Norra Atlantens pärla - Specialresor
Rundresa / Irland

Irland - Atlantens pärla!

16 - 21 okt
Följ med på en oförglömlig resa där det mesta ingår i priset. Det är inte bara den vackra och omväxlande naturen som får så många att förtrollas av den gröna ön. Här finns även medeltida slott, borgar, kloster, pittoreska byar, oräkneliga pubar och en befolkning som bjuder på sig själva. Vi gör en rundtur på den gröna ön tillsammans med vår svensktalande guide för att se om alla lovord verkligen stämmer. Vi kan ge en liten hint, det är inte många som lämnar Irland oberörda.

Avgång

24 april 2024

Reslängd

6 dagar

Pris

21 960 SEK
Endast 2 platser kvar!

Avgång

16 oktober 2024

Från

Arlanda

Reslängd

6 dagar

Pris

22 320 SEK

Ingår i resan

 • flygresa med Scandinavian Airlines, Arlanda-Dublin, tur och retur inklusive bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresa), flygskatter och avgifter
 • bussresa enligt programmet på Irland
 • fem övernattningar i dubbelrum
 • utflykter med svensktalande lokalguide dag 1-5 enligt programmet
 • entré till Cliffs of Moher
 • entré till en gård med vallhundar
 • entré till och guidning av Cahir Castle
 • entré, guidning och whiskeyprovning på Teeling Destillery
 • fem irländska frukostar
 • tre luncher; två publuncher och en i Waterville   
 • fem middagar; fyra 3-rätters på respektive hotell, en 3-rätters på Merry Ploughboys Pub med irländsk musik- och dansunderhållning
 • måltidsdryck på Irland; ett glas öl/vin/läsk/bordsvatten och kaffe/te till samtliga måltider
 • dricks till lokalguide och chaufför
 • resegaranti via den statliga resegarantin
 • färdledare från Specialresor

Tillval

Enkelrumstillägg 5 nätter:

24/4:  4 680:-

16/10: 5 280:-

Önskar du övernattning vid flygplatsen i anslutning till din resa? Kontakta oss för mer information info@special-resor.se

Mer information

Läs programmet för våren här

Läs programmet för hösten här

Se över ditt Reseskydd – Avbeställningsskydd och Reseförsäkring

Program

 • Dag 1 Oranmore

  Samling på Arlanda kl 07.15 där Specialresors färdledare möter upp. Vi flyger till Irlands huvudstad Dublin och landar strax före lunch. Vid ankomsten möts vi av vår svensktalande lokalguide och den buss som följer med oss under hela vistelsen. Vi äter lunch på en trevlig traditionell pubrestaurang och börjar sedan vår rundresa. Färden går västerut till det lilla samhället Oranmore som ligger nära den omsjungna Galway Bay. Här checkar vi in på vårt bekväma hotell och tar kanske en promenad in till byn innan det är dags att äta vår första gemensamma middag.

 • Dag 2 Cliffs of Moher, Killarney

  Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell för att färdas längs västkustens mest dramatiska sträckor med mycket varierande naturscenerier. Dagens etapp inleds med det märkliga landskapet Burren, en vidsträckt kalkstensplatå som är känt för sitt säregna, karga månlandskap och sin rika flora. Vårt första längre stopp gör vi vid Cliffs of Moher, där klipporna höjer sig tvåhundra meter över havet längs en sträcka av åtta kilometer!
  Klipporna är ibland dimhöljda, vilket är en hisnande syn. Vi äter lunch på en lantlig pub och åker sedan vidare till den lilla byn Adare som även kallas för ”Irlands vackraste by”. Här kan man se de typiska pittoreska stenhusen med halmtak. En händelserik dag är till ända då vi anländer till staden Killarney som ligger i grevskapet Kerry i södra Irland. Vi checkar in på ett trevligt centralt hotell, som kommer att vara vår hemvist under kommande två nätter. Middag serveras på hotellet.

 • Dag 3 Ring of Kerry

  I dag väntar en utflykt fylld av magiska skönhetsupplevelser. Vägen vi färdas på kallas för ”Ring of Kerry” och går runt en halvö som är känd för sin fantastiska natur med ett flertal sjöar. Här förstår man varför det sägs att det finns minst 40 nyanser av grönt i Irlands natur. Vi åker genom spektakulära bergs- och kustlandskap via fiskebyar med hus med skiffertak. Under rundturen stannar vi för en god lunch och fortsätter sedan genom det varierande landskapet, över karga mossar och genom nästan tropiska skogar, förbi färggranna stugor i små pittoreska byar. Efter en dag med unika naturupplevelser återvänder vi till vårt hotell i Killarney, där det finns möjlighet att på egen hand besöka stadskärnan för shopping eller pubbesök. Middag serveras på hotellet.

 • Dag 4 Cahir Castle, Dublin

  Efter frukost checkar vi ut från hotellet för att påbörja vår resa österut mot huvudstaden Dublin. Vi gör ett stopp vid Cahir Castle som ligger på en klippig ö i floden Suir. Här väntar en guidad rundtur i en av Irlands mest kända fästningar. Borgen är välbevarad och är en populär plats för bland annat filminspelningar. Det är lördag och då har man en trevlig liten marknad invid borgen. Vi äter lunch på egen hand på någon av stadens mysiga matställen. Därefter beger vi oss mot Dublin, Irlands största stad och huvudstad, där vi bor resans två sista nätter. Vi ankommer till hotellet under eftermiddagen och äter en gemensam middag på hotellet under kvällen.

 • Dag 5 Dublin

  En dag helt tillägnad Dublin! Vi startar med en stadsrundtur i buss tillsammans med vår guide där vi får lära oss mycket smått och gott om staden. Vi passerar bland annat de georgianska kvarteren med sina typiskt färggranna dörrar, den välkända bron Ha´Penny Bridge och massor av andra sevärdheter. Dagen fortsätter med ett besök på ett familjeägt whiskeydestilleri där vi får en guidad visning och smakar på olika whiskeysorter.

  Eftermiddagen är fri till att upptäcka Dublin på egen hand. Vill man fortsätta att utforska Irlands flytande specialiteter rekommenderas Guinness Storehouse. Avsluta gärna besöket med en ”pint” Guinness i Gravity bar och njut av utsikten över huvudstaden. Någon kanske väljer att ta det lugnt på hotellet eller kanske tar man del av stadens alla shoppingmöjligheter, valet är ditt. Många attraktioner finns på cirka 5-15 minuters gångavstånd från hotellet, Grafton Street, St Stephens Green, St Patricks Cathedral, Trinity College och pubområdet Temple bar är några av dem. Dagarna på Irland avslutas med en kvällsutflykt till Merry Ploughboys Pub. Här väntar oss en traditionell irländsk afton med underhållning, musik, dans och allsång!

 • Dag 6 Hemresa

  Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker med buss till flygplatsen, som ligger strax utanför Dublin. På flygplatsen finns en hel del affärer för den som inte har hunnit handla. Flyget beräknas avgå kl 11.50 och vi landar på Arlanda flygplats senare under eftermiddagen.