Vietnam / Vietnam

Vietnam , en resa genom tid och tradition

13 - 28 feb 2025
Följ med oss på en resa genom Vietnam som tar dig från klassiska landmärken till dolda pärlor, där varje steg öppnar dörren till en mångfald av vardagsliv och kultur. En färd från norr till söder som bjuder på fantastiska naturupplevelser, nära möten med lokalbefolkningen, flertalet kulturella och historiska inslag och föreställningar i små och stora format. Vi avrundar med några lugna dagar för sol och bad vid Siambukten. Lägg sedan till den färska och fräscha maten som Vietnams kök erbjuder och du har en resa för alla sinnen. Vi reser i exklusiv grupp på 16–20 deltagare med egen svensktalande guide/tolk samt
Specialresors egna färdledare som följer med från Sverige.

Avgång

13 februari 2025

Från

Arlanda

Reslängd

14 dagar

Pris

47 400 SEK

Avgång

13 februari 2025

Från

KASTRUP

Reslängd

13 dagar

Pris

47 400 SEK

Ingår i resan

 • flygresa i ekonomiklass Arlanda – Dubai – Hanoi/Ho Chi Minh – Dubai – Arlanda inkl. flygmåltider
 • flygresa inrikes i ekonomiklass, Hanoi – Da Nang
 •  flygresa inrikes i ekonomiklass, Da Nang – Ho Chi Minh
 •  flygresa inrikes i ekonomiklass, Ho Chi Minh – Phu Quoc – Ho Chi Minh
 • flygskatter och avgifter
 •  bussresor enligt program i Vietnam
 •  engelsktalande lokalguide
 •  svensktalande kombinerad tolk/guide 
 • färdledare från Specialresor
 •  tretton övernattningar enligt program
 •  tretton frukostar
 •  tre luncher och en brunch
 •  tio middagar, enligt program
 •  måltidsdryck: 2 glas lokalt öl/mineralvatten/läsk/juice/kaffe
 •  guidad tur i Hanoi inklusive besök hos en familj plus färd i cykelrickshaw
 •  utflykt till en bonde som tillverkar vattenteaterdockor inklusive föreställning
 •  heldagsutfärd till by på landet med cykeltur eller promenad runt risfälten
 •  kurs i vietnamesisk matlagning
 •  kryssning i Halong Bay inklusive besök på ön Ti Top Island och i största grottan i Halong Bay
 •  utflykt till pärlfarm eller ”afternoon tea” på kryssningsbåten med efterföljande ”cooking demonstration”
 •  lektion i Tai Chi av specialistinstruktör
 •  guidad tur i Hoi An inklusive besök hos en tillverkare av de berömda lanternorna
 •  guidad tur i Ho Chi Minh-staden
 •  heldagsutflykt med buss till Mekongdeltat inklusive två båtturer och ett hantverksbesök
 •  halvdagsutflykt till Cu Chi tunnlarna med guidning
 •  akrobatisk föreställning i Saigon Opera House
 •  dricks till chaufför och guide
 •  resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg för enkelrum 13 450:-  

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs programmet här

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Program

 • Dag 1 Avresa från Sverige

  Samling på Arlanda flygplats kl 11.00. Flyg till Hanoi från Arlanda med Emirates via Dubai.
  Önskar du flyg från Landvetter eller Kastrup, kontakta oss så tittar vi på dina flygmöjligheter.

  Måltider: flygmåltider

 • Dag 2 Hanoi

  Efter en bekväm flygning landar vi i Hanoi strax efter lunch lokal tid. Vi välkomnas av en engelsktalande lokalguide som visar oss till vår buss för färd till vår inkvartering i centrala Hanoi. Vi bekantar oss med hotellet The Lapis och dess omgivningar under eftermiddagen och senare på kvällen samlas vi för en gemensam middag på en närliggande restaurang.

  Måltider: flygmåltider, middag

 • Dag 3 Hanoi

  Efter en härlig frukost är det dags att tillsammans med vår lokalguide och svenska färdledare ge oss ut för att utforska Hanoi, landets näst största stad, som bär tydliga influenser från både Kina och Frankrike. Vi får uppleva flera av stadens kända landmärken, såsom Ho Chi Minh-mausoleet och Litteraturens tempel. Vår kunniga guide leder oss genom stadens slingrande gator, förbi fascinerande kulturella sevärdheter och färgstarka matmarknader. Trots det livliga myllret av mopeder har Hanoi en förvånansvärt fridfull rytm – ett slags organiserat kaos som är spännande att uppleva. En tur med cykeltaxi erbjuder oss en annorlunda och charmig syn på staden. Vid ett besök hemma hos en lokal familj får vi en värdefull inblick i vardagslivet och får förståelse för hur det är att leva och bo i Hanoi. På eftermiddagen väntar en minnesvärd utflykt då vi får möjlighet att bevittna en gammal tradition och konstform. Sedan sju generationer tillbaka har Phan Thanh Liems familj utövat sin skicklighet i tillverkningen av vattenteaterdockor. Vi får njuta av en unik och privat föreställning i deras hem, där dockorna manövreras skickligt under vattnet – en upplevelse vi får ta del av från första parkett.

  Måltider: frukost och middag

 • Dag 4 Livet på landet i Ky Son Village

  Dagen bjuder på en spännande utflykt till Ky Son Village, där vi välkomnas till byskolan för en
  inblick i det lokala samhället. Vi tar del av den livliga atmosfären på den lokala marknaden och upptäcker dess mångfald av varor och produkter. Under en speciell lunchaktivitet får vi möjlighet att delta i matlagningen och lära oss konsten att tillaga några av de läckra vietnamesiska rätterna, som vi sedan njuter av tillsammans. Därefter väntar en avkopplande eftermiddag i den charmiga byn, där vi har möjlighet att utforska risfälten på cykel eller promenera bland de traditionella husen och templen. En skön örtmassage står också på schemat för den som vill unna sig lite extra avkoppling. Vi återvänder till hotellet tidigt på kvällen, och det blir perfekt med en middag på plats för att avsluta dagen på bästa sätt.

  Måltider: frukost, lunch och middag

 • Dag 5 Kryssning Ha Long Bay

  Efter en resa genom bedårande gröna landskap anländer vi till den förtrollande Ha Long Bay, cirka femton mil österut. Vi möts av kryssningsbåten Paradise Elegance, där våra Deluxehytter väntar på oss med egna balkonger. Vi kastar loss och glider fram på det smaragdgröna vattnet, omgivna av imponerande karstformationer som reser sig majestätiskt från havet. För de som är intresserade erbjuds en utflykt till den magnifika Sung Sot Cave. Under eftermiddagen har vi också möjlighet att besöka Tung Sau Pearl Farm, där traditionell vietnamesisk pärlodling möter japansk teknologi. För de som föredrar att stanna ombord bjuds det på en elegant "afternoon tea" att njuta av. Kvällens middag blir en minnesvärd upplevelse då vi får se den kungliga måltiden tillagas framför våra ögon. Atmosfären är oförglömlig, med det glittrande vattnet som bakgrundskuliss till vår måltid. Det blir en kväll att minnas långt efter att vi har lämnat Ha Long Bay bakom oss.

  Måltider: frukost, lunch och middag

 • Dag 6 Från ett Världsarv till ett annat

  Dagen börjar med en uppfriskande lektion i Tai Chi, en harmonisk kombination av kampkonst och meditation, som vi utför under den öppna himlen på däck. Vår nästa destination är ön Ti Top, där vi tar oss upp längs en trappa till en hög topp. Belöningen för vår ansträngning är en hisnande utsikt över det vidsträckta havslandskapet med dess 1 600 öar och kalkstenspelare. Tillbaka ombord serveras en härlig brunch medan vi fortsätter vår resa. Det är dags för nya äventyr när vi lämnar kryssningsbåten och beger oss till Hanoi, där vi tar en kort flygning söderut med Vietnam Airlines till Da Nang. Det var här de första amerikanska soldaterna steg iland under Vietnamkriget. Vi fortsätter längs kusten till vårt nästa spännande stopp, den charmiga staden Hoi An. Vi checkar in på det exklusiva La Siesta Hoi An Resort & Spa, där vi kanske lockas av ett uppfriskande dopp i poolen innan det är dags för kvällens middag.

  Måltider: frukost, brunch och middag

 • Dag 7 Charmiga Hoi An

  Idag står den gamla och otroligt charmiga staden Hoi An på dagens agenda! För flera hundra år sedan var Hoi An en av Sydostasiens mest betydelsefulla handelsstäder, präglad av både japanska och kinesiska köpmän. Idag är staden en förtrollande gammal pärla med sina smala gågator och vackert bevarade historiska byggnader. I de gamla kvarteren finns omkring 600 skrädderier samt mysiga caféer, restauranger och butiker där man kan hitta allt från färgglada lyktor till unika hantverk. Vi får till och med chansen att prova på att tillverka några av de typiska lyktorna själva. Under förmiddagen besöker vi även några av stadens viktigaste sevärdheter, inklusive en buddhistisk pagod och den berömda japanska bron. Lunchen är på egen hand, och eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Vi samlas sedan på kvällen för en gemensam middag i den magiska atmosfären i Hoi An.

  Måltider: frukost och middag

 • Dag 8 Upptäck Hoi An på egen hand

  Idag är det helt upp till dig hur du vill tillbringa dagen – stranden, poolen eller utforska staden! Kanske känner du för att koppla av vid stranden, njuta av solen och lyssna till ljudet av vågorna. Eller så tar du en uppfriskande simtur i poolen på La Siesta Hoi An Resort & Spa. För den äventyrslystna finns också möjligheten att utforska omgivningarna på cykel och ta en lugn tur genom den pittoreska landsbygden runt Hoi An. Det finns så mycket att upptäcka och utforska, så det är helt upp till dig hur du vill spendera dagen. Oavsett vad du väljer att göra, så samlas vi sedan åter för en trevlig kväll tillsammans vid middagen.

  Måltider: frukost och middag

 • Dag 9 Ho Chi Minh /Saigon - en stad med många ansikten

  Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för en kort flygning med Vietnam Airlines till Ho Chi Minh City, även känd som Saigon. När vi ätit lunch spenderar vi eftermiddagen med att utforska denna pulserande stad. Vi börjar med ett besök på Återföreningspalatset, platsen där en tankbil körde ner järngrindarna den 30 april 1975 när kommunisterna intog Sydvietnam. Därefter får vi beundra många vackra byggnader från den franska kolonialtiden, inklusive Notre-Dame-katedralen, Huvudpostkontoret och Operahuset. Ho Chi Minh City är idag en modern metropol med imponerande varuhus, museer, charmiga caféer och mysiga restauranger, men också med vackra tempel och livliga marknader. Vi kommer att bo på det fina och historiska Hotel Grand Saigon, som har ett utmärkt centralt läge i staden. På kvällen samlas vi igen för en gemensam middag.

  Måltider:  frukost och middag

 • Dag 10 Mekongdeltat

  Vi lämnar storstadens puls bakom oss och ger oss ut på landsbygden, till Mekongdeltat, ett av världens mest bördiga områden. Mekongfloden, som har sin källa i norra Tibet, slingrar sig över 4500 kilometer genom sex länder innan den når sitt delta i södra Vietnam. Här möts vi av stora risfält och fruktodlingar som genomkorsas av ett nätverk av små bifloder, kanaler och vattendrag. Vårt mål är provinsen Ben Tre, där vi börjar med en avkopplande båttur på floden. Under vår resa gör vi stopp vid olika hantverkare och fruktträdgårdar längs vägen. Det frodiga landskapet och den gästvänliga lokalbefolkningen skapar en idyllisk atmosfär som är svår att motstå. Efter en gemensam lunch fortsätter vår äventyrsresa i en "sampan", en traditionell flatbottnad träbåt som roddas av erfarna lokalbor. Nu färdas vi längs de smalare kanalerna och får uppleva en annan sida av Mekongdeltat. Den grönskande naturen och det lugna vattnet ger oss en känsla av lugn och avslappning. När vi återvänder till staden har vi några timmar på egen hand innan vi åter samlas för en gemensam middag där vi kan
  dela våra upplevelser och minnen från dagens äventyr.

  Måltider: frukost, lunch och middag

   

 • Dag 11 Tunnlarna i Cu Chi

  Idag beger vi oss till Cu Chi-distriktet för att utforska det berömda tunnelsystemet, som började byggas av Viet Minh under kampen mot fransmännen på 1940-talet. Senareutvecklades och förbättrades tunnlarna av Viet Cong och Vietnams Nationella Befrielsefront, FNL. Här finns en imponerande sträcka av handgrävda tunnlar som sträcker sig över 25 mil och under Vietnamkriget levde över 16 000 människor i dessa tunnlar under extrema förhållanden. De som är intresserade har möjlighet att prova på att gå ner i de turistanpassade delarna av tunnlarna och få en känsla för hur det var att leva och kämpa under jordens yta i djungelns hetta. Efter lunch beger vi oss tillbaka och vi avslutar vår vistelse i Ho Chi Minh med en minnesvärd middag och en spektakulär upplevelse i form av en akrobatisk föreställning på Saigon Opera House. Det blir en kväll fylld av kultur och underhållning att avsluta vår tid i staden med.

  Måltider: frukost och middag

 • Dag 12 Phu Quoc - en härlig avslutning

  Efter en härlig frukost checkar vi ut från vårt hotell och tar oss till Saigons flygplats för att påbörja den sista etappen av vår resa. Denna gång har vi valt att avsluta vår upplevelse genom Vietnam med några dagar av avkoppling och reflektion. Vi riktar vår färd mot Phu Quoc, Vietnams största ö som ligger nära gränsen till Kambodja. Vi checkar in på det charmiga och genuina Cassia Cottage, beläget vid den vackra Ba Keo Beach vid Siamvikens lugna vatten. Här väntar några dagar av total avkoppling och njutning av det pittoreska landskapet och det kristallklara havet. Under vår vistelse på Phu Quoc är måltiderna på egen hand och hotellets restaurang, "The Spice House", anses vara ett av öns främsta matställen. För den som vill utforska mer av öns kulinariska scen är det bara en kort taxiresa till Duong Dong, öns största stad, där man kan upptäcka nattmarknaden och ett brett utbud av restauranger. Det blir några dagar av lugn och ro, där vi kan njuta av natursköna Phu Quocs och låta våra sinnen absorbera alla minnen och intryck från vår resa genom Vietnam.

  Måltider: frukost

 • Dag 13 Phu Quoc på egen hand

  Dagen spenderas på egen hand.

  Måltider: frukost

 • Dag 14 Phu Quoc på egen hand

  Dagen spenderas på egen hand.

  Måltider: frukost

 • Dag 15 Hemresa

  Vid lunchtid checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till Phu Quocs flygplats för att påbörja vår hemresa. Första flyget med Vietnam Airlines tar oss till Saigon och vid ankomst på inrikesterminalen hämtar vi upp vårt bagage för att sedan checka in oss i utrikesterminalen för hemresan med Emirates.

  Måltider: frukost och flygmåltider.

 • Dag 16 Ankomst Arlanda

  Efter mellanlandning i Dubai och planbyte landar vårt flyg på Arlanda tidig eftermiddag.