Irland och Nordirland / Storbritannien och Irland

Rundresa Irland & Nordirland

11 - 17 okt
Nyfiken på Irland & Nordirland? Följ med oss och upptäck den gröna öns nordligaste smultronställen. Vi börjar vår resa i Nordirlands huvudstad Belfast där vi bland annat besöker The Titanic Museum. Därefter åker vi vidare längs med den vackra kustvägen i den, för många ganska okända, nordöstliga delen av landet och här får vi uppleva dom märkliga klippformationerna vid Giant’s Causeway. Efter att ha övernattat i Derry korsar vi gränsen och är nu i republiken Irlands nordvästra del, grevskapet Donegal. Här finns berg, sjöar, kust, keltiskt språk och urgamla stenfort. På grund av sitt isolerade läge skiljer sig Donegal från resten av Irland och då traktens slogan är passande nog "Up here it's different", är området verkligen värt att upptäckas!

Avgång

11 oktober 2024

Från

Arlanda

Reslängd

7 dagar

Pris

24 990 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airways Arlanda-Dublin tur och retur inklusive bagage
  (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresor enligt program på Irland(republiken) och Nordirland (Storbritannien)
 • sex övernattningar i dubbelrum
 • transfer och utflykter med svensktalande lokalguide enligt program
 • guidade stadsrundtur i Belfast, Derry, Galway och Dublin
 • entré till Titanic museet
 • entré till Gigant Causeway
 • entré till Glenveagh nationalpark
 • entré och minibussservice till slottet i Glenveagh nationalpark
 • entré till Cliffs of Moher
 • entré och provsmakning på Killbeggan Whisky Destilleri
 • Irländsk show på Arlington Hotel i Dublin, traditionell musik och dansuppvisning
 • sex frukostar
 • två luncher
 • fem middagar varav en på Dublin på Arlington Hotel -Celtic night show
  måltidsdryck; ett glas vin/öl/läsk, vatten.
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • färdledare från Specialresor
 • resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

 • Tillägg för enkelrum, 6 nätter: 5.290:-

Mer information

Se över ditt reseskydd. Avbeställningsskydd och reseförsäkring ingår inte i resans pris.

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Läs hela programmet här

Program

 • Dag 1 Belfast

  Samling på Arlanda flygplats kl 07.15 vi flyger med Scandinavian Airlines direktflyg till Dublin där vi landar sen förmiddag. Buss och svensktalande lokalguide väntar på oss för att ta oss med till en pubrestaurang för lunch. Mätta och nöjda kör vi sedan norrut till Belfast och in i Storbritannien. Vi börjar med att besöka Titanic museet där gallerier och utställningarna har fin utsikt över varvet. Det var här Titanic byggdes och på floden Lagan gjorde skeppet sin jungfruresa. Vi fortsätter med en guidad stadsrundtur med buss, vi ser viktorianska hus och kvarter. Självklart ser vi också Belfasts protestantiska och katolska områden där graffittin speglar den svåra tiden i stadens historia. Efter en innehållsrik dag checkar vi in på vårt hotell. Efter att vi kommit i ordning samlas vi i lobbyn för att gemensamt gå till kvällens middagsrestaurang.

 • Dag 2 Londonderry

  Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell för att fortsätta norrut. Vi reser igenom kustområdet Antrim på vår väg upp till den säregna delen av kusten där Giant Causeway är höjdpunkten. Innan vi kommer fram passar vi på att åka igenom den magiska bokskogsallén som har blivit känd genom serien Games of Thrones. Giant Causeway bjuder på unika sexkantiga stenformationer som har uppkommit genom vulkanutbrott och är i dag ett av UNESCO’s världsarv. Här tar vi en härlig promenad, lyssnar till legenderna kring platsen och utforskar naturen. Efteråt ges tid till lunch på egen hand, sedan åker vi vidare mot Derry. Staden Derry som också heter Londonderry har Irlands bäst bevarade stadsmurar och uppe på murarna har man fin utsikt över staden. Efter en guidad promenad har vi en stunds egen tid. Vårt hotell White Horse Hotel ligger strax utanför stadsmurarna och efter vi har kommit i ordning på hotellet äter vi en gemensam middag.

 • Dag 3 Donegal, Glenveagh National Park

  Idag åker vi över gränsen till republiken Irland och upptäcker den nordvästra delen. Lonely Planet har utsett regionen Donegal till en av deras Best in Travel Awards 2024. Här finns vackra, unika landskap och slott samt urgamla stenfort med vidhängande historia. Irland är tvåspråkigt då man talar engelska och iriska (keltisk), iriskan eller Geltec pratas till vardags i de västra delarna av ön. Vi åker in i Glenveagh National Park och gör ett besök på Glenveagh Castle slott med trädgårdar. Här kan vi ta en förmiddagsfika innan vi åker mot Donegal på Irlands Wild Atlantic Way, en väg som går utmed hela Irlands västkust. Middag och övernattning på hotell Abbey Hotel Donegal.

 • Dag 4 Galway

  Resan går vidare söderut på små vackra kustvägar, vi stannar till i lilla charmiga staden Westport. Senare under dagen kommer vi in i Connemara med sina vackra vyer och stengärdesgårdar. Här stannar vi i pittoreska Clifden, Connemaras huvudort. Avslutningsvis checkar vi in på vårt centrala hotell i Galway där vi bor två nätter. Galway ligger i den omsjungna Galway Bay och känd som landets kulturella hjärta, berömd för sina festivaler, traditionella musik samt teater. Stadens läge har gynnat handeln och var förr mycket mäktig med byteshandel med Portugal och Spanien. Vi checkar in på vårt centrala trivsamma hotell och äter därefter middag gemensamt.

 • Dag 5 Cliffs of Mohair

  Efter frukost gör vi en halvdagsutflykt och styr färden söderut på Wild Atlantic Way till västkustens mest dramatiska sträckor med mycket varierande naturscenerier. Dagens utflykt inleds med det märkliga landskapet Burren, en vidsträckt kalkstensplatå som är känt för sitt säregna, karga månlandskap och sin rika flora.

  Dagens huvudattraktion är Cliffs of Moher, där klipporna höjer sig tvåhundra meter över havet längs en sträcka av åtta kilometer! Klipporna är ibland dimhöljda, vilket är en hisnande syn. Efter en frisk och vacker upplevelse uppe på klipporna och i det innehållsrika besökcentret åker vi tillbaka till Galway. Vi är åter i Galway tidig eftermiddag och har sedan egen tid resten av dagen. Hotellet ligger mitt i centrum bland restauranger, butiker och pubar.

 • Dag 6 Dublin

  Denna morgon åker vi österut mot Irlands huvudstad Dublin och av vår guide får vi veta att Galway var ganska isolerat innan motorvägen byggdes. Avståndet har minskat då man idag kan köra på cirka två timmar tvärs över ön men vi kommer att stanna till på Kilbeggan Destilleri. Efter att ha lärt oss om whiskytillverkning, historia och provsmakat god whisky äter vi lunch innan vi beger oss in i Dublin.

  Vår guide guidar oss genom staden, med buss, där vi ser de georgianska kvarteren med sina typiskt färggranna dörrar, den välkända bron Ha´Penny Bridge och flera sevärdheter. I Dublin är eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Vill man fortsätta att utforska Irlands flytande specialiteter rekommenderas Guinness Storehouse. Avsluta gärna besöket med en ”pint” Guinness i Gravity bar och njut av utsikten över huvudstaden. Någon kanske väljer att ta det lugnt på hotellet eller kanske tar man del av stadens alla shoppingmöjligheter, valet är ditt. Vi bor centralt på en sidogata till Ó´Connell Street och har nära till det mesta bla, stora shoppinggatan Henry Street, Trinity College och pubområdet Temple bar. Vid 19-tiden går vi gemeinsam till Arlington Hotel Celtic Show. Här väntar oss en traditionell irländsk afton med underhållning, musik, dans och allsång! För den som vill mer är Temple Bar, nöjeskvarter med många pubar, ett stenkast bort och öppet hela natten.

 • Dag 7 Hemresa

  Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker med buss till flygplatsen, som ligger strax utanför Dublin. På flygplatsen finns en hel del affärer för den som inte har hunnit handla. Flyget avgår vid lunchtid och vi landar på Arlanda flygplats senare under eftermiddagen.