Res till Vietnam | Specialresor
Vietnam / Vietnam

Upplev Vietnam med Specialresor

Vi planerar en resa i början av 2025, anmäl ditt intresse så skickar vi ut information så snart allt är klart.

Följ med på en resa där det mesta ingår i priset!
Denna resa tar dig till många olika delar av Vietnam, både till traditionella utflyktsmål och till ställen som är mer sällsynta där du får en inblick i vardagsliv och kultur. En färd från norr till söder som innebär fantastiska naturupplevelser, nära möten med lokalbefolkningen, flertalet kulturella och historiska inslag, föreställningar i små och stora format men även en avrundning med några lugna dagar för sol och bad. Lägg sedan till den färska och fräscha maten som Vietnams kök erbjuder och du har en resa för alla sinnen. Vi reser i mindre grupp, endast 15-24 deltagare. Flyg från Arlanda. Kastrup är på förfrågan.
Denna fina resa är under produktion, färdigt program och pris publiceras inom kort.
Vad kul att du är intresserad av resan! Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss när den går att boka.

Ingår i resan

 • flygresa i ekonomiklass Arlanda – Doha – Hanoi/Ho Chi Minh – Doha – Arlanda inkl. flygmåltider
 • flygresa inrikes i ekonomiklass, Hanoi – Hoi An
 •  flygresa inrikes i ekonomiklass, Hoi An – Ho Chi Minh
 •  flygresa inrikes i ekonomiklass, Ho Chi Minh – Phu Quoc – Ho Chi Minh
 • flygskatter och avgifter
 •  bussresor enligt program i Vietnam
 •  engelsktalande lokalguide
 •  svensktalande kombinerad tolk och färdledare
 •  tretton övernattningar enligt program
 •  tretton frukostar
 •  tre luncher och en brunch
 •  tio middagar, enligt program
 •  måltidsdryck: 2 glas lokalt öl/mineralvatten/läsk/juice/kaffe
 •  guidad tur i Hanoi inklusive besök hos en familj plus färd i cykelrickshaw
 •  utflykt till en bonde som tillverkar vattenteaterdockor inklusive föreställning
 •  heldagsutfärd till by på landet med cykeltur eller promenad runt risfälten
 •  kurs i vietnamesisk matlagning
 •  kryssning i Halong Bay inklusive besök på ön Ti Top Island och i största grottan i Halong Bay
 •  utflykt till pärlfarm eller ”afternoon tea” på kryssningsbåten med efterföljande ”cooking demonstration”
 •  lektion i Tai Chi av specialistinstruktör
 •  guidad tur i Hoi An inklusive besök hos en tillverkare av de berömda lanternorna
 •  guidad tur i Ho Chi Minh-staden
 •  heldagsutflykt med buss till Mekongdeltat inklusive två båtturer och ett hantverksbesök
 •  halvdagsutflykt till Cu Chi tunnlarna med guidning
 •  akrobatisk föreställning i Saigon Opera House
 •  dricks till chaufför och guide
 •  resegaranti via den statliga resegarantin

Tillval

Tillägg för enkelrum 11 700:-  

Mer information

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring.

Läs programmet för 2024 här

 

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Program

 • Dag 1 Avresa

  Avresa med Qatar Airways från Arlanda på eftermiddagen till Hanoi via Doha där vi mellanlandar och byter plan.

  Måltider: flygmåltider

 • Dag 2 Ankomst Hanoi

  Flyget landar i Hanoi tidig eftermiddag lokal tid. Engelsktalande lokalguide möter oss och tillsammans med vår svenska kombinerade tolk och färdledare tar vi oss med buss till vårt hotell i centrala Hanoi. Under eftermiddagen finns gott om tid att utforska vårt hotell The Lapis och dess omgivningar innan vi gemensamt går till vår middagsrestaurang.

  Måltider: flygmåltider, middag

 • Dag 3 Vardagslivet i Hanoi

  Efter frukost är det dags att tillsammans med vår lokalguide och svenska färdledare utforska Hanoi, landets näst största stad, med tydliga influenser från Kina och Frankrike. Vi får se flera kända byggnader såsom Ho Chi Minh´s mausoleum och Litteraturens tempel. Vår guide lotsar oss fram på stadens slingrande gator, förbi kulturella sevärdheter och osande matmarknader. Trots det stora antalet mopeder har staden en förvånansvärt lugn rytm, det råder ett slags ordnat kaos som är spännande att uppleva. En tur med cykeltaxi är också en annorlunda upplevelse. Vid ett besök hemma hos en familj får vi en lärorik inblick i vardagslivet och förstår hur det är att leva och bo i Hanoi. På eftermiddagen väntar en annorlunda utflykt. Vi får se hur Mr Phan Thanh Liem och hans familj, sedan sju generationer tillbaka, utför en gammal tradition och konstform då de tillverkar vattenteaterdockor. Dockorna manövreras skickligt under vattnet, vilket vi får uppleva från första parkett under en unik privat show i deras hem.

  Måltider: frukost och middag

 • Dag 4 Livet på landet i Ky Son Village

  I dag väntar en utflykt till byn Ky Son Village där vi blir inbjudna till byskolan och får ser vad den den lokala marknaden har att erbjuda. Lunchen blir lite speciell då vi deltar i en matlagningsaktivitet och lär oss hur man lagar några av de goda vietnamesiska rätterna, som sedan avsmakas så klart. En avkopplande eftermiddag väntar oss i den mysiga byn då den som önskar kan ta en cykeltur bland risfälten eller promenera runt i byn med sina olika typer av hus och tempel. En skön örtmassage kommer sedan väl till pass. Vi är tillbaka på hotellet tidig kväll, och då passar det bra med middag på hotellet.

  Måltider: frukost, lunch och middag

 • Dag 5 Kryssning Ha Long Bay

  Vi förflyttar oss cirka femton mil österut, efter en färd genom vackra gröna omgivningar når vi magiska Ha Long Bay. Kryssningsbåten Paradise Elegance väntar på oss, vi checkar in i våra hytter - Deluxe Balcony – alla med egen balkong. Vi färdas i det stilla smaragdgröna vattnet och imponeras av de höga karstformationerna som finns i alla riktningar runt omkring oss. Vill man så finns även möjlighet att besöka den magnifika grottan, Sung Sot Cave. Under eftermiddagen erbjuds en utflykt till Tung Sau Pearl Farm, ett område i Ha Long Bay dedikerat till pärlodling baserad på vietnamesisk tradition och japansk teknologi.Vill man hellre stanna ombord bjuds det på ”afternoon tea”. Kvällens middag lagas framför våra ögon, en speciell middag i kunglig stil, allt inramat av en oförglömlig omgivning.

  Måltider: frukost, lunch och middag

 • Dag 6 Från ett Världsarv till ett annat

  Vi börjar dagen med en lektion i Tai Chi, en kombination av kampkonst och meditation, under bar himmel ute på däck. Ön Ti Top är vårt nästa stopp, här kan man ta en trappa upp till en hög topp, och vi kan lova att belöningen är värd besväret – utsikt över hela havslandskapet med 1,600 öar och kalkstenspelare! Brunch serveras ombord, därefter är det dags för nya äventyr. Vi lämnar kryssningsbåten, beger oss till Hanoi varifrån vi flyger med Vietnam Airlines en kort sträcka söderut till Danang. Det var här som de första amerikanska soldaterna steg iland. Vi följer kusten ytterligare en bit söderut till vårt nästa spännande stopp, staden Hoi An. Incheckning på La Siesta Hoi An Resort & Spa och kanske lockar det med ett dopp i poolen innan kvällens middag.

  Måltider: frukost, brunch och middag

 • Dag 7 Charmiga Hoi An

  Idag är den gamla och mycket charmerande staden Hoi An på programmet! Hoi An var för flera hundra år sedan en av Sydostasiens mest betydelsefulla handelsstäder. Både japanska och kinesiska köpmän satte sin prägel på staden. Idag är den en förtjusande gammal stad med smala gågator och vackra välbevarade historiska byggnader. I de gamla kvarteren ligger cirka 600 skrädderier tillsammans med mysiga caféer, resturanger och affärer där man bland annat hittar de för området så typiska färgglada lyktorna, som vi också får prova på att tillverka. Under förmiddagen besöker vi även ett buddistiskt byggnadsverk, en pagod, och den Japanska Överbyggda Bron. Lunchen intas på egen hand och eftermiddagen är fri för egna aktviteter. Vi samlas igen till kvällen för middag i Hoi An.

  Måltider: frukost och middag

 • Dag 8 Upptäck Hoi An på egen hand

  Stranden, poolen eller staden? Idag är det fritt val av aktiviteter. Kanske lånar du en cykel och tar dig runt på landsbygden. Vi träffas åter till kvällens middag.

  Måltider: frukost och middag

 • Dag 9 Ho Chi Minh /Saigon - en stad med många ansikten

  Nya äventyr väntar oss, efter frukosten beger vi oss till flygplatsen för en kortare flygtur med Vietnam Airlines till nästa upplevelserika stad Ho Chi Minh City, eller Saigon som invånarna själva kallar den. Vi ägnar förmiddagen åt att utforska Saigon och börjar med ett besök av Återföreningspalatset, där tankbilen körde ner järngrindarna den 30 april 1975 då kommunisterna intog Sydvietnam. Vi ser också många vackra byggnader från den franska tiden bland annat Notre-Dame-katedralen, Huvudpostkontoret och Operan. Centrala Ho Chi Minh-staden är idag en mycket modern stad med stora moderna varuhus, museer, trevliga caféer, fina restauranger, men även vackra tempel och myllrande marknader. Från lunch finns tid att utforska denna häftiga stad på egen hand. Kanske lockar ett besök på Rex takterrass, med både pool och restaurang. Det var här som de amerikanska militärerna under Vietnamkriget informerade de internationella journalisterna om krigssituationen. På kvällen träffas vi igen för en gemensam middag och i Saigon bor vi på fina och historiska Hotel Grand Saigon, med ett bra centralt läge.

  Måltider:  frukost och middag

 • Dag 10 Mekongdeltat

  Vi lämnar storstaden och ger oss ut på landsbygden, till Mekongdeltat, ett av världens frodigaste områden. Mekongfloden har sin källa i södra Kina och sträcker sig 5,000 kilometer genom fem länder innan den mynnar ut i deltat. Stora risarealer och fruktodlingar genomkorsas av tusentals mindre bifloder, kanaler och snirklande vattendrag. Vårt mål är provinsen Ben Tre, där vi tar en lugn båttur på floden. Vi gör även strandhugg längs vår färd för att besöka olika hantverkare och fruktträdgårdar. En idyllisk stämning och känsla infinner sig när man vandrar runt i det frodiga landskapet och hälsar på den gästvänliga och leende lokalbefolkningen. Efter en gemensam lunch fortsätter resan i en ”sampan”, en flatbottnad träbåt med roddare, nu med lite andra vyer då vi färdas längs de mindre kanalerna. Vi tar oss denna dag nära livet på landet, och det gröna landskapet vi färdas genom ger oss en lugn och avslappnad känsla! Väl tillbaka i stadens nu välbekanta och faktiskt lite hemtrevliga myller har vi ett par timmar ”egentid” innan kvällens gemensamma middag.

  Måltider: frukost, lunch och middag

   

 • Dag 11 Tunnlarna i Cu Chi

  Cu Chi är distriktet med det berömda tunnelsystemet som började byggas av Viet Minh under kriget mot fransmännen under 1940-talet men som sedan utvecklades och förbättrades av Viet Cong och Vietnams Nationella Befrielsefront, FNL. Vi tar oss till Cu Chi för att se och uppleva detta tunnelsystem. Här finns hela 25 mil handgrävda tunnlar, vilka fungerade som rum, sjuksalar, vapenfabriker och lönngångar som alla gav skydd åt den kommunistiska gerillan. Under Vietnamkriget levde 16,000 människor i dessa tunnlar. Den som vill får gärna prova att gå ner i de numer turistanpassade tunnlarna! Vi får en god inblick i hur folket här uppfinningsrikt kämpade i tunnlarna i djungelns hetta för sitt land och sin överlevnad. Vi avslutar vår vistelse i Ho Chi Minh med middag och en häftig upplevelse i form av en akrobatisk föreställning i Saigon Opera House.

  Måltider: frukost och middag

 • Dag 12 Phu Quoc - en härlig avslutning

  Efter frukosten checkar vi ut från vårt hotell och tar oss ut till Saigons flygplats för att ge oss ut på vår resas sista etapp. Den här gången har vi valt att avrunda vår resa genom Vietnam med några avkopplande dagar avsatta för reflektion över nya upplevelser och minnen. Färden går mot Phu Quoc som är Vietnams största ö och belägen nära gränsen till Kambodja. Vi checkar in på vårt genuina hotell Cassia Cottage och nu väntar några sköna dagar på vackra Ba Keo Beach vid Siamvikens ljumma vatten. Under vår vistelse på Phu Quoc äter man sina måltider på egen hand. Hotellets egna restaurang, ”The Spice House” anses vara en av öns allra bästa restauranger annars är det bara en kort taxiresa upp till Duong Dong, öns största stad med nattmarknad och ett brett utbud av restauranger.

  Måltider: frukost

 • Dag 13 Phu Quoc på egen hand

  Måltider: frukost

 • Dag 14 Phu Quoc på egen hand

  Måltider: frukost

 • Dag 15 Hemresa

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till Phu Quocs flygplats för att påbörja vår hemresa. Första flyget med Vietnam Airlines tar oss till Saigon och vid ankomst på inrikesterminalen hämtar vi upp vårt bagage för att sedan checka in oss i utrikesterminalen för hemresan med Qatar Airways.

  Måltider: frukost och flygmåltider.

 • Dag 16 Ankomst Arlanda

  Efter mellanlandning i Doha och planbyte landar Qatar Airways på Arlanda tidig morgon.