare vandring i de härliga omgivningarna runt Geilo, och vill man ha en rofylld avslutning på resan, har hotellet en härlig SPA-avdelning.

  Middag på hotellet.

 • Dag 5 Hemresa, Geilo - Oslo

  Avresa med tåg till Oslo Centralstation på förmiddagen. Individuell hemresa därifrån.